Не съм софиянец, но е напълно нормално да се надуват. Защо ли? Ами, защото куцо, кьораво и сакато дава мило и драго да живее и работи в София, пък било то и на квартира и за 400 лева. Пълна пародия! Това, че провинциалист и селянин не са географски понятия, а състояния на духа е 100% истина, но те в пълна степен отговарят на даденото по-нагоре от мен описание за хората от провинцията! А и каквото и да си говорим, мечтата на провинциалиста винаги е била, в момента е, и винаги ще бъде да додрапа до София! Повечето сте малки и сигурно казвате, че никога няма да напуснете града си, но от на братовчедка ми класа от 26 човека, в момента 20 работят и живеят в София (макар и те сигурно да не са си представяли, че ще живеят точно там). Та затова софиянци се надуват, няма нищо ненормално. Единствено ме дразни, когато някой от Люлин, Обеля, Овча Купел, Младост, Надежда, Връбница и т.н. да не изброявам още недотам престижни квартали се прави на интересен с това, че е от София. И интересното е, че 99% от тези, които се надуват със софийското си гражданство са точно от тези квартали, а не както повече би било редно - софиянците, живеещи на центъра на София, защото да живееш в центъра на който и да е град, откъдето и да го погледнеш си е престиж!