.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 36

Razlikata mejdu tova da si na 17 i 18 god?Ima li takava?

Spored men,chovek koito na 31.03 (v sybota) stava rezko na 18 niama absoliutno nikakva razlika.Kakvo promenia 1 den? Mn neshta??? Ne mislia. Prosto ti nosi poveche problemi za da mojesh po-byrzo da se sreshtnesh lice v lice sys skapania jivot koito ti e dostatychno skapan.Sega kakvo se poluchava pravish niakoia glupost i go otnasiash ti.Veche tehnite gi boli...taka da se izrazia zashtoto ti si pylnoleten i triabva sam/a da ponasiash posledstviata ot postypkite si.Moje bi e samo tova inache absoliutno nishto dr ne promenia. Ako spored vas neshto dr se promenia kajete mi.Ste cheta s interes !!!!!
    I'm a winter flower under ground always thursty for summer rain

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Човек не се изгражда като характер за 1/2/3 дена/месеца. Аз ставам на 18 на 10-ти април, съвсем скоро и не мисля, че абсолютно нищо ще се промени, совен, че за здравословните проблеми, за които досега почти не плащах, вече ще се промени.

Мега фен Аватара на Boot
    Град
    occasion avenue
    Аз пък, като съвсем скоро навършила 18 години мома, ще кажа, че между последния ден на 17 и първия на 18 разликата беше, че на 17 бях здрава и пияна, а на 18 бях трезва и ме боляха костите на краката. Цял ден.

А последствията от постъпките си ги понасям от както се помня, в това отношение няма разлика. Нито се налага да взимам някакви особено важни решения. То не е като да станеш на 18 и да ти дадат един списък с важни задачи за изпълнение. о.О
    Изобщо... човек не се променя, животът му - също. Животът се променя, ако смениш обстановката (във всякакъв смисъл.)

Saatana vittu perkele hate crew!

Голям фен Аватара на magesniko
    Град
    Oсновател и мозък на КММ
    животът е конкурс с нещастен финал,чийто старт започва от 18 годишна възраст.
    No mercy for what we are doing
    No thought to even what we have done
    We don't need to feel the sorrow
    No remorse for the helpless one

Guest
    Цитирай Първоначално написано от shadow4e
    Човек не се изгражда като характер за 1/2/3 дена/месеца. Аз ставам на 18 на 10-ти април, съвсем скоро и не мисля, че абсолютно нищо ще се промени, совен, че за здравословните проблеми, за които досега почти не плащах, вече ще се промени.

xax 1 na moeta rojdenna data i az na 10ti stavam na 18

Мега фен Аватара на malka_sladuranka
    Град
    София
    Разлика между 17, 18, 19...няма поне при мен. Не мисля, че за тези 1-2 години, човек може да се промени коренно, а дори и да настъпи някаква промяна, няма да е в следствие от навършването на пълнотетието.
    Отговорността за постъпките трябва да се поема независимо дали си на 15, 17 или 18...пък друго незнам. Ако не си се научил до 17тата си годишнина на отговорност.....

Мега фен Аватара на machoka
    Ами носенете на отговорност персонално не е никак малък проблем. Гласува ти се доверие, като ти се дава право да управляваш МПС - смъртоносно оръжие за едни, необходим инструмент за работа за други. Имаш право да промениш съдбата на държавата си, като довериш гласа си за определена политическа идея, както и вече можеш да вземаш отговорни решения за собствения си живот - къде да работиш, как и т.н.

Ааа, и имаш право 'официално' да пиеш и да се разхождаш където си искаш, по което си искаш време, щото инак - хванат ли те в 12 навънка - айде в РПУ-то

Съгласна съм с machoka. Само ще добавя, че може между 17 и 30 да няма разлика, ако не ти дойде умът.
    Успеваемостта е прaвопропорционална на желанието.

Мега фен Аватара на koalka
    Даа, мачока е прав.Иначе като човек за една година не можеш да се промениш кой знае колко много, но все пак ставаш пълнолетен.

Повече от фен
    Град
    In Your Mind
    Започва промяна в начина на живот когато станеш вече пълнолетен!

