- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Свобряване (Инат)
Здравейте!
Значи не съм сигурна какво точно искам от вас..,но не искам просто да си споделя, защото вече съм го направила с близки, но съвет не искам от тях, защото те са пристрастни!
С моя приятел сме(бяхме) заедно от повече от година и преди 2 дни се скарахме(на 8ми март,което не е проблема).Води се, че сме скъсали!Проблема е, че и двамата сме инати.., ако мога да нарека горди.. всеки иска другия да омекне, но просто знам, че се отдалечаваме, страх ме е да сме разделени, защото според мен така връзката отслабва.Страх ме е, че после няма да е същото!Страх ме е, че ще спре да ми пука.Много го обичам, но си има своите косури(както и аз) и намираме за какво да се караме!До сега не бяхме късали.Карали сме се и по-лошо, но сме се оправяли не след дълго.Тези 2 дни не са нищо пред предишните истории, обаче когато го попитах "Е, това ли е всичко?" и Той ми отговори доста уверено "Да" и си тръгна както и аз!
Искам да ви попитам.. правите ли първата крачка към сдобряването?
И двамата сме виновни по равно, но си мисля че ако го потърся все едно ще си "призная", че правия е бил той!И съответно държанието няма да е същото.Един вид оставам длъжна... Дори аз бих приела така нещата,но нямам нерви да чакам развоя на събитията.Банално е,да,но всеки момент в който замлъкна си мисля за разни общи неща!
Нека всеки каже каквото иска-съвет, критика, просто мнение или подобно преживяване.
Благодаря за отделеното време!
Няма да е лошо ти да направиш 1-та кра4ка тои сигурно знае 4е си инат и като те види ти да правиш 1-та кра4ка може да се промени.
Знам го от ли4ен опит защото и аз бях такав инат преди и сега много съжалявам за приятелство което ако бях запазила щеше да е много добро и дълготраино,но заради пустата ми гордост сега много страдам.
така 4е аз казвам деистваи и не бъди ПРЕКАЛЕНО горда.
По-скоро гордият ще е той.Вината не е само моя или само негова.Почти винаги аз оправям нещата или става някак взаимно!Искам един път да простя, но не мога да чакам, не искам! Мразя да съм в неизвестност! Мразя изненади!
Моят приятел винаги ми казва, че той е този, който прави първата крачка, за да се сдобрим. Мисля, че ако наистина искаш да си с него и те е страх да го загубиш, трябва да преглътнеш гордостта и ината си, защото иначе ще ти изиграят лоша шега. Не мисля, че ще се чувстваш длъжна по някакъв начин. Може би ако го потърсиш и поискаш първа да се сдобрите, той ще види, че ти се нуждаеш от него... Пък и не знам за теб, но на мен ми е по-лесно да кажа "Прости ми", отколкото "Прощавам ти"![]()
Преди доста време ходех с едно момче, единственото, което съм обичала, но стана така, че се разделихме и виновният беше той .. , но аз не можех без него, обичах го безумно и отидох при него, за да поговорим за евентуално събиране ... тъпото беше, че трябваше да поема аз вината и го направих и не съжалявамТой беше виновен, но аз казах, че съм аз и т.н
Такаче, ако наистина го обичаш .. поеми някаква част от вината, но не всичката, защото може да му стане навик да прави грешки и да чака от теб ти да ги поемашУспех, дано се съберете и всичко е по старому
![]()
Internet,Football,Friendship,Travel,Cinema,Animals ,Movies,Music,Horror movies,Love
Наскоро бях пред същата дилема ...
При истинската любов няма инат и гордост .. има саможертви
Реших да направя първата крачка , но когато седнахме да си поговорим и казах следното : Виж , заради теб , престъпвам идеалите си и превъзмогвам самия себе си . Заради теб ! Но не си мисли , че ще ми се качиш на главата и всеки път аз ще съм виновната, защото днес ще се съберем , но ще закърпим тази връзка , която след време обаче ще приключи..
Това е и моят съвет към теб
Не, не, не.. няма по-голям филм!Преглътнах всичко и му се обадих!
Заяви ми, че не искал да се видим,нямал какво да си каже с мен!Казах му, че аз имам какво да му кажа и той ми каза да говоря!Но аз все пак настоявам лично!Незнам как да го обедя..имали сме случаи в които се виждаме и без дори да споменаваме караницата просто всичко си е на мястото!Винаги зора е бил докато се видим.. ама сега няма нито нещо мое в него за да ида да си го взема или нещо негово да му върна!А не мога да му отида на вратата, след като не иска да се видим!Мисля, че е прекалено!Незнам какво силно нещо да му кажа, нещо трогващо!!!Нямам мисъл вмомента!Усещам само как силно ми бие сърцето и мълча!
