- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- въпрос?
ех,тоя google,тъмна индия за всички..
распер
Feel my sin..Feel my sound..So baby,come on in...
ABSOLUT`me, май не си много полезна в този случай. ОСвен латинското наименование на вида, май няма какво повече да се види там.
По темата: мисля че не е в семейство Шаранови. Ще погледна, но едва ли ще помогна.
Ъх...за тия работи Аз съм Българче е човека...той ще помогне!![]()
Tell me ya lie on your bed of nails
Tell me you're losing control
Nightmares in ecstacy ya need
A razorlike crown of thorns
Най-често расперът е бъркан с речния кефал, но за разлика от него рибата не е толкова вретеновидна, а по-скоро наподобява неимоверно пораснал гигантски уклей. Фактът, че го бъркаме с подобни роднини и братовчеди, говори, че и расперът е от шарановото семейство.
аре,моля,научете се да четете![]()
ТУК и ТУК може да видип разредите, семействата и отделните видове.
Тази информация мисля че не е беше дала! По-надолу нагоре съм дал линка, понеже не разбрах че с първият си пост си дала именно тази информаци. После и двамата я дадохме, но не подкрепена с линк. По-късно дадох аз от къде съм го намерил или пък може би от къде съм видял че гледаш ти...че нали съм вчерашен 12-13 годишен келеш и т.н.КЛАС Actinopterygii -- Лъчеперки
разред Cyprinoformes -- Шараноподобни
-Сем. Cyprinidae -- Шаранови
--род Aspius -- Распери
---Aspius aspius -- Распер (Харамия)
Надявам се авторът вече да е доволен. Жалко че и пчеличко не се включи![]()
тва е линка,които ти дадох още първия път \/
Специално шарана, както и гълъба са смятани за най-големите хищници. Няма да обяснявам защо е така, а и не мога да го докажа убедително. Шарана обаче си е хищник, по-скоро канибал.Първоначално написано от moncho
е не е като щуката или бялата риба, но похапва някоя личинка или дребосък.
!!! НА, ДРЪЖ, ЗАПОВЯДАЙ !!!Първоначално написано от moncho
Аз съм БЪЛГАРЧЕ,аз още в първия си отговор и после пак го дадох сайт,ти защо го paste по 15 пъти![]()
Може би просто не е същия сайт, сещаш ли се? А инъче да, изпреварила си ме с постовете си и си дала същата информация, която и аз по-късно. Доволна ли си? Ето, признавам правотата си. Ти си по-бърза от мен и си по-велика. Аплодисменти моля. Извинявам се че така грозно те копирах и се опитах да си препиша твоите заслуги.Първоначално написано от ABSOLUT`me
извинен си
ама само този път![]()
аз на Аз съм БЪЛГАРЧЕ говорех,ама той се ослушваПървоначално написано от moncho
![]()
Ае тук вместо цитат съм го редалтирал, ама то от такива като мен какво ли да се очаква...още не сме се научили....ама и все пак вчера проходихме...Първоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ
свободно.вече можеш да си лягаш![]()
да започна ли да се оправдавам че новата Opera не ми харесва и не съм й свикнал?Първоначално написано от ABSOLUT`me
Ама май няма време, нали? Че к'во беше "утре съм на училище, ще ставам рано" и т.н.
Ама айде...няма кака ще си моя пътеводител в живота. Лъч светлина в края на тунела в който съм навлязал, може би?
Както и да е...щом имам вашето разрешение ще се оттегля без бой, освен ако не сметнете за наложително да ме биете де...аз колко съм човечец...мършхед...
Наяко изказване ще направиш ли?
бой по дупето,ако не се ометеш до 3минути![]()
Щом се налага ще те нашляпаме...така публично си го искаш...няма как да ти откажа...от хорски срам, не че нещо.Първоначално написано от ABSOLUT`me