- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- METADON!!!!
Koito polzva ii iska da se zapoznae s drugi takiva da pishe ili ako prosto iskash da kajesh neshto po taq tema davai
NO NOOBS PLS!!!
бан по ип и профил 12 точка от правилника ( подстрекаване към употреба на наркотици )
http://www.top.bg/news/?cat=134&id=231828Първоначално написано от Анонимко
Накратко служи за лекуване на наркомани.
Не мога да разбера как може да има някой толкова тъп, че да се друса с метадон.
da i e narkotik koito ti razru6ava organizma ...kakto vsi4ki drugi
O NERAZUMNII IURODE
бан по ип и профил 12 точка от правилника ( подстрекаване към употреба на наркотици )
метадона е синтети4ен опиоид.
(действа на същите рецептори в мозъка, на които действат и опиатите)
използва се за ЗАМЕСТИТЕЛНА ТЕРАПИЯ(а не за 'ле4ение) при хероинова зависимост.
Разликите между метадона и хероина се изразяват в това, 4е действието на метадона настъпва по- плавно, действа по- дълго и отшумява по- бавно от действието на хероина.
Това дава възможност на зависимите само с един прием на ден да си "оправят" абстиненциите и да са само "леко надрусани" през целия ден, което да не им пре4и на ежедневния живот.
Дотук с хубавите неща за метадона.
Добре е да се знае, 4е метадона се отказва ПО-ТРУДНО от херингата,
защото
а) се впива в мозъ4ните рецептори за по продължително време
б)това води до 30-дневна абстиненция ако някой тръгне да се отказва(за сравнение абстиненцията от хероин трае от 5 до 7 дни)
Това прави метадона средство, 44рез което ФАРМАЦЕВТИ4НИТЕ КОМПАННИ ЗАРИБЯВАТ ЗАВИСИМИТЕ при това така, 4е шанса да се отка4ат намалява многократно.
Abe ostavete go da se spasqva,ne se zanimavaite we!![]()
Let the beats control your soul...
Браво пич, да поискаш да спреш е първата стъпка към спасението от гадния хероин. Само че не мисли че нататък ще е бързо и лесно, бързо и лесно става зарибяването, обратния процес е много по труден и дълъг. Закачаш се за няколко месеца, после ти трябват години за да се измъкнеш от ада в който сам си се набутал. Остави негативните мнения на хора които четат жълта преса и са с капаци на очите, те не знаят за кво става дума, знаят само да плюят. Чудно ми е дали се сещат че след години самите те ще имат деца, тези деца застраховани ли ще бъдат срещу проблема с хероина? Ако техните деца стигнат до там - ще ги загърбят ли или ще дадат всичко от себе си за да ги спасят? Това е нож с две остриета така че не избързвайте с подобни изказвания, живота много обича да предизвиква тези най самоуверените и да им показва че не са прави.Първоначално написано от mad_doggy
Успех в борбата, не знам до колко ще ти помогна, но аз те разбирам щото от 1999-2001 и аз бях там на дъното.
Пийс !
НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ НАРКОТИЦИ НИКОГА!!!
12 точка от правилника!
Да знаеш как да печелиш е първата стъпка, но освен това трябва да знаеш и как да извличаш полза от победите.
Правила на Форума http://www.teenproblem.net/f/pravila.html