Цитирай Първоначално написано от Jeuelle
Такаа...ще се опитам да съм максимално кратка
Имам един долен зъб който ми е пломбиран но много ме болеше и смених зъболекаря и му казах за проблема , и той махна пломбата и след като ми сложи лекарство и мен много ме боля установи че предишната ми зъболекарка е направила някакъв канал страничен и не е била доизвадила нерва.
И така ми слага доста пъти обезболяващи за да успокои раната от "фалшивия канал" но все болеше , но най накрая болките взеха да утихват.
Реши да пломбира зъба и всичко беше ок докато напоследък взеха да се усещат леки болки в зъба та въпроса ми е да го извадя лииии или....

Моля ви за компетентни отговори ..... наплашена съм
за кой точно зъб става въпрос?

правилото е че първо се прави снимка и тогава се лекува зъб! снимките струват много малко и стават бързо - не ги пренебрегвайте!

е какъв пулпит след като ревизията е намерила субтотална пулпектомия+перфорация от инструмент

моя съвет е сега да не вадиш зъба, това неизбежно ще се случи, но могат да минат много години в които да го чувствуваш функционално годен. зависи с какво лечебно депо са запълнени каналите и как ще реагира тъканта около "фалшивия канал". в най-добрия случай лечебния материал бавно ще предизвика създаване на гранулом тип чуждо тяло и ще си запазиш зъба за дълго, като доста време ще усещаш тъпи болки в него. в най-лошия ще се развие възпаление с много силна болка и тогава няма да имаш избор. за сега не си сменяй стоматолога и си пази снимките. а ако се наложи екстирпация - потърси някой със спец лицево-челюстна хирургия. обикновено във вс град се знае кой "вади без проблеми".
късмет