- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- "Ще ходя ако мама и тати дадат парички"
Наще сигурно ми дават по 10 лева на седмица...
Ако ходя някъде не им искам...дават ой така по 4-5 лева, но не ги карам. Напоследък бащата ми дава някви пари...преди време 100 лева, после 30..имам пари в мена а по магазини ако е с мен той плаща...
Искам им пати когато ходя до магазина![]()
Пък като нямате пари за цигари защо пушите?
И аз съм най-добре без пари. Като имам е тъпо, защото все за глупости отиват. Измислям си куп неща които да си купя, но ето в момента имма пари, а не ги барам. Преди бях с много решки пръсти...к'вото набатам всичко похарчвах, а ся...седят..и изведнъж ги няма..пук къде са...
КОгато живеех на квартира нащи си ме издържаха и с 20 лева на седмица хич не оцелявах. Гладната сряда вечер...
Имам едън съученик...майка му работи на пазара...продава плодове и зеленчуци...тоя отива и всеки пък по 20-30 лева изчезва...даже не обръща внимание какво му говори. Шматка по градовете...дискотечки, дрешки...отива за дрехи с 500-100 лева..някой от класа решава да иде с него и едвам скатава 100...а не знам
КОлкото по-малко имаш толкова по-добре. Аз съм свикнал като ходим някъде за 3-4 дена последните дни да трябва да вадя от запасите за другите, ама вече и там е празно...к'во се отплеснах с писането...
Kakvo da se pravi,do edna opredelena v1zrast sme zavisimi finansovo i sqkak ot roditelite si,no ne go namiram za unizitelno ili ne6to takova. Te sa mi roditeli i se grijat za men i me osigurqvat. Tova 6te e taka,dokato ne stana na 18(t.e. o6te godina i polovina).
Look deep inside me ...
абе номера не е в това дали трябва или не трябва да вземаш пари от родителите - обаче детето трябва не само да ги е заслужило,но и да се е помъчило и потрудило за тях; а не само да разчита на родителската привързаност
като станах на 14,баща ми каза "Искаш на море? Добре,аз пък смятам да вдигам нов гараж в двора..."
е,той,естествено,както сеполага на майстора,вършеше фината работа,а аз получих 3-4 мм мазоли от носене на тухли,цимент и пясък и от вдигането им със скрипеца
обаче после ми даде пари и големи джобни
затова в последствие,когато започнах да желая да пилея пари като безделник,не съм искал,както казах повече от 1,50-2 на ден
сега изобщо не искам,освен в месеци,в които издръжката на жилището се оказва по-скъпа и не можем да си я позволим с приятелката ми (трябва да се пести и по 1000 лева на шестмесечие за университета)
Пари няма. Мойте вече не дават. "Изгониха" ме от нас. Живея с моя човек у техните, наще казаха "Като сте решили да станете самостоятелни-оправяйте се, у нас няма да живеете", това нормално ли ви се струва? При положение че винаги съм била кротка и послушна, никъде не ходех, не пуша, не пия, не ходя по дискотеки, винаги правя каквото ми казват. Даваха ми по 1 лев за училище, който ми стигаше само за храна /учех от 8 до 17 часа и затова трябваше да кльопам на у-ще/, дрехи си купувам супер евтини- разпродажби и втора употреба /супер евтини значи не повече от 10 лв за дънки, а вие ми говорите за някакви 50 лв, луди ли сте/... За мен се е харчело за образованието ми и за храната ми. И сега да не искат с една стотинка да ми помогнат, като виждат че бачкам за 5 лева на ден и живея в чужди хора... Семейството на моя човек се грижи за мен по-добре от собствените ми родители, една лоша дума не са ми казали, на всичкото отгоре ми купуват и дрехи /а не са длъжни хората/ А наще не им пука, изгониха ме и това е. А пари имат, знам със сигурност, майка ми всяка седмица си купува я нови обувки, я нова чанта, я някоя поличка, сложиха нова дограма, баща ми е полудял- само по барчета ходи и си купува супер модерни дрехи... А родителите на моя са доста по-зле финансово, но ни взеха да живеем при тях, хранят ни... И двамата работим /не уча вече, завърших гимназията/, аз съм на заработка, но горе-долу връзвам минималната, той изкарва малко повече, даваме ги на техните за общите разходи... Абе мизерия пълна. Така че се радвайте, докато "зависите" от ваще и ви дават пари за всичко, щото като ви изритат от вас и ви кажат "Оправяй се" ще видите за какво става дума!
