.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 76
    Има НЯКОИ хора, които пренебрегват и моралните обещания на брака, но те са по-малко от онези, за които клетвата означава нещо. Това официално обвързване повече помага отколкото вреди.
    По твоята логика не трябва да има закони, защото някой продължава да ги нарушава (без да намеквам, че брака е закон), не трябва да има полиция след като тя не може да спре всички престъпления, не трябва да правим дискусии за наркотици след като пак ще има алкохолици, пушачи и прочие..
    Клетвата е ритуал и традиция както има и много други в българската култура. Дайте сега и мартеници да не си връзваме за здраве след като ще се разболеем независимо от това след време от някой грип.
    Понякога един ритуал си струва само заради мероприятието. В случая с брака, повярвай много хора се отрезвяват от това и спират с глупостите и нарушаването на религиозните догми.
    ·• tHe m0onLigHt pLaYs uPoN yoUr sKin, a kIsS tHat LiNgErs tAkEs mE iN, I faLL aSleEp iNsiDe oF yoU, tHeRe aRe no w0rdS, tHeRe's onLy tRutH.. •·

Guest
    Съгласен съм, че идеята на брака е "докато смъртта ни раздели" и че обещанията трябва да се спазват. Но дали всички смятат така? Не мисля. В икономически напредналите общества вече се наблюдава тенденция браковете да се развалят след 4-5 години. Развода се налага като нещо толкова нормално колкото и брака. Неминуемо и тук ще стане така. Просто начина по който обществото вижда брака еволюира в ущърб на брака.

Примера със законите беше неуместен, тук не става въпрос за това. По-на място беше това с мартениците. Не съм казал, че не трябва да има брак и не трябва да има ритуали. Който ги счита за необходими, нека си ги спазва. Това са неща без които може - въпрос на личен избор.

Не смятам, че бракът е просто подпис на лист хартия или подсигуряване, че този човек ще е винаги до теб.
    За мен това е нещо мног по-голямо. Това е съюз между двама влюбени, които узаконяват любовта си и се вричат във вярност и вечена любов. И точно, защото много малко хора разбират истинското значение на думата брак се стига до разводите, изневерите и караниците.
    Лично аз съм за бракът и след време с удоволствие бих се омъжила.
    И преди да те срещна... пак теб ОБИЧАХ!
    И дори един ден да не съм до теб... пак теб ще обичам!

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Цитирай Първоначално написано от Aleandra
    Не смятам, че бракът е просто подпис на лист хартия или подсигуряване, че този човек ще е винаги до теб.
    За мен това е нещо мног по-голямо. Това е съюз между двама влюбени, които узаконяват любовта си и се вричат във вярност и вечена любов. И точно, защото много малко хора разбират истинското значение на думата брак се стига до разводите, изневерите и караниците.
    Няма да се повтарям, Алеандра го каза.
    Преди си мислех, че не искам да се омъжвам и т.н. но сега мисля по съвсем друг начин.
    За брака съм.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Град
    Пловдив
    против
    Обичам банкнотите да са с 4 нули,oбичам всичко лъскаво и скъпо,чу ли?Обичам дори когато ти ме мразиш,oбичам защото после пак в краката ми ще лазиш!Обичам да те гледам нагло в очите,oбичам когато за мене харчиш си парите!

ZA braka sum i bih skliu4ila,ako naistina obi4am 4oveka do sebe si
    Никой не е перфектен,докато не се влюбиш в него!

Голям фен Аватара на ice_cream_f
    ZA \/
    Nikoga ne se otkazvai da presledva6 me4tite si!

Голям фен Аватара на Iviqna
    Град
    Stranata na 4udesata :Pp
    аз съм за
    http://www.vbox7.com/play:6c61a679 БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!!!!!!!!!!!!!!

^I_believe_i_can_fly^
    Guest
    da ti kaja se dvuomq 6toto ot edna strana ne moje6 ve4no s edin i su6t 4ovek da si 6ttoto omruzva no puk naistina trqbva i da pokaje6 4e obi4a6 4oveka do sebe si (ako tova e taka de)

И за и против.
    Light The Universe

Повече от фен
    Град
    i kvo kato mi e nepodhodq6t razmera na avatara :D
    Цитирай Първоначално написано от ThePainIsReaL
    ЗА брака . Това , че модерното общество не го почита и го възприема напълно грешно , не е мой проблем . Разбира се , ако някога сключа брак , ще е за човек , когото обичам и съм готова да се изправя с/у света за него и разни такива .
    Твърдо ЗА.
    Admin-Coki:
    неподходящ размер на аватар!

