Цитирай Първоначално написано от Анонимко
Цитирай Първоначално написано от Manic_Panic
Е как след като метаболизма ти е отслабен вечер...
Аз не виждам смисъл да се отслабва при положение, че ядеш тогава когато разграждането на веществата става най-бавно.

И след като ми казваш,че не съм права... обясни ми...
Интересно как реши, че метаболизма е по-бавен вечерно време? Няма нито едно научно изследване, което да доказва това. Това си е мит. Трупането на мазнини зависи от цялосните хранителни навици и паузите между храненията. Схващането, че от яденето вечер се пълнее е понеже под "ядене вечер" мнозинството имат в пред вид чипс пред телевизора (въглехидратчета + транс мазнини = подкожни мазнини + повишен риск от инфаркт, инсулт и рак). Още предците ни са се хранили най-обилно вечер (като ловуват през деня и сюбират плодове). Освен това хормона на растежа достига най-високите си нива вечер. Глупаво е да няма енергия за производството му, особено във възраста 13-20 нали? Същия този хормон на растежа укрепва костите и мускулите и гори мазнини. Късните хранения успокояват и подготвят тялото за сън. Естествено, ако вече сте поели необходимите ви дневни калории не трябва да се тъпчете преди лягане. Важно е да не се ядат въглехидратни храни късно вечер. Тялото трудно издържа над 12 часа без храна. Да не стане така, че да се будите нощем с неистов глад...
Вечерното хранене не е нездравословно заради метаболизма, а просто защото вечер като се наядеш и си легнеш тялото ти не извършва физически усилия и няма как да се изгорят мазнините! Освен това човек спи по-спокойно когато вечерта не е ял! И да...има научни изследвания и точно от там някои хора са чували това за вечерното хранене! Ти като не си чувал/а си е само твой проблем!
И по темата...нзн колко ти трябва да отслабнеш, но ако е повече от 1-2 кл няма да стане за 10 дена дори и при най-строгата диета! Дори да спреш да ядеш пак ще отслабнеш само килограмче, понеже тялото "си скрива" мазнини за всеки случай! Така че да се беше сетила по-рано да се погрижиш за фигурата си!