- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- София и провинция
НАДЕЖДААААААА![]()
![]()
West Side United HoOligans
Аз за Ориндж Каунти нищо лошо не казвам, както и за другите квартали. Просто отбелязвам, че не са особенно престижни.Първоначално написано от exploitedteen
![]()
Левски шампион але але!
Само е казвайте ЛозенецПървоначално написано от exploitedteen
![]()
Люлин веее...
air_J, по твоята логика... От моя клас само едно момиче отиде в София... ПОвечето останахме тук.
Всички се натискат за София защото стандарта е по- висок, нормално.
И все пак не виждам причина за самочувствие. Просто се е случило някой да се роди там. Това не го прави нито по-умен, нито по-красив, нито по-възпитан...
Ако ще и в Лас Вегас да жвее, това не е причина за лично самочувствие...
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
Района около Докторската градина (абе, въобще целият център), квартали като Изток, Гео Милев, напоследък Дианабад, Изгрев, Яворов и т.н. Не говорим за вилните зони (те може да не се водят точно така, но за мен са си баш такива) като Драгалевци, Симеоново, Манастирски ливади и т.н. Абе, където цената на квадратен метър гравитира от 850 евро нагоре си е престижен квартал, поне така смятам аз.Първоначално написано от exploitedteen
П.С.> Ако е нужно мога още престижни квартали да изброя, просто на прима виста ми идват тези (изпуснал съм Хиподрума, Иван Вазов, Хладилника, но здраве да е).
П.С.2> Роска, след 5-6 години, когато завършите, тогава е важно кой накъде ще драпа, а не сега кой къде е влязъл. То и от моя клас повечето влязохме в нашата академия, но почти всички ще ходим към София, та така.![]()
Левски шампион але але!
С оглед на това, че повечето учим туризъм, някои вече работят по специалността си, не виждам каква работа ще имаме в София...
То там туризъм мамата си трака![]()
Това кой накъде драпа зависи от това къде има възможност за реализация. Големите градове (уау, то имало и други градове в БГ, а не само софия и малки селца) също предлагат възможности за работа и що- годе нормален живот...
И все пак не мисля, че факта, че София е добре развит икономически град дава основание на някакви тийнове да се фукат че са оттам, и да си мислят едва ли не че като са от София са голямата работа...
КОй какъв е си зависи само от него.
Аз ако вместо в китния квартал Владиславово живеех в също толкова китния квартал Л'лин, щях да съм си същото лайно.![]()
Тези от престижните квартали се фукат, че са от престижни квартали, а не че са от София...
Въпрос на гледна точка. Как да не се надуваш, като куцо, кьораво и сакато иска да додрапа до града, в който ти си роден? Но, хора всякакви. Все пак е добре, че няма да ходите към София, защото ако всички провинциалисти отидем в София какво ще стане с провинцията? Та така - едни се надуват, други не, но самият факт, че една четвърт от България е в София и поне една втора драпа за София, означава че имат повод да се надуват. Друг е въпроса, че някои го правят, други - не. Но поводи определено има, има го и култувото - "Нашият град е вашата столица"!![]()
Левски шампион але але!
Според мен пък са престижни. Някой повече, други по-малко, но са престижни. А приравнени към Люлин, Обеля, Овча Купел и т.н. са си направо като Манхатън. Но пак казвам - въпрос на вкус и гледна точка. Братовчедка ми живее във Връбница и казва, че за нищо на света не би си сменила квартала, докато аз пък бих направил и невъзможното, за да не живея там, затова явно наистина е въпрос на вкус.Първоначално написано от exploitedteen
![]()
Левски шампион але але!
Я па се фукам,че съм от Надеждеското Гетто![]()
Много е тъпо това няма селяни няма граждани всички сме равни...всички се раждаме и всички умираме....!!ТОВА Е !
..и ти ако живейш с филма че в София не е пълно с хора от 'провинциятя" мн се лъжеш....пък тфа понятие провинция го мразя...да де за мене няма такова нещо...да не би Софи я да е на някъф отстров там че да е по различна...ВСИЧКО Е ПРОВИНЦИ ,ДОРИ И СОФИЯ..!!Първоначално написано от BastardOfChrist
Admin-Coki:
неподходящ размер на снимка в подпис
/ широчина/.
Всичко извън София е провинция. Но хората в провинцията не са селяни... Просто ми писна няк'ви софиянчета (които не знаят от къде идват) да се мислят за големи гражданчета, или пък, че са нещо повече от хората, които НЕ живеят в столицата. Не е така, избийте си тази мания за величие.
The journey never ends.
Love is like the wind. You can't see it but you can always feel it!
Take a risk. Dare to move. Love is a leap of faith.
