Хубаво е,миличка,че обръщаш внимание на тези неща.Някои ще ти кажат,че още не ти е време да мислиш за килца и тн,а това е най подходящият момент.Ти си на тринайсет,пубертетът е възраст,в която в организмът настъпват много промени и от която наистина не знаеш какво да очакваш(има хора които се променят до неузнаваемост),но също така е възраст ,в която можеш много да си помогнеш,специално за килцата,като си изградиш навици.
Не става въпрос за диета от две седмици,а за цяостен режим(ще ти предложа някой,друг вариант).
За да отслабнеш наистина,така че после да не ти се върнат килцата, ще ти трябва режим от три месеца поне,който да не строг глад,за да можеш да го издържиш.Това,вярвай ми ,дори и да не ти се струва така,е по-мъчително дори и от една седмица пълен глад,така че подготви се!
1.Първо,трябва да знаеш,че всеки човек дебелее от различни неща (дори бях чувала за някакаво ново изследване на кръвта,чрез което се определя кой от какво пълнее и може да се окаже,че някой дебелее много от плодове,а по-малко от шоколад,например),но ето една много известна диета,от която съм видяла поне 10 човека и съм чувала за още толкова да да са отслабнали за около 2 месеца наистина много,а и не е вредна,фитнесинструкторит също я препоръчват-месо и зеленчуци,само това.Добре е месото да е по-сухо(пилешки пържолки,филе,пиле на грил,може и ребърца,понякога кюфтенца,кебабчета,РИБА,яй а и тн.)със салата(по-добре зелена,но може и доматки,репички,моркови,зе е,картофки-не много често).НИЩО ДРУГО(ДОРИ ПЛОДОВЕ)-здравословна е и не вярвам вашите да имат нещо против да се храниш здравословно,по-скоро са против да припадаш от глад.Тази диета има ефект,защото изкючва максимално мазнините и въглехидратите(които също се превръщат в мазнини)от менюто и набляга на протеините.-много е добра,но ти трябва много търпение
2.Няма да минеш и без упражнения:не ти говоря да спиш по фитнес салоните.Можеш да си избереш нещо,което на теб ти харесва,но аз бих ти препоръчала един лек и добър вариант-скачане на въже(4 серии по 100скока,да кажем, или както ти си ги разпределиш-може и 8серии по по50+лека разгрявка преди това,като в детската градина+1час разходка на ден,много е важен.
3.Вземи си и някакъв лосион за тяло със стягащ ефект ,това заедно с упражненията е срещу стрии-не искаме да се нацепиш,а когато искаш да свалиш повече от 5 кг,обикновено това е резултатът,а веднъж появят ли се...
Това е,ако решиш да започнеш,можеш да ми пишеш на лични,да ми казваш какво хапваш,как върви,дояжда ли ти се вече сладичко или ако нещо друго искаш да попиташ-целулит,ако диетата не ти допадне да измислим нещо друго и тн.