Lagwaggon и Pennywise може да чуеш също![]()
Що имам чувството, че Discipline са хардкор или се бъркам? NoFX мисля, че са добри...Agnostic front не съм сигурен пънкарийка ли са, но и те не са лоши![]()
За Дисциплин,могат да се приемат и като хардкор,и като стрийт пънк/ой!(зависи за коя сцена говорим - европейската или щатската)Първоначално написано от scion_of_Storm
NOFX,скейт-пънк - бла,бла...просто американски пънк-рок е тва.
А Агностик Фронт са Ню Йоркски Хардкор.Най-големите олд-скул машини!
Аз по принцип си слушам главно стрийт-пънк и по малко UK и американски пънкарий...![]()
Run your mouth when I'm not around
It's easy to achieve
You cry to weak friends that sympathize
Can you hear the violins playing you song?
Those same friends tell me your every word
Първоначално написано от exploitedteen
епа кво да шишемеееее!?Ти ни разката фсамилиите с тия офспрингчета!![]()
Tell me ya lie on your bed of nails
Tell me you're losing control
Nightmares in ecstacy ya need
A razorlike crown of thorns
Добре, това което си написал е като цяло откъм текстове. Това с модата не го разбирам защото за мен поне винаги ще са модерни всякакви текстове - зависи от това какво ми се слуша в момента, а в глобален мащаб не знам.Първоначално написано от exploitedteen
А това че са били повлияни от "мода" мисля че няма никакво значение за това дали са пънк или не. Звученето е 100% пънк и колкото и да се опитвам не мога да го опрелича на нищо друго.
А по въпроса с чувството.. Със сигурност всеки прави музиката си с чувство независимо дали е повлиян от комерсиални подбуди.. Според мен тая работа - тия и ония са се "продали" е толкова клиширано и изтъркано особено като става въпрос за пънк, че не ми прави впечатление.
Демек за мен за приятни като звучене, имат свестни текстове на моменти, значи няма причина да не ме кефят.
И още повече няма причина да не ги нарека пънк.
Честно казано туй ми звучи супер смешно...
а ти знаеш ли, че има музика, която принципно не звучи като рап, а е рап.
"Punk is attitude" - То по тая логика и N.W.A. са пънк. Те принципно не звучат като пънк, но са пънк.
бан по ип и профил
заобикаляне на бан + нови нарушения
Е, това чувство/тръпка може би липсва защото знаеш прекалено много за тях - неща които ти прецакват кефа. Сигурен съм, че слушаш много банди, които като стилово звучене и като текстове са страшно сходни с The Offspring. Това не можеш да го отречеш. Просто другите банди не са "извстни", не са "повлияни от модата" и така нататък. Аз просто не се интересувам от тези неща - ако бандата ме кефи, ако ще да е най-модерната и така нататък - ще я слушам. Примерно слушам Anti-Flag и даже първия ми аватар тук беше на тях. Въпреки че са гадни, известни, манекени и така нататък. Даже и вчера Toy Dolls излезнаха облечени точно като тях и другите модерни пънк бандички и после скъсаха гадните ризи(един вид за да покажат че не са такива, поне аз така го разбрах). Но все пак Anti-Flag ме кефят, както и The Offspring.Първоначално написано от exploitedteen
А Crass няма значение как звучат. С тези текстове дори джаз формация веднага ще бъде определена като пънк. И за Джело Биафра е същото. Не мога да си представя как нещо странично в което е замесен ще бъде различно от пънк.
Значи нямаше нужда да даваш линкове защото си имам дискография на компа(линка е от твоя форум бътъвъ)
И първото е един от най-добрите текстове писани някога.
И веднага ще ти кажа защо звучат като пънк. Защото не е нужно да си какъвто и да е специалист, за да разбереш, че музиката им е елементарна. Буквално написана за 10 минути, за да може така да изпъкне посланието. Елементарна музика, защото не е целта да блестят с изпълнения и да пеят за дракони и феи(да не се обиждат метълите), а да кажат това което имат да казват на фона на каквато и да е музика. Точно за това сигурно пънка е толкова разнообразен откъм видове звучене.
Друга работа специално при Crass е че колкото и кофти да са се опитвали да звучат инструменталите им всъщност звучат невероятно и уникално. И британския акцент владее!
А другия вариант е "огромния" "свиреп" налъхан с кале, и пиян на кирка заспал в някой мръсен ъгъл тру пънкар. Който все пак е можел да си оправи живота ако се е бил хванал да учи или да бачка, но предпочита да е тру и да друса защото иначе няма да прилича на дъртите пънкари тип "Live Fast, Die Young".. Ама с разликата че той има избор.
Всичко това са ролички. Всеки си играе някаква роля и не мога да разбера какво прави тая идея за която аз пиша с насмешка по-добра от тази идея за която ти писа така.
Вече който искаше групи има написани достатъчно. Само се чудя защо хората имат толкова грешна представа?! Баси настина пънка не е само музиката..има си някаква идея , но тя не се изчерпва с тва "супата ми не е вкусна..ще се самоубия" или пък "аре днеска да се размажем, да се напием като свине" или пък "я ми усложи с едно бръснарско ножче..май май ще си режа вените"...Не бъдете толкова предубедени!
Е специално в пънкарията не виждам какво има за разбиране. Хич не е трудно да си направиш гребена, да сложиш кубинките и рокерията, да слушаш 'тру' музика и си готов. Истински тру пънк като от филмите.
И още повече не разбирам с какво се различаваш от тия "тапаците" с кецовете дето ходят по концерти на Offspring..
Хаха ами не.. Просто съм изморен от вчера а и попринцип обичам да споря
Просто това е твоето разбиране за пънк. Както всеки си има някво негово си. Трудно ще ме убедиш че примерно '71 нейде из зараждането на пънка пънкарите са били стойностни хорица, които въпреки лошия си вид са доказвали, че са свестни..![]()
Все тая аз отивам да спя, че си стана време.
Най добрите пънк изпълните ли за мен са Avril,Pink и Blink182 истински headbang!Punk Rock Princess!
![]()
Punk Rock Is Here To Stay! It Will Never Die!!!
Аз съм прослушал пънк още със старите изпълнители....грийн дей,блинк,афи ама сега почвам и по новите да слушам.Много се кефя на гууд шарлът и корн![]()
Punk Rock Is Here To Stay! It Will Never Die!!!
е*ати темата![]()
тва ми обърка всичките представи за живота
не слушам Аврил и Джъстин не съм труууууууууууууу![]()
![]()
![]()
![]()
сега отивам като една истинска punk rock princess да си зема бръснарско ножче от самобръсначката на тате и да си срежа вените.....
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Вили аз мисля че Джъстин не е пънк бе...
за Аврил съм сигурен че е истинска пънкарка ама Джъстинчо май не е...
![]()
Джъстин няма абсолютно нищо общо с пънка!
Първоначално написано от Mariqqqqqq
![]()
а да не би тъпата аврилка да е пънк?осъзнайте се бе хора![]()
Всичко е пънк.![]()
бан по ип и профил
заобикаляне на бан + нови нарушения
мн ми дреме ква е ама Джъстин да е пънк не мисля![]()