.

Виж резултатите на анкетата: Какво би мотивирало българина да има повече от 1 дете?

Гласували
20. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • За да помогна на страната ни за отрицателния прираст

4 20,00%
  • За да скрепя връзката с половинката си

8 40,00%
  • За да хвана срока за бебе 2008

2 10,00%
  • За да има кой да ме гледа след години!

6 30,00%
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 35

Какво би мотивирало българина да има повече от 1 дете?

Вие сте...

www.dragon.bg - елате цъкайте..

Ем` некой може да реши да има 2-ро дете след като първото му е момиче, а той иска необизателно момче.

Кинти,сухо.гущери!
    Ако ги раздаваха при второ дете и то без ограничения!
    Иначе няма смисъл само да се мъчат и те и децата!
    Такова е положението в България.
    Light The Universe

otgovorite ne sa osobeno hubavi, na men nito ediniq ne mi haresa

nai osnovatelnata pri4ina edno semeistvo da ima pove4e deca e ako danacite im namaleqt kakto e v garciq

za 3 deca 25% po malko za 4 deca 50% ot danacite

i nqkvi takiva seriozni oblek4eniq a ne nqkvi otbii nomera kakto sega...ae s zdrave i plodorodie \/
    Кажи! Ако бях красив, можеше да ме харесваш! Ако бях мил, можеше да ме милваш! Ама понеже съм прост - можеш само да ми простиш!

Бъди гъзе, не слушай чалга! Бъди гъзе - пиши грамотно!

Цитирай Първоначално написано от Valar
    Не е точно така. Ако не си забелязъл голяма раждаемост има сред бедното и нискообразованото население. В Африка хората умират от глад, ама прираста там е най-голям.

tam 6toto nqmat kondomi i zatova... pak i te razjdat mnogo ama i mnogo umirat i pak ostavat malko...zamisli se
    Кажи! Ако бях красив, можеше да ме харесваш! Ако бях мил, можеше да ме милваш! Ама понеже съм прост - можеш само да ми простиш!

Бъди гъзе, не слушай чалга! Бъди гъзе - пиши грамотно!

Мега фен Аватара на quench
    Пряко стимулиране няма да даде резултати. Трябва да мине време и нещата ще влезнат в релси.
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Цитирай Първоначално написано от shmatka_s_patka
    tam 6toto nqmat kondomi i zatova... pak i te razjdat mnogo ama i mnogo umirat i pak ostavat malko...zamisli se
    Това пък го четох точно днес. В развитите страни и страните на преход (към които спада България) прираста е нисък, а в нискоразвитите и бедни страни е висок. Просто там това е начина да отцелееш. Българина няма деца, защото осъзнава отговорността и не му се поема, а нискообразованите хора не ги преценяват тези неща, а и това един начин да отцелеят.

Цитирай Първоначално написано от Забавно ми е
    Цитирай Първоначално написано от Valar
    Не е точно така. Ако не си забелязъл голяма раждаемост има сред бедното и нискообразованото население. В Африка хората умират от глад, ама прираста там е най-голям.
    Е то и циганите се плОдат като заици!
    Но от това насилие фаидата е нулева!
    Аз съм сам и си ми е екстра с финансиите!
    Ако пък имах брат или сестра положението щеше да е по малко по различен начин!
    Всеки си гледа интереса!
    Light The Universe

Мега фен Аватара на sherry
    Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Финансова стабилност, желанието да бъде родител и удоволствието от това да се грижи за някого. Един човек би искал да има повече от 1 дете, ако ги обича, ако не се притеснява от отговорността и е готов да я поеме, създавайки нов живот.
    Ако ме прогониш, ще изгасна.
    Ала доближиш ли се, ще се стопя.
    Да те имам е така опасно!
    (Да те нямам значи да умра.)

мен и едно не ме могат да ме накарат да имам.

иначе, де да знам... пари, кво друго?! а може просто да не искат.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Супер фен Аватара на InitialD
    Град
    Източен Бейрут , Ливан
    Повече привилегии *(за българите),данъчни облекчения,и всякакви други улесняващи живота на семейството!

*Тук да поясня защо съм писал "за българите"..еми то циганите си ги получават вече тия привилегии така че...
    И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.

Град
    ..във един измислен свят..
    "За да има кой да ме гледа след години!" ,
    аз избрах тва... не знам защо него,ама то най-така .. ми се стори.

Мега фен Аватара на koalka
    Ако българите имат наистина възможности да отгледат едно здраво дете, без да се лишават от нещо, то определено ще има повече от едно дете.Но не можеш без да имаш средства да го родиш, а после какво?

Мега фен Аватара на malka_sladuranka
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от koalka
    Ако българите имат наистина възможности да отгледат едно здраво дете, без да се лишават от нещо, то определено ще има повече от едно дете.Но не можеш без да имаш средства да го родиш, а после какво?
    После като циганите..