Аз пък ходя с левче в джоба от първи клас - стига ми за две банички и минерална вода, ако ми трябва още нещо да си купя - за какво са приятелите?
Чети правилата, това не е чат, а форум. За чат има ЛС. Престани!Първоначално написано от _donna_
Няма смисъл да се оплакваме от джобните, които получавамеРодителите ни ги изкарват с голяма мъка тея пари, не трябва да ги пилеем ей така. А и те не са ни виновни, че пушим цигари примерно...
Аз гледам да не искам често пари от нашите, на ден ми дават само 1 лев за закуска, да си взема някой джоб...Пари за път не ми трябват, защото живея в малък град...Ако имам нужда от дрехи, купуват ми. Но не обичам да им нахалствам и да съм им в тежест. И аз си спестявам, главно си имам пари от стипендията...
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
като ми дават - взимам, дори и да не ми трябват![]()
От както станах на 16, искам пари от наште около 6 месеца в годината, през останалото време или бачкам, или карам със спестени пари. Сега съм на 20 и живея още с наще. Близо година не бях им искала нито една стотинка, но сега свърших парите, а няма как да бачкам защото трябва да завърша семестъра месец и нещо по- рано , и просто няма как...![]()
Ужасно е. Отвикнала съм да искам пари... Не мога просто![]()
Добре, че баща ми се сеща от време на време ( за щастие не сме закъсали вече с парите) и дава по някой лев.
Преди да почна да бачкам всяко лято, ми даваха по левче на ден, и то само в дните в които съм на даскало... Мизерия пълна. В края на седмицата събирахме пари трима човека да си купим една цигара...
И нямаше как да им искам пари, защото финансово бяхме адски зле... Дрехи- от разпродажби или от втора ръка... Тук-таме лукса дънки за 30ина лева...
Откакто изкарвам сама пари, съм адския прахосник... За половин година изпращях три бона , а си купих само едни дънки, две блузи и един мп3-плеър...![]()
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
на мен винаги ми е гузно да искам от наще,дори да ми трябват.а за екскурзий и теб подобни подаръци ,най -мн да им подхвърля и ако дадат дадат,ако не от мойте си спестени (е за екскурзия забравям ) . много ми се иска да бачкам и не съм мързелива ,но просто така все пропадат нещата.а заради баба ми дето все си вре носа навсякъде не мога да бачкам като сервитиорка или нещо такова..било непристойно..мани бегай- нали са пари и аз съм си ги изкарала,но нямам нерви да се карам с нея..![]()
иначе не съм ощетена вс си имам.
2 т. от правилника. Бан на профил
и аз такаПървоначално написано от Seizure of Power
![]()
Feel my sin..Feel my sound..So baby,come on in...
хах....еми пич, кво да ти кажа - докато не навършиш някви години е нормално да искаш пари от родителите си. На мен също ми е малко неудобно кат им кажа "тате дай 100 лв за дрешки" ама саа....Един ден и ние ще станем родители и ще даваме на нашите деца...не виждам кое му е лошото
It's not the age that matters - it's the life in your years...
am... az sy6to ne iskam za vsqko ne6to pari ot na6te.. vsmisyl kupuvat tam drehi i t.n no ako si spestq pari si kypyvam otdelno i to vinagi ima nqkakyv praznik i tam mi davat rodnite i ot tam pak si kupuvam po ne6to i ne se oplakam...![]()
Only God can Judge me... Be the Best!
Първоначално написано от Seizure of Power
Да не ми трябват пари??? Няма такова положение... :P
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
Научил си да спестяваш и по този начин облекчаваш вашите.Твоите приятели просто не са свикнали да го правят и за това искат пари от ваште.И на мен понякога ми е неудобно да им искам, когато знам, че са затруднени, иначе и аз пестя.