Значи .. ти ако си луда глава това че си станала на 18 няма да те направи .. по-малко луда.
    Принципно зависи много и от родителите и възпитанието - някои момичета/момчета имат разсъдък на 18 годишни още докато са на 15/16.
    Единствената разлика поне за мен е че на 18 можеш да си влизаш в дискотеките спокойно, да пиеш спокойно, без някой да ти прави проблем че нямаш 18 и че можеш да започнеш работа без писмено съгласие на рдоител.

Фен
    Град
    BlondLandia
    Отговорността идва от ситуациите с които се сблъскваш..
    Аз сега съм на 19 и сама за себе си като направя едно сравнение с мисленето ми, когато бях на 17 .. може да се каже, че съм изкачила едно стъпало нагоре :P
    Видя я царят, че се смее,
    но сам усмивката изгуби.
    Забрави ловните соколи,
    дори забрави да воюва.
    lOvE iS DEliGhT!

Guest
    Животът бил скапан и то на 18 години да мислиш така?!? Ти, добре ли си?!? На твоята възраст трябва да си като вятъра фриволна, да обичаш, да бъдеш обичан, да си радостна.

Супер фен Аватара на rosskata
    Град
    Варна, Морето, Сините Вълни...
    Цитирай Първоначално написано от bawdy talk
    Започва промяна в начина на живот когато станеш вече пълнолетен!
    Това пък как става?

Въобще, разликата между 17 и 18 е чисто формална. От правна гледна точка може да е голяма, но иначе е нищожна.
    Нищо не се променя в личен план (освен ако не си репресиран от ваште с идеята "Като станеш пълнолетен прави квото искаш, но сега ще стоиш вкъщи и ще учиш", и се юрнеш да отживяваш изгубените си тийнейджърски години, но това се случва рядко).Просължаваш си даскалото,живееш си у вас както и преди...

Ако настъпват резки промени, то те са след като завършиш... Тогава се променят доста повече неща...
    1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
    2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
    3. Работата е свещена. Не я докосвай!
    4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Или ако не ти хрумне да убиваш човек.

Супер фен
    Град
    МОНПРЪЧОН (Ориндж Княжево)
    Хм.. има голяма разлика.
    Първо, преди 30-ти можеш да умреш. Тогава завинаги си оставаш на 17.
    Второ, преди 30-ти няма да те пускат в елитни клубове и такива места.
    Трето, преди 30-ти можеш да правиш всякакви простотии и да го отнасят вашите.
    Четвърто, просто не си на 18

Супер фен Аватара на evil_lady_in_black
    Град
    извън всякаква реалност
    Според мен няма разлика освен че на 18 имаш повече права от колкото на 17

Мега фен Аватара на quench
    Нека да доразвия мисълта на Мачока,който явно можеше да каже още,ако евентуално не си е имал работа
    Чисто формалната разлика,която обсъждаме,в действиетлност има голямо значение. Оттук нататък се бухваш в живота като възрастен,защото обществото,посредством своите институционални и морални принуди ще ти оказва натиск постоянно. Това е важен момент,който бележи промяната на поведението ти именно под натиска на заобикалящата те среда.
    Разбира се,все още можеш дасе скриеш от проблемите и да увиснеш на врата на мама и тати,но сега момента,в който ще трябва сама/сам да поемеш юздите на живота си е по-осезаем. Ще започнеш да се страхуваш от този момент и да градиш планове,които досега са ти се стрували безсмислени - свързани с работа,жилище,образование и т.н. Бъди сигурна,че ще се промени и начина,по който водиш личен живот - защото приятелите ти,които са твой набор,също ще претърпят промените по-горе. А и ще се разпръснете и т.н.
    Промяната няма да е мигновена,но вече си възрастен човек и колкото овече грижи ти дойдат на главата отрано,толкова по-добре,защото ще те закалят по-добре (макар,че живота често ще ти поставя проблеми,за които не можеш да си подготвен/а).
    Разбира се,можеш да си останеш в едно краткотрайно бягство-забвение от съзряването ти,но това ще направи стъпката към новия ти начин на жвиот още по-болезнена,защото ще пропилееш ценното време,което ти се дава,за да се адаптираш.

