Интересувам се, къде един пълнолетен човек може да подпише документ, в който да потвърди желанието си при евентуална смърт да стане донор на органи? Знам, че на запад хората попълват някакви декларации, но у нас как стоят нещата? Не че мисля да умирам, но все пак- нищо не се знае. Преди време гледах по новините за едно момче, умрял при злополука и майката се съгласила да дари органите му- със смъртта си всъщност е спасил пет души, двама с бъбреците, един със сърцето и двама с черния дроб... /едното е било детенце/ И тогава се замислих по тази тема, иска ми се ако нещо се случи с мен да използват органите ми. Към лекар ли трябва да се обърна или към адвокат? Или нотариус може би... Имам пред вид това правен документ ли е, или по-скоро медицински документ?
Здравей първо искам да те поздравя решението което си взела е изключително хуманно и благородно.Сега не мога да ти дам отговор но довечера ще попитам майка ми-която е адвокат и вуйчо ми който е хирург ще им кажа за какво става въпрос и се надявам да мога да съм ти полезна.Успехчета и чао за сега.![]()
Абсолютно вярно. Подписваш документ 4е НЕ ЖЕЛАЕШ, ако не го подпишеш направо взимат без да питатПървоначално написано от rali4ka91
![]()
![]()
Робинята на Quench