Първоначално написано от
пор
с ръка на сърцето мога да кажа, че това е любимата ми група за всички времена и от всички жанрове музика, които слушам.
аз не знам как да го опиша, но всеки, който има любима група знае какво е Smile
тъ... за песните - по-лесно ми е да ти кажа кои не ми харесват, щото да са най-много 2-3 Laughing но все пак - Century Child - няма слаба песен тук! по-мрачен и "драматичен" - гениален (особено ми харесва изпълнението на The Phantom Of The Opera в Хелзинки от последното ДъВъДъ, даже е по-яко от оригинала). иначе, ако почнем по хронологичен ред:
Angels Fall First - всичко е чудесно, ама, ако Туомас не е пееше вътре щеше да е по-яко. харесва ми много Smile
Oceanborn - целият албум върви като една приказка... естествено, че и той ми харесва Laughing
Wishmaster - песни като Dead Boy's Poem (много важна за Туомас, доколкото знам), Deep Silent Complete, Crownless, Two For Tragedy, She Is My Sin, Come Cover Me... ми нямам какво да кажа...
Оver The Hills And Far Away - малко, но качествено.
Century Child го казах вече
иии
Once - баси противоречивите чувства вади тоя албум, ама дори и да е комерсиален и всичките лайна, които се изсипаха от тру феновете за него, за мен си остава нещо като култ в съчетанието на симфонични инструменти и метъл... искаше ми се да има повече жица, ама нема.
и всъщност от тук се пръкна Nemo, заради който се навъдиха разни зли фенчета, които отвориха ееейй такива усти кви са били яки Nightwish... бла бла... мамка им мръсна. и естествено не знаят други песни Brick wall
недоволна съм само, че направиха нов клип на Sleeping Sun, който, колкото и да е гъзарски... е, не чак толкова, ама все пак е бая барнат.. та, старата версия си беше много по-хубава! факт! евтина, но много по-истинска и красива.
и за изгонването на Тария...ми, аз вече свикнах, ама в началото бях о.О... тя не е най-добрата певица, естествено, че има по-добри от нея, та сигурно и по-красиви.. няма да вземат някоя пача. надявам се. пък и Тария май верно си го заслужаваше... тоест - не знам, не съм била там и не искам да се изказвам, но е крайно време някои да разберат, че тя не прави групата!!! факт!
все пак... аз си я харесвам... Boot знае