Зависи за кого става въпрос. Според мен не всеки заслужава да му кажеш какво мислиш за него право в очите. Имам предвид - при доста положения това би било губене на време и емоции. Понякога няма смисъл, понякога има смисъл. Ако от това зависи решението на важен проблем или е свързано с нечия гордост - чуждата или моята - казвам си...
Ако питаш за мнение за нещо дребно, за някаква подробност - ако ми зададат въпрос, обикновено казвам какво мисля, да. Цялата история с ласкателствата винаги ми е лазела по нервите - както въпроса с авторството им, така и ласкателствата, отправени към мен. В повечето случаи, ако някой ми прави твърде много комплименти - не му е чиста работата Ако е за нещо по-сериозно, зависи в какви отношения съм с човека. Има някои, които просто няма да разберат - или такива, които биха разбрали, ако имахме общ език. Имаше един случай, при който трябваше да кажа нещо много жестоко на мой близък човек, едно доста жестоко лично мнение - и го направих, въпреки че ме заболя ужасно от това (хаха, какви драми вкарвам тука ) ...
Общо взето - според зависи.