Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
аммиииии аз ще ти кажа защо Офспринг не са пънк...
защщото Офспринг са модерна група, която винаги гледа какво е модерно, самият Декстър си признава, че когато е било модерно да се прави музика с политическа насоченост са правили такава, а после са почнали да правят "купонджийска"...
общо взето Офспринг не са искрени, за да са пънк, а в Пънка най-важното е искренността в музиката, даже не е важно дали можеш да свириш, как свириш и т.н... важно е друго... усещането, което оставя, а аз като слушам Офспринг нямам усещането за музика, която е правена с чувство...
Добре, това което си написал е като цяло откъм текстове. Това с модата не го разбирам защото за мен поне винаги ще са модерни всякакви текстове - зависи от това какво ми се слуша в момента, а в глобален мащаб не знам.
А това че са били повлияни от "мода" мисля че няма никакво значение за това дали са пънк или не. Звученето е 100% пънк и колкото и да се опитвам не мога да го опрелича на нищо друго.
А по въпроса с чувството.. Със сигурност всеки прави музиката си с чувство независимо дали е повлиян от комерсиални подбуди.. Според мен тая работа - тия и ония са се "продали" е толкова клиширано и изтъркано особено като става въпрос за пънк, че не ми прави впечатление.
Демек за мен за приятни като звучене, имат свестни текстове на моменти, значи няма причина да не ме кефят.
И още повече няма причина да не ги нарека пънк.