При всяко едно нещо е така - има възход и падение, всеки път с различна продължителност,а и се редуват. В началото започва хубаво, опияняващо, двамата не се познавате особено, изпъкват само добрите качества на човека с/у теб - тези, които те карат да те привлича още повече С времето, рано или късно, се сблъскваш и с отрицателната страна, постепенно отрезняваш и започваш да забелязваш и останалите не особено приятни факти около този човек.
И тъй като толкова те е запленил в началото, не може да не ги преглътнеш, не може да не направиш компромис в името на онова, което те е очаровало в него И така всеки път, когато не харесаш нещо или се огорчиш, налага ти се да го подминеш заради хубавите ви моменти до сега, заради преживяното, заради положителната страна, която първоначално те е впечатлила.
Бавно, но славно обаче, малките неща, които са те разочаровали, убиват останалото... накрая се получава така, че без да забележите коренно сте се променили в очите на този отсреща, а и самият живот, ежедневието, опитът ви е променил и няма изход - всеки трябва да си избере нова посока, в която да върви. А защо никак не ви се иска, защо е толкова трудно и изобщо не го желаете наистина: заради спомените от преди, спомените за човека, в когото сте се влюбили в самото начало, човека, отдавна останал в миналото, но когото толкова копнеете да почувствате, че е тук отново.. поне за миг

Рано или късно успяваш все пак да се измъкнеш от този мираж и да се осъзнаеш... всичко си има начало и край, но краят е, за да може нещо друго да започне, и в повечето случаи така и става
Трябва само известно търпение.. Всичко е един неизбежен кръговрат. Едно отминава, друго идва и всеки път е по свой си начин значимо за теб...докато не го преживееш.. понякога и след това, но вече не те гложди отвътре.

Хаха, никога не ми се е случвало на мен наистина, дълги връзки съм нямала, а и лесно подминавам всичко случващо се, което не ми носи радост или ме кара да зациклям на едно място... гледам по-бързо да се оттърва
Това, което казах, са лични наблюдения върху приятели и близки, та дори и непознати, за това поправете ме, ако някъде греша..