- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- За или против брака??
За.Никой не е казал, че самата формалност по подписването ще промени чувствата на двамата, но ако наистина се обичат и искат да бъдат заедно няма и да се плашат от подобна стъпка. Плюс това, макар и формалност, ми е много интересно как всички двойки, които живеят на семейни начала и имат деца, някой ден ще се опитват да обяснят на децата си защо не са женени. В крайна сметка всеки си решава, ако някой смята, че веднъж подписал се на въпросния лист хартия, ще се чувства като роб до края на живота си, да не го прави, но аз лично не го разбирам.
![]()
И аз съм ЗА!Подкрепям идеята,че брака е един вид "морална лампичка",която светва всеки път когато ти се иска 'кривнеш'.![]()
В чужда скръб мене ли ще утешиш?
Много добре казано, бих искала още да добавя един откъс от "Тъй рече Заратустра", който много ме изкефи.Първоначално написано от I don't know who I am
Това май е достатъчно.Първоначално написано от Фридрих Ницше
http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]
За всички, за които бракът е нещо много важно, ще разкажа една история:
Една моя колежка има приятел, живеят заедно и искат да се оженят. Но нямат пари и за да имат пари за сватба, той ще замине в чубжина и ще бъдат разделени половин година. Кое е по-добре - да живеят щастливи без брак известно време или да са разделени толкова време само за да спретнат сватба?
=D> =D> =D>Първоначално написано от I don't know who I am
Първоначално написано от `Death`Whore`
И такива неща се случват, но според мен не става въпрос за сватба, а за нещо мн по-дълбоко. Бракът не се изразява само в това да похарчиш куп пари за някво празненство. По този начин хората заявяват на света, че се обичат и са намерили своята така да се каже "сродна душа". Колкото до сватбата - с нея или без нея все тая. Според мен не е нужно хората да се харчат толкова - скромните сватби са също достатъчни. Абе тва си е най-вече личен избор, но щом приятелите ти са готови на такива жертви, значи това значи мн за тях. Какво лошо има в това??
Продължава да се повтаря едно и също... някой погледна ли поста ми? Бракът е за творци...
http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]
Още съм "неузрял" достатъчно, но според мен брака е едно доказателство за вярност и вечна любов.И ДА някой ден когато срещна подходящия човек бих се венчал с него!
Любовта е песен, но няма песен без край!
Life's a bitch!Depending on how you treat her!
Не са ми приятелиПървоначално написано от sorceress
И да, явно е важно за тях, но е тъжно заради това да са разделени толкова време...
Е па аз съм против, ма гаджето ми твърдо иска да облече бялата рокля...чудя се защо. Може би, защото е готова да обърне целия свят заради мен. Аз се чувствам по същия начин, не знам какво намира в брака, може и да не разбера, но съм склонен да направя компромис и да сбъдна мечтата и един ден... когато се върна в БГ![]()
Против !!! Квой тва ? Фурчащо лишч с няколко подписа и малко мастило...
Гледах един филм в който една двойка се женише и развеждаше много пъти . Предстявам си как се карам с него след две години и ще трябва да тичам нагоре надолу да анулирам брака. Винаги сам се чудила дали има нещо което да е по-тъпо измисляно . Дигаш целия свят на главата си и след тва ще трябва да му переш лекинко миризливите чорапки ... Вече си вурзана в къщи защото си имаш съпруг( Представям си го като един голям плужак с потен потник грабнал кибапче ... ) НЕ!!!!
Първоначално написано от NeVeN4o`f
Kato gledam posta ti ti mai nqma nikoga d aimash semeistvo. Peresh mirizlivite chorapki ne samo kato skliuchish brak no i kato jiveesh s liubimiqt chovek. Nqma kakvo da si predstavqsh debel ne debel pak shte trqbva da mu peresh i gashtite dori zashtoto tova e jenskata rabota . Ne kazvam estetsfno che jenata trqbva da sedi vkushti kato robinq no vse pak da se ogoledame ... kolko pyti vijdate myj da vurshi domakinskata rabota ?! A pak i kakvo ot tova taka e ustroen sveta ako edna jena nameri nqkoi svqsten ee super kakvo tolkova.
A do kolkoto do braka ... estetsfno che sym ZA . Braka ne e samo edno listche hartiika a dokazatelstvo za liubovta mejdu horata. To nali za vsqka neshto trqbva da stiga do nqkade i da ne moje da se nadmine poveche emik az vijdam braka tocno taka ... toest shtom edna dvoika stigne do brak znachi liubovta im e mnogo silna. E pone poicheto seriozni hora go priemat taka vapreki che ima hora koito se jenqt kakto si smenqt chorapite. A i vse pak e vajno zashtoto e samo edin pyt v jivota i e tochno za pravilniqt chovek.
Не съм и искала да иамам семейство защото виждам до каде стигат браковете вобщеМожеш пак да докажеш по различни начини колко обичаш един човек , можеш да си имаш семеиство и без брак.
ще си имаме извун брачно дете нпр.![]()
Всеки решава сам за себе си.Според едни брака има смисъл, според други не...Такъв е живота неможе сички да сме еднакви :P
Любовта е песен, но няма песен без край!
Life's a bitch!Depending on how you treat her!
Твърдо "ДА"!Първоначално написано от Анонимко
Ami razbirase 4e sam za braka.Nqma ni6to po hubavo ot tova za dvama du6i,koito se obi4at.
Няма ли? Пералня, съдомиялна, памперси, количка, къща, кола и всяк'ви такива екстри, пък те нека не са си женени.... ако искаш да се жениш, решаваш, ставаш , взимаш 2мата ти най-добри приятели за свидетели и го правиш. Но не е тва най-важното нещо според мен.Първоначално написано от PeAcH
Айде вземете прочетете това... И го коментирайте, вместо да повтаряте едно и също...Първоначално написано от Muse_of_Madness
Който иска, ще го прочете без да ни го навираш в очите.
ЗА!
dA sE OpItAsH dA zAbRaViSh nQkOi kOiTo sI oBiChaL e sE eDnO dA sE OpiTvAsH dA zApOmNiSh nQkOi kOiTo nIkOgA nE sI sReShTaL ... !
хм........малка сам за да се змислям за такова нещо...не знам...неутралитет съм.
Първоначално написано от NeVeN4o`f
Dobre de ... no v posta ti kategorichno kazvashe kak si predstavqsh braka ti ..... i shte trqbva da mu pereshn leko mirizlivite chorapi i kakvo oshte tam kaza . Emi ako mislish che ako imate izvyn brachno dete i da budete semeistvo bez brak emi koe te kara da mislish che togava nqma da trqbva da mu peresh leko mirizlivite chorapi .... shte gi peresh po sushtiqt nachin po koito shte gi peresh kato skliuchite brak. A togava zashto pak ne prosto da imate edin shtastliv den i za dvama vi ... ako mislish che razlikata shte bude golqma ako braka vi se razrushi ili pak izvyn brachnata vi vryzka ruhne mnogo se lujesh .... Taiche nqma nujda da mi davash primer do kude stigat brakovete v segashno vreme zashtoto ako shte se razdelqte jeneni ili ne pak nqma da e lesno a i ako imate dete pak shte ostane samo ....Prosto chovek kato skliuchi brak ima edin prekrasen spomen v jivota si a i toxchno tazi hartiika moje da promeni vsichko da rechem da spre myja ti ot iznevqra zashtoto shte si vidi pruistena na rakata i shte kaje abe az imam prekrasna supruga i dete vkushti zashto mi e tova....