Трябват средства за да се отглеждат децата. Аз съм на мнение, че е по-добре едно, но да не му липсва нищо.. Може и да греша, но това е моето мнение..

Цитирай Първоначално написано от malka_sladuranka
    Цитирай Първоначално написано от koalka
    После като циганите..

Трябват средства за да се отглеждат децата. Аз съм на мнение, че е по-добре едно, но да не му липсва нищо.. Може и да греша, но това е моето мнение..
    Не определено не грешиш.
    Нека всеки сам преценява според възможностите си колко деца като бройка да създаде!

www.dragon.bg - елате цъкайте..

Фен
    Град
    София
    Пари.Не става дума да ти плащат да раждаш ,а да стане по-добър и достъпен живота,за което трябва да работят и тези които ще имат повече от 1 дете.
    Гледах по новините за някви яйца дето пуснали по Великден,които повишават потентността на мъжете.Очаквайте бейби бум след 9 месеца

Супер фен Аватара на HopeLesss
    Град
    В. Търново/София
    Цитирай Първоначално написано от MG-X-Power
    Нека всеки сам преценява според възможностите си колко деца като бройка да създаде!
    Като цяло съм съгласна, но се получава едно такова явление. Младо семейство чака примерно мъжа да преуспее в кариерата, да натрупа милионите и чак тогава да си родят детенце. Чакат, чакат и в един момент и двамата стават на по 38-40, а биологичния часовник си тик-така... Според мен парите не са основния проблем. Сякаш повечето хора вече слагат кариерата и професионалната реализация над всичко останало. Може би пак парите са в основата на всичко... Пък и при едно добро желание, помощ от родители и близки, не е нужно да печелиш по 1000 лв на месец, за да си позволиш 'лукса' да имаш второ дете

Цитирай Първоначално написано от Шишарка
    Пари
    не мисля, че това е причината. Виж колко по-бедни държави, в които хората найстина умират от глад са зад нас. А и как си обесняваш фактът, че Италия, Германия и Австрия са зад нас. Италия на трето място отзад напред, а Германия на предпоследно. Там хората имат пари. Или може би греша? Само не ми се заяждайте, че е от уикипедия! Има си източник.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._by_birth_rate

Град
    В. Търново/София
    Цитирай Първоначално написано от Шишарка
    Пари
    не мисля, че това е причината. Виж колко по-бедни държави, в които хората найстина умират от глад са зад нас. А и как си обесняваш фактът, че Италия, Германия и Австрия са зад нас. Италия на трето място отзад напред, а Германия на предпоследно. Там хората имат пари. Или може би греша? Само не ми се заяждайте, че е от уикипедия! Има си източник.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._by_birth_rate

Както вече казах - хората не гледат семейството, а кариерата... Тъжно, но факт!

Град
    Бургас
    грубо но факт
    в България е финансново неизгодно да се гледат 2,3 и повече деца
    не ми е ясно как семество с общи доходи примерно 800лв ще гледат 2 деца

Ако искаш мир, готви се за война!

Не мисля, че проблемът е точно в мотивацията, ами във финансовото състояние. Не става ей така или по-точно става, но това дете изисква много грижи и са нужни доста пари за отглеждането му.
    За да остане природа

//A programmer started to cuss, because getting to sleep was a fuss. And as he lay there in bed, looping 'round in his head was: while(!asleep()) sheep++;

Град
    В. Търново/София
    Цитирай Първоначално написано от m0rb1d
    грубо но факт
    в България е финансново неизгодно да се гледат 2,3 и повече деца
    не ми е ясно как семество с общи доходи примерно 800лв ще гледат 2 деца
    Ми огледай се наоколо и се надявам да видиш, че повечето хора живеят с точно толкова пари. Едно дете не се гледа само с пари, но и с любов. Ако едно от двете неща липсват... няма смисъл... никакъв смисъл.

Вие изкарахте, че за да се реши едно семейство да има дете, трябва и двамата да събират още от джобните през тийнейджърските години, та да си позволят да си създадат отроче

Айде айде, не сме толкова беден народ. Огледайте се кви коли, кви GSM-и имат хората наоколо... Но това е друга тема

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    След като имаш възможности, защо да нямаш?
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Ем` некой може да реши да има 2-ро дете след като първото му е момиче, а той иска необизателно момче.
    Хааха. Леля ми и чичо ми им се роди 1вото - момиче. Искаха момче. Второто също се роди момиче. Но те настояваха. Но и четвъртото, и петото, и шестото, и седмото, и осмото, и деветото, и десетото пак беше момиче. Но те опитваха пак и пак. И за щастие 11-тото беше момче. Но те си мислиха, че щом се е родило момче, значи и следващото ще е момче, но уви - беше момиче. Накрая взеха, че се спряха. Хахах. Та сега си имам 12 хубафки братовчедчета. Тъй че хора.. недейте иска повече и повече, че гледате ли кво става.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си