Само дето си нямам идея към кого да го насоча. Към бисерите на Дончето или към Bastard0fChrist...
да,всъщност би трябвало да си доста жалък,за да не можеш
да изградиш личния си напредък без да ощетяваш другите ..
Леле, на мен ми се догади от тези задълбочени разсъждения, за които сигурно са изгубени миниум два часа. Животът е борба, толкова ли е сложно? Ако ти получиш работното място, например, някой друг ще бъде лишен от него. И ето, ощетяваш другите. Но какво, да се откажеш от собствения си успех ли? Когото си заслужил с кървава пот? Пха, индивидът е длъжен да защитава собствената си гледна точка, ако не той, то кой друг? Homo homini lupus, турнах си го като подпис щото ми писна да го повтарям.
Разбира се, индивидът може да е част от масата. Тогава индивидуалността му се губи, следователно вече не е себе си, вече не би защитавал своята гледна точка, дори и да го твърди. Колкото до масата... Друга мъдра китайска мисъл- Всичко има своя естествена функция. Искаше ми се да поговорим за талусен и кормусен строеж, ама взех, че се отказах... Естествената функция на някои в този форум е да бъдат част от тълпата. Нищо лошо, без тълпа, сиреч общество, не може. Тълпата има един вид, аристократът има друг вид морал. И тук е времето да направя забележка на Bastard0fChrist-може да си аристократ по душа, но трябва да го докажеш преди да започнеш да се държиш като такъв-сиреч издигни се, после говори. Тук никой няма да те чуе.