- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Какво би мотивирало българина да има повече от 1 дете?
някои хора просто не искат по повече деца
по най-различни техни си причини ..
нещото,което спира повечето семейства да имат
по много деца са парите.хм ..на много неща пречат парите..
общо взето те за нищо не помагат.но просто са..нещо съществуващо
от толкова много време и така внедрено,че света ни се струва
немислим без тях..или нефункциониращ.явно е трябвало да си измислим някакъв много по-съвършен начин да се разплащаме.
или пък изобщо да не го правим .. мда,money it's a gas ..
Искам поне 2 деца, а ако имам възможност и повече. Говоря за себе си, не за българина като цяло, защото е много общо понятие. Но ето, че и при мен, както при повечето хора опираме до финансови възможности. Искам, наистина искам голяма весела къща с много деца и дано Господ ми даде това щастие като му дойде времето.
Причините могат да бъдат много различни, но като най-важни според мен са доброто( нормално) финансово състояние на родителите и добри условия за развитие... Това е , така да се каже, най-общо...
Да знаеш как да печелиш е първата стъпка, но освен това трябва да знаеш и как да извличаш полза от победите.
Правила на Форума http://www.teenproblem.net/f/pravila.html
На мен ми е напълно ясно как с общи доходи под 800 лева се гледат три деца... Пример:Моето семейство достадълго време беше точно така... И въпреки това майка ми си взе година неплатен отпуск, за да гледа най- малката вкъщи , когато беше бебе... И оп- доходите станали с 300 лева по-малко...Първоначално написано от CooL^GirL^^^
![]()
ПОсле какво стана, бащата го съкратиха от завода, и хоп- три месеца без работа... при това в симпатичната 97 година...
През цялото това време, на нас нищо не ни липсваше- нито любов, нито внимание, нито храна и дрехи. Защото деца се гледат не само с пари, а и с желание, и с готовност за жертви...
Българинът няма деца, защото се чувства мизерен. Но това въобще не значи, че е ... Освен това той смята, че ако не купи на детето си джиесем за 5 стотака, а на себе си за 700 лв, не става нищо от него...
Естествено, на отрочето трябва да му купува маркови дрешки, и кола, и апартамент... Джобни по 5-10 лева на ден, и по 30-40 като излезе на кръчма...Да го храни и да му пере чорапите до 35 годишна възраст... И аз ако смятах така, нямаше да искам да имам повече от едно.![]()
Не знам как човек с телефон за 400 лева и компютър за 2000 може да обяснява, че няма пари за второ дете... ПО- скоро няма желание... Но това е различно.![]()
Моята майка си купи телефон за 50 лева едва преди година... А нашите сме си ги купували сами със свои спечелени пари. И мога да ви кажа, че никой не е умрял от това. Живи и здрави си живяхме без телефони доскоро...
Ако имам възможността за това, искам поне три деца...![]()
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.
Аз гласувам "За да скрепя връзката с половинката си" защото може би това е важно в сега разпадащите се български бракове. Но понякога от ромските бракове има с 3-4 деца повече от на българите .
Това е абсолютно вярно. В богатите европейски страни раждаемостта е ниска, но прираста е сравнително стабилен поради имиграцията. Но намаляването на раждаемостта е проблем на всички развити страни. Затова не може да се твърди, че причината е само в липсата на пари. Просто развитието на цивилизацията налага друг начин на мислене у хората, такъв, който не поощрява раждането на много деца. Затова не знам какво може да се направи, за да се стимулира раждаемост.Първоначално написано от Забавно ми е
Не съм чел другите мнения но лично аз (в момента ми е още много рано) като ми дойде времето ще имам второ дете за да прави компания на другото. Аз имам сестра и не знам кво щях да правя без нея.
аз не гласувах за нито едно от четирите.
според мен нещото, което би могло да накара българина да има повече от едно дете е например да увеличат (но драстично, а не със 1-2%) детските надбавки. също да има някакви допълнители пари, които да се получават да 2ро, 3то и т.н. дете, които да се увеличават със всяко следващо новородено.
защото в крайна сметка българите затова нямат много деца, защото всичко опира до финансовата страна на нещата - най-наболелия за днешните хора въпрос
In black and white I read the screen, all your lines and in-between.
Then your message on the phone, I save to hear when I'm all alone...
http://pics.perfekten.com/pics/494/8...6aa6ed4d05.jpg
Абе а защо по дяволите му трябва на българина да има повече от 1 деца? И без тва гнусната ни малка и жалка столичка е претъпкана и се пръска. По-основателен въпрос преди този за раждаемостта е как да накараме селяните да си се върнат по селата. Раждаемост в момента въобще не ни трябва...
За да има кой да ме гледа след години!
това![]()