.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13
    Град
    Blondeland

Зъбен въпрос:)

Трия всичко което не мисля че е редно да се чете вече

Еми защо ти е да се мъчиш вади го пък каквото стане Нз аз така бих постъпила
    Приятелската обич казва:

"Ако някога се нуждаеш от нещо,

аз ще съм тук"

Истинската любов казва:

" Никога не ще се нуждаеш от нещо, защото ще съм тук"

- Jimi Hollemans -

Forslor
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от krisi_pisi
    Еми защо ти е да се мъчиш вади го пък каквото стане Нз аз така бих постъпила
    Пхах изказа са! Трябва са се посети отново стоматолога и по негова преценка може да се направи снимк на зъба за да се види дали няма още нещо останало. Вадене само в краен случай . Не ти никнат зъби през ден все пак.

Град
    Blondeland
    уф, правиха ми снимка на зъба и точно тогава откриха тоя канал смотания гадния
    Hey ! Mr Tambourine Man, play a song for me,
    In the jingle jangle morning I'll come followin' you..

Голям фен Аватара на moncho
    Град
    Истината е някъде там.
    Цитирай Първоначално написано от Jeuelle
    уф, правиха ми снимка на зъба и точно тогава откриха тоя канал смотания гадния
    направи си нова и ако се наложи пак смени зъболекаря не е хубаво още от сега да т исе вадят зъбите и самото почистване на каналите е много важно ако не се направи добре няма смисъл от пломба

Писенце
    Guest
    Хм незнам ама аз имах подобен проблем.Имах един такъв пломбиран горен зъб който ме болеше.Ходих при друг заболекар,правих зъбни снимки и се оказа че точно там между зъба който ме болеше и съседния имам нещо като "джоб" или там както му викат но ми се оправи сложиха му коронка и сега си е наред.Сега незнам дали твоят проблем е такав но отивай на заболекар да не стане по зле.

Мега фен
    Град
    SF
    Смени пак зъболекаря, или поне отиди и при други за да видиш те какво ще ти кажат по въпроса. Много е гадно на такава възраст да по4нат да ти вадят зъбите.. та ако може да се направи нещо, за да не се налага вадене би било най-добре

Робинята на Quench

Forslor
    Guest
    Вижте сега никога не е добре да сменяш през седмица лекар. НЕзависимо какъв е . Особено пък зъболекар ,айде един път е сменен другия почва да те лекува и почва не от където е стигнал първия , а от нулата. Ти не го харесваш сменяш го пак третия пък незнае какво е правил точно първия и айде пак от нулата. Сумати и пари за недовършени и половинчати работи и в крайна сметка пак пациента си го отнася.

Голям фен
    Направи си труда да потърсиш информация за устройството на зъб. Питай зъболекаря за диагнозата. Предполагам, че е пулпит. И тогава ще ти стане ясно какво става и защо боли.
    По-добре го лекувай! Понякога продължава доста време, но като си помислиш колко години трябва да ти служи още...Струва си!

Супер фен Аватара на batkodoki
    Град
    между Риман§Рахманинов

Re: Зъбен въпрос:)

Цитирай Първоначално написано от Jeuelle
    Такаа...ще се опитам да съм максимално кратка
    Имам един долен зъб който ми е пломбиран но много ме болеше и смених зъболекаря и му казах за проблема , и той махна пломбата и след като ми сложи лекарство и мен много ме боля установи че предишната ми зъболекарка е направила някакъв канал страничен и не е била доизвадила нерва.
    И така ми слага доста пъти обезболяващи за да успокои раната от "фалшивия канал" но все болеше , но най накрая болките взеха да утихват.
    Реши да пломбира зъба и всичко беше ок докато напоследък взеха да се усещат леки болки в зъба та въпроса ми е да го извадя лииии или....

Моля ви за компетентни отговори ..... наплашена съм
    за кой точно зъб става въпрос?

правилото е че първо се прави снимка и тогава се лекува зъб! снимките струват много малко и стават бързо - не ги пренебрегвайте!

е какъв пулпит след като ревизията е намерила субтотална пулпектомия+перфорация от инструмент

моя съвет е сега да не вадиш зъба, това неизбежно ще се случи, но могат да минат много години в които да го чувствуваш функционално годен. зависи с какво лечебно депо са запълнени каналите и как ще реагира тъканта около "фалшивия канал". в най-добрия случай лечебния материал бавно ще предизвика създаване на гранулом тип чуждо тяло и ще си запазиш зъба за дълго, като доста време ще усещаш тъпи болки в него. в най-лошия ще се развие възпаление с много силна болка и тогава няма да имаш избор. за сега не си сменяй стоматолога и си пази снимките. а ако се наложи екстирпация - потърси някой със спец лицево-челюстна хирургия. обикновено във вс град се знае кой "вади без проблеми".
    късмет

Супер фен
    Намери си свестен зъболекар, ако ще да платиш повечко пари.

iskam da vi kaja samo EDNO: ne vqrvayte na tezi ne6ta 6toto daje ne poznavate onezi koito pi6at tezi redove i ne se zablujdavatye a ako tarsite nqkakav savet i ste se spreli na tozi sayt povqrvayte mi spreli ste se na gre6na p1te4ka.. A Ako iskate da tarsite pomo6t edinstvenoto mqsto e kabineta na lekarq Tova e koeto iskam da vi kaja : toy ili tq 6te vi dade nay to4nata informaciq povqrvay te mi i ne iskam s tova pismo da obidq nyakoy no ISTINATA VINAGI BOLI i imayte edno naum..aede uspeh4eta na vsi4ki tiyneydjari da se spravqte s vsi4ki problemi i vaob6te da se ste 6tastlivi v jivota!!!!!!! AKO nqkoy iska da mi pi6e da go napravi na moq skype: aysitooo
    8т. системно

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от AySiToOo
    iskam da vi kaja samo EDNO: ne vqrvayte na tezi ne6ta 6toto daje ne poznavate onezi koito pi6at tezi redove i ne se zablujdavatye a ako tarsite nqkakav savet i ste se spreli na tozi sayt povqrvayte mi spreli ste se na gre6na p1te4ka.. A Ako iskate da tarsite pomo6t edinstvenoto mqsto e kabineta na lekarq Tova e koeto iskam da vi kaja : toy ili tq 6te vi dade nay to4nata informaciq povqrvay te mi i ne iskam s tova pismo da obidq nyakoy no ISTINATA VINAGI BOLI i imayte edno naum..aede uspeh4eta na vsi4ki tiyneydjari da se spravqte s vsi4ki problemi i vaob6te da se ste 6tastlivi v jivota!!!!!!! AKO nqkoy iska da mi pi6e da go napravi na moq skype: aysitooo
    Поне да си беше дала труда да прочетеш малко отговори от темата.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си