на мен ми дават 10 лева седмично. вярно живея при тях, но 10 лева за 7 дни не е много. и с тези пари трябва да ям понеже съм до късно на даскало, да пия кафе с гаджето или приятели, да купя нещо за купонче или просто да си взема джундурийка. И което е най-учудвщото-остават ми. От тези 10 лева преди за около 6 месеца бях спестила толкова пари,че си купих тоалет за 1 сватба, подарък за сватбата, подарък за бала на приятелката ми, почерпих за именния си ден и подарък за гаджето за РД купих. Дрехи, козметика и прочие си купувам почти самичка. Да, получавам 50 лв.стипендия, ама до сега за 2 години от нея съм изтеглила 10 лева. спестила съм си и пари на влог и на карта, а имам и не малко в брой. Това са пари давани от мама и тате или от стипендии. Единственото време,когато съм работила беше миналото лято, когато помагах на майка ми в счетоводната й фирма и тя пак ми даваше тези прословути 50 лева. И да кажа, че спестените ми пари до сега не са хич малко. просто трябва да си правиш сметката!Първоначално написано от МИЧКА
миналата година работих и ми беше много добре... някъде 10 месеца почти не исках пари на майка ми, ама всяко хубаво нещо си има край.![]()
сега няма как да бачкам, щото има по-важни работи за правене. иначе ми дават парите за един месец наведнъж (принципно 30 лева, ама от тоя са 60) и се оправям както мога. добре че не давам за транспорт, цигари и не ям много често в училище, щот не знам къде щеше да му излезе края. взимам си някой парцал и ми остават 10 лв. за крайни случаи. не пестя, защото не мога.
но не се оплаквам.
Ще ти подаря ядрена глава,
влажен динамит, тротил, цветя!
Ако бях това, което си сега,
мой приятелю, бих се взривил...
Аве селски!
Когато сам започнеш да си изкарваш парите тогава ми говори за тея неща
Чу ли бе чук![]()
дете-мечтаПървоначално написано от Whisskas
![]()
![]()
Feel my sin..Feel my sound..So baby,come on in...
ми общо взето съм съгласна с автора..
А и възраста има значение в цялата тая работа..
Повечето деца на моята възраст (14) вече са се научили само да пушат цигарки по кафетата и да ходят на детска дискотека да се правят на гъзета.. е тва са им ''ГОЛЕМИТЕ'' нужди..![]()
Аз като излизам навън просто да се размотавам с приятели(което ми е много по-приятно отколкото да се завра в някво кафене) съм с по някоя друга стотинка или тука ако си намеря някъде останал по някой лев да си взема нещо за пиене или ядене ако искам.. и тва е...
Друго е ако тръгна да речем на кино да ходя или искам да си купя нещо..наще няма да ми откажат пари ,тъй като съм си преценила кога да искам и кога-не,обаче ако всеки ден искам по 10 лева ебати мн ясно,че някой ден няма и 1 стотинка да видя от тях... особено за някви глупости..
На по-големите естествено им трябват повече пари докато започнат да се издържат сами..а и имат повече нужди..
Но мисля,че темата се отнася повече до тези мои връсници ,които само знаят да искам още и още и още ...![]()
Което говори лошо за тебПървоначално написано от malka_sladuranka
Иначе, аз джобни не получавам... Бия половин час път от вкъщи до даскало пеш. Излизам рядко, тогава родителското тяло ми дава по лев-два (ако е повече, тва става скришно от другия родител), които я похарча, я - не. И кво? Да ме виждате да съм умрял?
слизам от тавана, бейбе, слизам от тавана
писна ми вече от тези беди
три коли мухи изяде и не се убеди,
че горе, на тавана, има само греди...
[quote="Бунтар"][b]Което говори лошо за тебПървоначално написано от malka_sladuranka
Обуснови се.
Мм..като се има предвид, че говорех за цитата.![]()
Ти каза първа, ти кажи кво му е тъпото да се пестят материя, енергия и и информация (в случая пари).
слизам от тавана, бейбе, слизам от тавана
писна ми вече от тези беди
три коли мухи изяде и не се убеди,
че горе, на тавана, има само греди...
Да, за някой неща си прав, но на 14,15, че и 16-17 каква работа можеш да си хванеш?!![]()
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."