- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Това вредно ли е?
Здравейте на всички.Преди време една приятелка ми каза че била чела някъде в интернет,че от водата кожата става по-хубава.Моита кожа беше много лоша-на вид мазна,а аз я чуствах суха и опъната.С кремове редовно я мажех но ефект нямаше.Започнах да пия големи количества вода-около 2 литра на ден.Сега (2 месеца по късно) пия по средно 5 литра вода на ден.Направо съм манячка на тема вода.Кажете по колко литра средно пиете на ден и вредно ли е че пия по толкова много вода.
Извинете ако има някакви грешки.
of 4akai 4e mi se dopi voda
по 2л е нормално да се пие,водата не е вредна,дори напротив..но ти леко прекаляваш чак 5л..
Аз сЪм кУкЛиЧкаТа,кояТо нЕ моЖеш дА сВалИш!Аз сЪм пЕрФекТнаТа,с коЯт0 дрУгиТе Ще сРавНиШ! ТвоЯта МаЦка оТ мЕн тЕ пАзИ,щ0т оТ заВисТ в КраКаТа мИ лАзИ!
normalno e 2 litra na den voda
kojata stava po elasti4na
sa6to taka e mn polezna za babrecite
i sre6tu poqvata na celulit pomaga i vob6te vodata e mnogo polezna za organizma ni. Ne e vredno v nikakyv slu4ei da pie6 po kolkoto litra iska6 stiga da hodi6 redovno do toaletnata.Първоначално написано от MARKOS
Admin-Coki:
неподходящ размер на аватар!
По 5л. не бих ти препоръчал да пиеш всеки ден, но 2-3 е добре.
60% ot 4ove6koto tqlo e voda.Na den 2litara voda e zadljitelno no ne vsi4ki piyat tolkos. kolkoto pove4e pie6 tolkova po vubavo.Iz4istvat se bibrecite i se otdelq pove4e toksi4ni ve6testva ot organizma i tova otdelqne na toksi4nite ve6testva pravi kojata po glatka i nejna a i oka si v pubertit pomaga i za akne.Prodiljavay da pie6 voda =D> samo taka![]()
Вредно е!!!Мама ми каза че даже можеш да умреш![]()
Като сме започнали темата за водата...точно днес четох в един друг сайт за минералната вода и за това че ако човек пие само минерална не било хубаво,а дори обратно...беше представено в смисъл,че има такива ,които не пият чешмяна вода,а я карат само и единствено на минерална и това им вредяло...искам да чуя мнението ви...понеже самата аз като пия вода мн рядко ми се случва да е чешмяна и чак след като изчетох онази статия се стреснах
Не се доверявай на блясъка в очите на някой,защото това може да е слънцето,прозиращо през кухата му тиква!
Az znam 4e kam 2 litra voda na den e normalno.Mislq 4e 5 litra ne e vredno,no ne ti li se hodi 4esto do toaletnata taka ?!![]()
А бе отдавна, беше тъжна вечер.
Поредната... Да знаех само аз,
че в утрото не ще те видя вече,
че ще бъдеш мъничка звезда...
когато требирах активно пиех по много вода като теб - 4-5 литра. Отидох веднъж на лекар и я попитах за водата, а тя веднага ми отвърна да съм направила изследвания за диабет. Нямам естесвено и едва ли и ти ще имаш, но по начина, по който реагира просто разбрах, че със сигурност не е полезно. Все пак имай на предвид, че това е крайност, а тя едва ли води до нещо хубаво.
Абе честичко си ходя до тоалетната и след мнението на fifi_friend със сигорност утре съм на лекар.
Хубаво е да пиеш 2-3 литра,но май наистина прекаляваш малко.
И аз съм чувала,че не е хубаво само минерална вода.По-добре редувай мин. вода с чешмянаПървоначално написано от BaMBOocHa
![]()
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
ей момиче не е хубаво чак толкоз вода да пиеш.По 2 литра на ден е достатъчно.И то даже не е нужно да пиеш водата а може и да си я набавяш от плодове и зеленчуци дето имат високо съдържание на вода.Ама чак толкова не е хубаво.Един приятел пиеше и той по толкова вода на ден и му се поду корема щото той организма не може да свари да усвои толкова вода.Прекаляваш според мен
FeeL The RaiN On YouR SkiN, No One ElSe Can Feel It For You...
мацка пий си колкото искаш, незнам водата да е вредна за организма, освен когато се давиш.
няма любов
Ами в интерес на истината може да се умре от интоксикация от вода ... имало е такива случаи но тва треа да изпиеш кофи вода и то за по малко от час :]
Ако примерно спортуваш нещо или живееш по активен живот тия 5 литра вода са ти супер .. никви проблеми няма да имаш пий си я и несе безпокой :]
Разбира се че няма проблем да пиеш много вода. Просто внимавай да не ти се подуе корема. А ако пиенето на толкоз вода помага за кожата, то тогава и аз така ще почна.. по 5л на ден! :P А това за минералната вода наиистина е вярно... да пиеш само мин.вода е доста вредно. Аз си пия чешмяна или даже..абе аз много вода не пия. Пия повече бира и безалкохолни!Аре бай ви и си пийте водичка!
![]()
И 10 литра вода да пиеш не е вредно...само дето ще трябва по-честичко да посещаваш тоалетната![]()
Да,вредно е за бъбреците.Нищо в прекомерни количества не е добре!
аз също съм чувала че е хубаво да се пие по повече вода минимум по 2 литра![]()
По принцип учените препоръчват да се пие повече течности и водата не е чак толкова вредна, макар и всички да казват, че не трябва да се пие повече от 2 или 3 литра на ден, но аз лично пия по малко и от литър, но се пак колкото повече течности толкова по- добре за организма, все пак трябва и малко да се съобразяваш с количеството, защото понякога се увреждат бъбреците...![]()
So, so you think you can tell
Heaven from Hell
Blue skies from Pain
Can you tell a green field
From a cold steel rail?
A smile from a veil?
Глаголните форми "чувал", "казвали" и тн. са характерни за приказките. Два литра е минимума. От там приема на вода варира от 50 до 80 милилитра на килограм тегло. като 80 са върхови стойности и се постигат от спортисти при тежки тренировки. Нисък прием на вода води до ниски нива на плазма в кръвта.
5 литра!Леле аз колко малко пия-най-мн литър и половина на ден! Явно на мен ми има нещо..