Зависи от контекста, в който е казано.
И на мен са ми казвали подобни неща. При мен е било, защото нямам типичното женско поведение и нагласа към нещата. Много интелигентни момчета познавам, с характер на място, които залитат по прекалено "женствени" момичета, като в това понятие се събират най-често инфантилност и осъзнато кокетничество. Такива момичета накрая обикновено нараняват споменатите момчета по някакъв начин, въпреки че не е задължително...идеята ми е, че в определени хора е закодирано желанието да са с ултра-представители на отсрещния пол. Прекалена мъжественост, прекалена женственост и така нататък. "Ти не си момиче, ти си приятел" - моята вариация беше "Те може и да се обличат по модата и да са засукани, но пък ти имаш уникален характер", хаха...идеята е в стереотипите за мъжко и женско, от които и най-свестните хора понякога не могат да избягат. Ако имаш и подчертано "мъжки" интереси и по-голямо чувство за гордост, ако не се обличаш по определен начин и не използваш пола си, за да получаваш това, което искаш - такава реплика е повече от очаквана от страна на някои личности. Пък и, както казаха, такова изречение не би трябвало да те обижда(не че си намекнала такова нещо). Пак са обобщения, но съм забелязала, че мъжете (тези, които са на място, нали - щото има и мъже, които само се водят такива по паспорт ) изпитват някакво уважение и привързаност към такива момичета-приятелки, които не им въртят номера като средностатистическите въртиопашки и с които имат какво да си кажат. От това до така лелеяната "любов" има много малко...но пък и любовта далеч не е най-същественото в такива отношения. Поне според мен.