Според мен,тук не трябва да пишат хора,които са под 19,защото иначе няма да са имали време да преосмислят промяната в модела на поведение. Това не ознчава,че не уважавам мненията на тийнчетат,които са писали тук,но те просто разкриват онзи невинен детски (но не и глупав!!!!) начин,по който се мисли на тази възраст. Това е все едно да се опитваш да надникнеш в абсолютно тъмна стая,без да имаш взможност да влезеш и само да питаш хората,които излизат оттам как е вътре.
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Супер фен Аватара на rosskata
    Град
    Варна, Морето, Сините Вълни...
    Куенч, според мен тези разлики и този натиск,и тези планове се появяват на 19, когато завършиш училище... Това е голямата промяна, след която трябва да се хванеш в ръце, да кроиш планове, и да поемаш отговорността за това какво ще правиш с живота си. Тогава това започва да се очаква от теб... И малко или много си принуден да порастнеш.
    Когато станеш на 18 формално ти си възрастен, но все пак си остава факта,че животът ти не се променя- живееш където си живял, ходиш още на училище... Естествено, може да станеш по- отговорен след 18 защото се очаква от теб... НО това не става за един ден, а си зависи и от човека...
    За мен 18ия рожден ден си беше просто един пореден рожден ден...
    Наистина, имаш право да пиеш, да гласуваш, трябва да поемаш отговорност за действията си... Но това бяха доста абстрактни понятия за мен тогава... Не неща, които променят живота ти.
    Започвам да се чувствам наистина пълнолетна едва сега, почти три години по-късно... Както някой каза, това зависи и от ситуациите, в които попадаш.
    1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
    2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
    3. Работата е свещена. Не я докосвай!
    4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.

Цитирай Първоначално написано от rosskata

Когато станеш на 18 формално ти си възрастен, но все пак си остава факта,че животът ти не се променя- живееш където си живял, ходиш още на училище... Естествено, може да станеш по- отговорен след 18 защото се очаква от теб... НО това не става за един ден, а си зависи и от човека...
    да,в това се крие проблема на днешната система - образование и т.н.,както и на старата славянска традиция на голямото семейство,което да дундурка сина/дъщерята до 30-тата годишнина

може би си забелязала едно мое изречение,че "промяната не става внезапно"

а и друго,което констатирам - почти всички,които писаха по темата,засегнаха "кефа,че шъ моа да одъ на дискотека и да съ наливам като сфиня"
    =D>

Цитирай Първоначално написано от shadow4e
    С малката разлика,че като станеш на 18 не започваш веднага да плащаш такса на личния си лекар 1.6 лв, държавата продължава да те издържа докато учуш демек докато не станеш на 19,но за след това ако влезнеш в университет нз дали пак не продължава да те издържа (говоря конкретно за лечния лекар)!!!

Мерси на всички за мненията ви, според мен също е така но ме е обвзела некфа супер гадна депресия и за това написах тази тема!!! А относно това,че продължаваш да живееш с родителите си ( не си спомням кой го беше написал) не е така защото по закон като навършиш 18 имаш право да си тръгнеш без никой да ти каже и копче =D> така че това е май е най-положителното нещо от навършването на 18 според мене лично!! Най-добре могат да кажат навършилите ги :P

никой не прави така,освен ако фамилията му не го дразни ужасно много и не икса да се махне
    всеки виси при маминка и татинко,"мама меси,тате носи"

и затова сме нация от бебета,затова 90% от колегите ми в първото висше са недорасли лигльовци

ako znaesh kolko takiva poznavam i za tova niamam nikakvo namerenie da zaprilichvam na tiah,no moje da si trygnesh ot vkyshti ne zashtoto vashte te drazniat a zashtoto iskash nai-nakraia da si samostoiatelen i da poemesh sam otgovornost i da ne chuvash po cial den kakvo da nosish i kakvo da iadesh a tova da go reshavash sam

да,в 1 от 100 случая

добре,ти сега ставаш на 18,хайде да кажем,че си по-различна от плявата

а новата плява,която идва след теб? погледни хедонистичното отношение на тея деца към живота

Страх ме е да ги гледам честно казано,но никой не ме пита

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си