- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- За диетите, калориите и прочее
Поради непълнотата на статията изникнаха някоко проблема.
Ellly, с цялото ми уважени, но сланината никак не е вредн в умерени количества. Аз си я ям с кеф. От една страна е евинка, пък леко запечена с малко пресен чесън ... ммм. Храните с високо съдържание на холестерол не повишават нивото на холестерола в кръвта. Нивото на холестерола в кръвта се влияе от телгото, тютюнопушенето и най-вече начина на живот. Защо? Холестерола е жизнено необходим за функционирането на мозъка. В мозъка е най-голямата концентрация на холестерол. При водещите заседнал живот над 60-70% от енергията отива да се подържат фунцкиите на мозъка (макар някой изобщо да не го ползват) и съответно се пройзвежда доста холестерол. Научните изследвания сочещи холестерола като пряк виновник за инфарките не отчитат страничните фактори (тютюнопушене, начин на живот...). повече информация на mercola. com/2005/may/28/cholesterol_heart.htm - много точна статия. На англииски е е и изисква регистрация, но си заслужава.
Тоест холестерола не зависи от количеството холестерол, което приемаме.It was determined many years ago that the majority of cholesterol in your bloodstream comes from what your liver is manufacturing and distributing. The amount of cholesterol that one eats plays little role in determining your cholesterol levels.
Аз например ям доста наситени животински мазнини. Под формата на кайма, масло, сланина, яйца, но холестерола си ми е в норма, а кръвното ми е 120/80.
Ако ще се пие алкохол вино е най-добрият избор. Ракията е след това. Защо? Виното и ракията се пройзвеждат чрез ферментация, която е естествен процес. Оставете гроздето и то ще ферментира (същото е със сливите, дюлите и всичко от което се прави ракия). Оставете обаче зърно и то ще мухляса. А водка и уйски се прават от зърно (или царевица за някой видове уйски). Е ракията е полезна в малки дози. Водката си е спирт. Представете си колко закъсали са били за алкохол древните ирландци и руснаци, че да измъдрят как от зърно да направят алкохол. Виното е много одбро за кръвното налягане. особено леките десертни български вина като памида.