Супер фен
    Zavisi ot mnogo neshta.No za men nishto ne znachi tova.Moje da si jenen/omyjen za nekogo,a izobshto neshtata da ne vyrvqt dobre.Moje da ne ste jeneni,a da si jiveete super i da se razbirate mnogo.Edin podpis nishto ne znachi.Nqkakyv si lis hartiq ... no vse pak ima vreme dokato porasna dostatychno za da resha dali da se omyja ili ne.
    Обичам те <3 !!!

Град
    Квартала
    ЗА
    Всеки си мисли, че знае как другите трябва да живеят живота си, но истината е че никой не знае как да живее своя собствен!

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от thirteen
    С 2 ръце ЗА!
    И аз съм ЗА.
    Am I just some chick you placed beside you,To take somebody's place?When you turn around can you recognize my face..?You used to love me, you used to hug me,But that wasn't the ca-ase!!!

Цитирай Първоначално написано от CooL^GirL^^^
    Да, бих. Не смятам брака за договор или чиста формалност. Това е нещо, с което показваш на целия свят, че си намерил твоята половинка. Друг е въпроса колко от браковете се запазват

Супер фен
    За!!!Според мен това не е просто подпис!Това е свързване!Макар двамата да се обичат много трябва да го покажат пред всички!!!

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    За брака съм, но да е сключен след определен период на съжителство,защото едно е да пиете кафе, да си ходите на гости или да се гледкате 1 седмиц на море,а друго е съвместният живот. еоедневните дребни проблеми, сметките, прхраната, отговорността и прочие. Да, бих се омъжила и го желая точно сега. искам да съм свързана с този човек, да сме заедно, д не се разделяме, защото всяка минута раздяла е мъчение. Приятелят ми казва,че сме млади и аз му предлагам да живеем заедно да видим как ще е тогава. Според мен връзката ни е на този етап, когато трябва да направим нещо по-решително, а той не е готов за това. Естествено няма да го прищпорвам, но все пак толкова млади ли сме? на ппочти 22 сме, от 2 години и половина сме заедно, разбираме се и се обичаме. дори той казва,че съм му достатъчна и няма нужда от нищо друго, за да живее. А не иска да се обвърже. какво да правя?

Фен
    Град
    sofia
    za stiga da ima lubov

ПРОТИВ ПРОТИВ ПРОТИВ!!!абе живейте си живота бе хора!

Град
    nqkude tam
    Цитирай Първоначално написано от sexy_momi4e
    ZA braka sum i bih skliu4ila,ako naistina obi4am 4oveka do sebe si
    damz i az taka
    ...and l3av3 7his m3ss b3hind...

Супер фен Аватара на Shadow_Walker
    Нямам нищо против брака.Може би един ден ще се оженя...
    Брака може и да е формалност, но все пак така се става истинско семейство.
    Е, наречете ме консервативен в това отношение...
    хъхъ..

Супер фен Аватара на Exothermic
    Странно е да пиша по тая тема ,ама аз нямам желание и планове да
    сключвам брак в близките 30-40 години!
    “The Wu ist the way, The Tang is the slang, The Clan is the fammily”
    ... I`m fighting a holy war in the mental! ...

Супер фен
    Az mnogo iskam da skliy4a brak =D> Vinagi s1m si me4tala za denq v koito obli4am bqlata roklq...doblijavam se do liybimoto mom4e i kazvam DA pred oltara posle se celuvame i toi me iznasq na r1ce ah!

Цитирай Първоначално написано от I don't know who I am
    Цитирай Първоначално написано от Lake_bodom
    Брака е просто една форма на договор. Със или без него - все тая.
    Това не е така. Бракът напомня за ангажимента и верността, за клетвата и обещанието, което си дал към човека до теб. Нещо повече брака не е само любов, а отговорност, която се поема към продължаване на рода, обществото.
    Много от семействата прекъсват страстния живот и "голямата" любов след години, но запазват приятелски отношения, обич и разбирателство в името на децата, общите цели и общия дом. Този "безсмислен договор" е морална лампичка, която мига всеки път, когато човек забрави отговорностите си към обществото, дълга си на приятел и възпитател на децата си. И не на последно място, напомня онези ценности, които са завещани в християнската религия и които много хора са забравили отдавна.

Напълно съм съгласна
    Не бих могла да го кажа по - добре

Фен
    Град
    BURGAS

здр

защо е нужен брака може и без брак женитесе на 19 и после се развеждате на 30 с дете и после какво правите съжалявате мноого иначе е хубаво дасе ожените на 26 или 28
    skype-ceco_novaka- Няма значение дали вървиш бавно,важното е да не спираш.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си