@BastardOfChrist,
като на начетен човек,бих искала да споделя с теб две неща,които в момента ме вълнуват,като гледам тази оспорвана тема. : )
Марк Тулий Цицерон?Не,не ми е идол,но определено ме е впечатлил с мъдрата си теория за шестте грешки на човека.За една от тях той споменава:"Заблудата,че личният напредък се осъществява с потъпкването на другите.".Къде тогава остава положителното от създаването на ядреното оръжие,от идеята за осъществяването на световната революция,от сведенията за между 1,5 и 20 милиона души,загинали в лагерите или разстреляни?Какъв точно е смисъла,какво точно е удоволствието от желанието да завладееш още по-големи части от Русия и Азия?Да,постигат се политически напредък и развитие,но с цената на хора.А кой е тоя Сталин да определя кой да живее и кой не?Все едно при теб да дойде някой и да ти каже "Еди-кой-си ми нареди да те разстрелям,защото имаш сини,а не червени гащи.".Също толкова глупаво е.А и нали знаеш за властта.."Колкото повече,толкова повече.".Материализъм?
Другото,което искам да споделя в темата е,че една война НЕ се печели.Какво точно се печели според теб от една война?Слава,власт,пари,тери тории?
Войната не решава проблемите,тя само създава нови.Какво богатство,в такъв случай!
Още нещо..филмите на Дискавъри са прекрасни,но това не променя историята и фактите.И ако от животните ни различава разумът,както твърди друга велика историческа личност,то тогава музиката е едно от най-прекрасните изкуства.Защото по-прекрасно от това да живееш няма,а това значи не просто живот,а и много други неща,за които сигурно и сам се сещаш.Та какво казваше за водородната бомба?
А,да,само един тиран,СЕЛЯНИН,може да си мисли,че напредъкът за него е като този за бика-напред с рогата.Whatever,ако се чувстваш неповторим,като си единия от двамата,споменал исторически личности за идоли - не се занимавай да ми отговаряш.