- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- MARZI ME DA U4A
E I AZ RESHIH DA POSTAVQ TEMA I MISLQ 4E E DOSTA AKTUALNA .OSHTE PO-LOSHO E DA TE MARZI DA U4ISH NO I DA SE PRITESNQVASH 4E SHTE IZKARASH LOSHA OCENKA MNOGO MI SE E ISKALO DA NE MI PUKA NO NESTAVA ,NO PRODALGAVA DA ME MARZI DA U4A.AKO NQKOI IMA IDEQ KAK DA POGLEDNEM NA U4ENETO OTKAM PO-PRIQTNA STRANA DA PISHE.POMOGNETE MI PLS!!!!!!!1![]()
mhm i az s1m taka! i mene mnogo me m1rzi i vse pak mi puka! opitvam se da si naloja da u4a po s1sredoto4eno, no neprek1snato se poqvqvat drazniteli, koito me razsejvat i ne moga da si nau4a! P1k i ponqkoga imam tolkova mnogo za u4ene, 4e samo pri mis1lta za tova mi se ubiva vsqkakvo jelanie! moje bi ako si razpredelq6 vremeto i da u4i6 malko po malko s kratki pauzi ili p1k prosto da si nalaga6 4e kolkoto po b1rzo i ka4estveno si nau4i6 tolkova pove4e svobodno vreme 6te ima6 i tova da te motivira! Prosto nqma kak, nepriatno e, no tova e polojenieto!
и аз съм по същия начин.просто ужас
8 клас съм а първия срок едва се преборих за 3 по английски а отново ме мързи да уча
мн е шит...
а най гадното е че искам да имам по хубави оценки защото мн се борих за да уча в това училище и не искам родителите ми да са разочаровани от мен
Ще ти кажа някои от моите методи, които правят ученето по-ефективно.
Прави си записки. Прочитай текста, който трява да научиш и записвай накратко с твои думи какво си разбрала. Този метод е много ефективен по предмети с голям обем суха теория, т.нар. зубрашки предмети - биология, география, история и т.н.
Ако ти се налага да зубриш формули (химия, физика, математика), правиш си листчета, на едната страна на които записваш името на формулата, а на другата самата формула. Като ги преговаряш, гледаш името и се опитваш да се сетиш какво пише на обратната страна. Работи и когато трябва да учиш голям брой думи от чужд език.
Не зубри, а чети активно: задавай си мислено въпроси към съдържанието, перифразирай.
Тези методи, поне при мен работят и ми пестят много време в празно взиране в учебници. Дори и проблема при теб да е самото нежелание да седнеш да учиш, ако успееш да направиш ученето си по-ефективно, ако знаеш, че ти върви, то ще сядаш да учиш с повече охота.
като повтаряте непрекъснато, че ви мързи да учите и не правите нищо, много ясно, че ще си останете само с мързела!
трябва да се опиташ, колкото и да не ти е интересен предмета, да вникнеш в това, което четеш, да се опиташ да го разбереш. ако трябва дори чети дума по дума бавно и мислено си я обяснявай наум. повярвай ми това помага
пък и не мисля, че кандитстването във висше учебно заведение е малък стимул! имаш ли желание да учиш висше няма начин да кажеш "мързи ме" и да приключиш въпроса. трябва упоритост и постоянство в тия неща
In black and white I read the screen, all your lines and in-between.
Then your message on the phone, I save to hear when I'm all alone...
http://pics.perfekten.com/pics/494/8...6aa6ed4d05.jpg
да кажем че при мене е нещо подобно но аз завърих с 4 за радост ..... иначе ситуацията при мен е идентичнаПървоначално написано от macka123
![]()
Зле сте.![]()
Да ви видим кандидат-студенти как ще опапвате ученето като ви мързи от сега.![]()
I like to watch you sleep at night
To hear you breathe by my side..
Абе грехота е да имаме учебници и да не учим.![]()
Само да се вясваш така по-често в даскалото и се държиш добре с учителите - 3ките са ви гарантирани.
Чудно ми е тия дето взимат стипендии как се спряват![]()
Ама все пак ако родителите ви наложат някакъв контрол с ученето ще е хубаво, ама без желание нищо не става.
Не мога да разбера ква е тая мания да хойш на кафе по време на даскало, при положение, че може преди и след даскало, че и събота и неделя, ама тва е др тема.
Тряя да внимаваме в час, ама кофтито е, че ще сме внимателни само по определени предмети, щото не всички имат интерес към всичко.
ааааааа тоя мързел ша ни съсипе живота........................
abe hora vigdam 4e me razbirate blagodarq vi za pomoshta da vi kaga 4estno udpokoqvame misalta prosto 4e ima i drugi kato men daite vzaimno da si pomognem i da si napregnem silite sega da u4im s misalta za lqtoto moreto i plaga koqto da ni vdahnovqva![]()
Развлича те...от какво?Първоначално написано от sweet_girl_
![]()
и мен ме мързи,но добре,че съм 10 клас и за последна год. уча-биология,география,физика и химия.Инача по спец. предмети ми е по - интересно.![]()
4e to koi ne go marzi da u4i?!malko sa tezi individi..ama havata e 4e bez u4ene ni6to ne stava..makar4e moq na4in sa pi6tovite..pi6a gi i dokato pi6a nau4avam nai vajnoto ama vinagi gi izpolzvam!sega sam 9kl i ve4e sam 2ra godina v sega6noto si dasklo i ako ne sa pi6tovite az jiva da sam si umrqla!
predi u4eh i ne izpolzvah pi6tovi ama sq...tva e edinstveniq na4in da uceleq
saveta mi kam teb e da si pi6e6 pi6tovi,zapiski i pro4ie...ima efekt!(pone pri men).(makar4e v interes na istinata po fizika tva ne deistva...prosto go MRAZQ toq predmet!!
)
И мен ме мързи просто трябва да имаш воля. Аз като си кажа "Ако не седна сега поне за малко утре ще е повече" или пък сутин,за да стана е същата работа казвам си "Се някога трябва да стана ако не сега то след 10 мин ама нема иам толко време" и хоп аиде сичко става така![]()
Ами честно да си кажа и мен ме мързи - но се старая да не мисля за това че не ми се учи и всичко се получава(при мен)![]()
Като те мързи да учиш, не учи. После и да искаш да работиш няма да има къде. Освен да чистиш улиците. Това е задължение, няма добри и лоши страни. Така че, свиквай. Life is life.
Your pseudo sunshine I don't need.
Първоначално написано от sweet_girl_
![]()
Щом има такива хора, защо пък и на нас да не ни е приятно![]()
А и както казва една госпожа "Трябва да знаеш как с малко учене да постигаш задоволителни резултати"![]()
Ми..
Не знам.. пробвай да си мислиш как вашите ште убият,ако изкараш 2ка или как ше те изселят от вас,ако останеш на поправителен по нещо си..
(на мен лично и тва не ми помага де,ма ти пробвай..)
Нямам представа..
Пробвай да се съсредоточиш над уроците си..
Сядаш и ги четеш-без комп,без ТВ и без да се размотаваш навън..
Да, т'ва е единствения начин да се усвои 'сичко.. Но проблема е ,че след време и тая работа писва и нямаш мотивация хептен нищо да не прайш.. Цаката е да се самозарибяваш да ти е интересно.. Гледаш картинки, представяш се напред във времето и т.н.Първоначално написано от RoyTheReaper
2007-ма, сериозно?
Първоначално написано от FeelMyPain
Първоначално написано от mim4enceto00
Първоначално написано от Millionaire