тогава изчакай той да звънне
ако не го направи -така е трябвало да стане и той вече просто не е човека за теб
знам ,че звучи лесно от моята уста , но и аз съм го изпитвал...
е бъди нахална той ще разбере че е нещо наистина важно и ще поговорите....а и се пак не може да ти трясне вратата под носа..ако има поне малко уважение към теб
Еми изчкай известно време и дано се усъзнае и да те потърси. Ако ли не, значи така е трябвало да стане. Но все пак ще е добре да му кажеш(ако има как), че не си ти виновна за всичко, но все пак си направила първата крачка към сдобряването, защото го обичаш! А щом той е толкова глупав и горделив, значи не заслужава сълзите и обичта ти. Но все пак се надявам само през първите дни да е така ядосан, а после да осъзнае че прави грешка. Не зная.. дано все пак се съберете!
Понеже казваш да ти пишат и някой хора които са преживели горе долу такова нещо аз ще си разкажа моите неща.
С моя приятел се караме почти винаги. Късали сме 2 пъти за по 4 дни единия път и за по 1 вечер другия.
Тогава той си мислише, че не ме бил обичал - нещата не са както преди, но и двата пъти се върна при мен и аз му прощавах. Първата седмица след сдобряването ми е адски подтиснато и сковано, но винаги след това нещата са си както преди и аз го обичам толкова силно както и преди.
В един от случаите преди да скъсаме той ми каза, че характерите ни са просто несъвместими.... При което изкарах ужасна вечер.. както и той. Не можех да приема, че това е края и на сутринта му звъннах.
Питах го дали е окончателно решението му и ако иска съм готова на промяна само за да съм с него... Той ми каза, че като се прибере от работа, ще пишем по skype (делят на 30км. за това и го карахме така виртуално разговора). Като се прибра ми каза, че ако имал пари в телефона е щял да ми звънне много преди аз да го направя, и че му е било много тежко.
И двамата сме инати по-принцип, но усетя ли че трябва да се направи някакъв комприс го правя или поне се опитно, но жеста е важен. Ако и в първото ни късане нещо зависеше от мене както при второто щях да склоня, защото болката е твърде нечовешка.... поне в първия етап.
Я по-добре му звънни на това момче и му кажи да си мръдне задника и да си поговорите сериозно за нещата от живота.
Отстъпи.
Реалния свят не е оферта... Да прибягаме към алтернативни варианти.
Ами мила, аз отстъпих.По-горе съм писала, че му звъннах и какво той ми каза. Каза, че не искал да се видим. Знам че само трябва да се видим на живо и всичко е решено! И той го знае може би и точно заради това не желае да се видим! За да ми постави един вид изпитание или просто бяга от мен незнамНе, аз знам че ме обича.. сигурна съм!!! Но да го еба какво му става ?!?!?! Ето това НЕЗНАМ ! Незнам как да го разчувствам, нещо силно искам да му кажа, но ми липсват думите!
Май започвам да се повтарям!
![]()
Я му се обади и го питай : "В момента да не си търсиш причина да ме чупиш? Това ли ти е най-подходящия момент? Ако е така тогава пак ми кажи, че не искаш да се видим"Първоначално написано от thirteen
Айде, кажи ко е станало.
Реалния свят не е оферта... Да прибягаме към алтернативни варианти.
Не те разбирам какво искаш да ми кажеш!
А днес, поне сега знам и аз че има мач.. там ще е ..
Стадиона е до нас.. може пък да мине на връщане.. [-o<![]()
Не трябва да гледате кой първи ще се сдобрява и как после ще се чувствате длъжни, а да не се карате и да ограничите това до минимум.Всеки си има своите черти от характера, но все пак нещата трябва да се нагаждат.Не е оправдание, че сте инати.Връзката ви е много по-важна!Направи първата крачка ти и не гледай как той ще я направи следващия път.Естествено, това не означава само ти да правиш компромиси.В една връзка и двамата трябва да ги правят, а не само единия.
ЗАРЕЖИ ГО!![]()
Та значи вчера си писахме и му казах много повече неща - как се чувствам, какво мисля, а той ми отговаря "Кво да ти кажа"..
Попитах го обича ли ме още, а той отвръща "Да, тея чудеса не изчезват за един ден" и ме поздрави със "Scorpions - Still.Loving.You" (любима песен), след което му казах - "Тогава защо правиш всичко толкова трудно?" .. и тогава той се измъкна с това, че си ляга и т.н.
Тъпо ми е?! Можеш ли да обичаш някого и да не искаш да си с него ?!
Благодаря за помощта на всички!Всичко се оправи, може темата да се заключи!
![]()