- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Цел и смисъл
Emo do !Първоначално написано от LunaTriCk
![]()
180- бан на профил 2 т.
Е то при тях нещастието е тяхното щастие.
Самото наличие на възможност за абстрактно мислене у човека е ключа към неговото нещастие.
Джизъс, и твоето мнение ми харесва, ех, и аз го мечтаех тва и може би още го мечтая... Както съм писала... И страх ме е живота да не разбера, забравила да ме е съдбата, да се родя и ако ще след цял век да умра, но на историята да съм непозната... Само внимавай кои искаш да те запомнят и с какво- бъди идеал, но не за някой заспал...Първоначално написано от BastardOfChrist
http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]
Мамка му,забравих името на копелето,което е запалилоалександрийската библиотека!![]()
Както една героиня в един филм каза : " ..да обичам, да имам деца. "
Това е.
I am the lover in your bed and i control you
I am the sex that you provide and i control you
I am the hate you try to hide and i control you
I take you where you want to go
I give you all you need to know
I drag you down i use you up
Не беше Александрийската библиотека, а един храм в Атина. Името му почваше с Хиро или Херо... и аз не го понмя... Мда, готина кауза е имал човечецът...Първоначално написано от quench
http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]
Сигурна ли си?Почти съм сигурен,че беше библиотеката,но,какво да се прави,склероза....
Да! Сега си спомних, че човекът се е казвал Херострат. Чичко Гуугъл ще ти покаже останалото...Първоначално написано от quench
Права си,признавам! Наистина беше Херострат! Ей,умни младежи бре!![]()
Според индивидуалните си разбирания за нещата човек сам избира какво има смисъл за него и какво не чак толкова.За един едно нещо може да е от много голямо значение,докато за този седящ срещу него същото нещо да е напълно маловажно.
Човек сам определя начина и смисъла си на живот.За някои това е натрупването на капитали и материални блага.За други създаването на семейство,кариера,място в обществото и т.н.
От биологична гледна точка живота е съвсем прост - създаването на поколение и продължаването на човешкия род.
В зависимост от науката (биология,философия,психол гия и т.н.)смисъла на живота може да се разглежда под много аспекти.
Творчество и импровизация.
Plans are nothing; planning is everything.
Dwight D. Eisenhower
Именно... Това е една цел, обща за всички... Както и оцеляването.Първоначално написано от LunaTriCk
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
Е, то по същата логика и дишането ни е една обща цел.![]()
Toва е част от оцеляването... Което пък е цьел, обща за всички хора ( освен самоубийците)Първоначално написано от LunaTriCk
![]()
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
Аз не мисля, че ни е осъзната цел. Мисля, че ни е вродено да оцеляваме. Както е инстикта за самосъхранение, който имат всички живи същества. В целите и смисъла на живота на хората би трябвало да преобладават семейството, личните облаги и тук-там някои загубени каузи като световен мир и глад.![]()