Знам, че по-принцип всяка жена трябва да ходи поне 1 път годишно на профилактичен преглед при гинеколог, но някак си ме е страх от това. Само при мисълта да ме "отворят" и да си вкарват ръцете кой знае колко навътре. Стресирам се! А и такива неща са ми разказвали съученички: седи си тя разкрачена и гинеколожката и бъркала чак до бубреците и вика "Кажи акто те заболи", а после едва ли не игнорирала момичето, като казвало, че го боли и тя започнала да се гърчи от болка??
Или път друга съученичка: отива на гинеколог, ония си работи там, по едно време идва някаква колежка - "Оу, съжалявам, не знаех, че имаш пациент.", а той "Я ела да видиш тука нещо" и двамата започнали да зяпат между разкрачените крака на приятелката ми. Аз бих умряла намясто от срам, страх и не знам още какво....
А и ако отида да говоря с личния си лекар за гинекологи или полови проблеми, се притеснявам тя да не каже всичко на майка ми, тъй като сме и приятелски семейства, а дъщеря й ми беше най-добра приятелка. И всеки път като отида на лекар ми говори леко лигаво.
А сега сякаш и на пук ми е наложително да отида на гинеколог. От 2 дена ме сърбят гинеталиите. Страх ме е да не съм получила някоя алергична реакция от лубрикантите в презервативите. Преди не ми е ставало така, но сега приятеля ми беше взел някакви други презервативи и се чудя от какво може да е.
Дайте някакъв съвет, успокоение що се отнася за гинеколозите или ми разкажете още някоя гадна случка, че тотално да се откажа да ходя по лекари и да си умра...