такива мнения като твоето не са по-различниПървоначално написано от In4iTu_
![]()
те, половината от големите столичани, са толкова столичани, колкото аз съм исландкаабсолютно съм сигурна, че на повечето софийски лапета родителите им са от провинцията. само аз познавам около 10 такива, а може и повече... така че, когато се уверите, че по-голямата част от родата ви е родена в София, тогава парадирайте кви сте дупета.
а хората от другите градове да престанат да злобеят, защото е смешно да завиждат на разни новостоличани (каквито са повечето в София).
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Не мразя провинцията, не се и надувам, че съм родена в София или за това, че и родителите ми са родени тук. Дразня се за това, че градът ни е проектиран за жителство на двойно по-малко хора, от колкото го населяват в момента, което дава своите отражения. Пример. Бързам за изпит примерно, който е от 9 и 30, трябва да тръгна час и половина по-рано, за да стигна на 5км от домър ми.Попадам в нечовешко задръстване, в градския транспорт тъпканица(ОМГ тежко е), след което от всички страни чувам диалектна реч. Е по дяволите заради това, че цяла България се изнесе тук, ние сме в попадаме в подобни ситуации ежедневно. Е как да не се дразниме.
![]()
Вярно е, че никой не иска да напусне радното си местенце и заради тея пусти пари всички идват тук, защото наистина в града има доста работни места....
В моя речник пише: "област (административна териториална единица);
2. цялата страна без столицата; 3. епархия;"
Всеки път като спомена думата "провинция" хиляда дечурлига ми се нахвърлят разярено: "Кой ти дава право да викаш на .... (някой български град, различен от София) провинция?!" А колкото и удивително да звучи, понякога, когато ползваме даден термин (и то коректно), в него не влагаме нищо повече от речниковото му значение...
Не правя разлика между тру софиянци и други, хора от Варна и Бургас. Всички сме българи, всички сме равни, не толелирам простотии от типа- ъъ, ти, казанлъшки/пловдивски/варненски блабла селянин. Тъпи са.
А каква точно е разликата между новостоличани и старостоличани не мога да разбера...Първоначално написано от пор
И пак в две -три мнения... Какво излиза... Аз не се гордея че съм софиянка с родословие 10 поколения назад, щото града е пълен с новософиянци които се мислят за важниНе завиждайте на тях, а на "кореняците", които са висша раса...Самия факт чеговориш за новософиянци и старософиянци говори за някакво разделение...
malka_sladuranka, откога градът е "ваш" не мога да разбера?
Като не те кефят задръстванията, отиди в Добрич. Там няма.
Попадам в нечовешко задръстване, в градския транспорт тъпканица(ОМГ тежко е), след което от всички страни чувам диалектна реч. Е по дяволите заради това, че цяла България се изнесе тук, ние сме в попадаме в подобни ситуации ежедневно. Е как да не се дразнимеНаправо ме изпълни това... Аз пък като отида в София навсякъде чувам диалектна реч също... Можеби това е защото софиянци, както и около 80% от всички българи, говорят на диалект...
Ти дори ПИШЕШ на шопски диалект...![]()
Ето типичен пример на човек който се мисли за повече от "провинциалистите" се дразни, че му говорят на диалект... Уби ме направо...![]()
Ето ено мнение, което подкрепям напълно...Първоначално написано от scion_of_Storm
Не само че сме хора, ами сме и сънародници...
Какви са тея войни какво е това чудо...![]()
не е точно така, скоро идваха едни приятели(силно казано) на гости и след като ме попитаха "Абе при вас вали ли сняг" иии още ред подобни тъпотии останах с пръст в устатаПървоначално написано от exploitedteen
после започнаха пълните глупости "ама вие в провинцята сте мн недружелюбни", защото, видиш ли, никой от нас нямаше запалка за да им услужи
всъщност зависи от възпитанието на хората, обаче при подобно самочувствие![]()
![]()
be careful what you wish for 'cause you just might get it
няма по-хаден,по-мръсен и по-сив град от София!искам да се махна от тук!!!
отиди в пуста,далечна Чужденеция,и да видим дали тогава София ще ти е толкова противна![]()
Feel my sin..Feel my sound..So baby,come on in...
А я па че се изфукам, че съм от сиелу Младуст :PПървоначално написано от sharkybul
Не бе, младост си е село, ама зависи в коя част живееш...
В 1 е горе долу добре ама... Село бе, село. Село е било и село ще си остане.
Но двама мой приятели един път са извадили ебати логиката
'Голфа е мечтата на селянина. Но в младост не се среща Голф много често. Следователно в Младост няма селяни. Но все пак Младост е село.'
![]()
Иначе съм много против някво тъпо разделяне между софиянци и хора от други градове и села...
Неприятни са ми както надувки, мислещи се за голямата работа като са от София, така и хора от провинцията, мислещи, че Софиянците са некви тъпи отрепки...
I love you...