.

Виж резултатите на анкетата: Мислите ли, че, ако опознаете себе си, ще се намразите?

Гласували
32. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да, определено!

3 9,38%
  • Съвсем не!!

22 68,75%
  • Ми... Де да знам, бе...

5 15,63%
  • Хм... Трябва да попитам мама или тате...

2 6,25%
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 28

Мислите ли, че, ако опознаете себе си, ще се намразите?

Наскоро прочетох една интересна мисъл:
    "Опознай себе си, за да се намразиш!"

Как я тълкувате вие?
    Мислите ли, че, ако опознаете себе си, ще се намразите?

Съществуват три вида хора:

1. Първите, посрещат по дрехите и изпращат по дрехите.

2. Вторите, посрещат по дрехите, но изпращат по ума.

3. Третите, посрещат по ума и изпращат по ума.

А вие към кой от трите вида хора спадате?!

Мега фен Аватара на malka_sladuranka
    Град
    София

Re: Мислите ли, че, ако опознаете себе си, ще се намразите?

Мисля, че съм от вторите. Нормално е да се посреща "по дрехите". Виншният вид е много важен, все пак това е първото нещо което виждаш в един човек. По това се вадят 1вите изводи за човека, след което започва разговор, следователно претегляне на умствения багаж...и така....

Супер фен Аватара на ABSOLUTme
    Град
    вввдотайемапигдотком
    и аз съм от вторите..
    но пък да се намразя като се опозная ...ноуп..аз отдавна съм се приела с недостатъците си...и много добре си се разбираме всичките
    Feel my sin..Feel my sound..So baby,come on in...

не знам от кои съм. зависи.
    иначе, чак да се намразя - едва ли, но определено ще си се издразня на някои качества.
    Ще ти подаря ядрена глава,
    влажен динамит, тротил, цветя!
    Ако бях това, което си сега,
    мой приятелю, бих се взривил...

Мега фен Аватара на sherry
    Град
    ~KisS ThE RaIn~
    Трябва да си призная, че понякога съм била от вторите, друг път от третите. За щастие не съм била от първите. Не обичам твърде повърнхностните хора. Познавам много отлично облечени личности, с финансови възможности и хубав външен вид. Но ужасни отвътре. Това ме кара да са ми грозни в очите, както и да се нагласят.

А относно въпроса...Ако се опозная, със сигурност ще намеря много негатични неща у мен, но и положителни. Не съм идеална, допускам мнгоо грешки, но се стремя да бъда добра и справедлива с всеки. Не бих се намразила...
    Ако ме прогониш, ще изгасна.
    Ала доближиш ли се, ще се стопя.
    Да те имам е така опасно!
    (Да те нямам значи да умра.)

Guest
    Не намирам много връзка с опознаването на себе си и трите вида хора...

!. Мисля, че ако се позная ще се намразя много или малко, но не заради характера и нещо пряко свързано с мен. Както знаем никой не е съвършен,всеки си има свойте недостатъци и колкото повече се опознаваш толкова повече недостатъци намираш и по пътя на преодоляването и премахването на тези недостатъци срещаш трудности. Понеже "вълк козината си мени,но нравът не" ние се опитваме да се променим и настъпва омраза насочени към самите нас, понеже не можем да се променим иси седим същите - недодялани. И все пак мисля, че няма начин да се опозная, защото опзнаването на себе си е един от най-трудните пътища на познанието... дори си мисля, че е невъзможно... няма как да се погледнеш отстрани... При общуването си с другите те разбират за недостатъците ти и погрешното ти мислене,защото имат различна гледна точка към нещата,докато ти си имашедна основна точка откоято гледаш и не разбираш за правотата на другите, за теб има една основна теза, която е най-истинната защото все пак сам си стигнал до този извод.

2. Иначе съм от втория тип - "посрещат по дрехите, но изпращат по ума"... винаги първото ми впечатление се съди относно дрехите... и затова много често е грешно, въпреки че всички казват,чето е най-важно. Все пак дрехите говорят много за човека, но не всичко. Амааа "изпращам по ума"... за който съответно трябва повечко време да опознаеш човека

Повече от фен
    Аз съм така
    2. Вторите, посрещат по дрехите, но изпращат по ума.
    Първо опознавам хората...и техния бит...а после и разбирам и научавам много неща от тях!!!

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Мразех се, но това чувство се охлади и изстина, изчезна напълно, защото беше от времето, когато бях запалена идеалистка. Сега ми е ясно, че противоположните понятия в морала са като "горе" и "долу" в буркан, търкалящ се по склона на планина към пропаст, осеяна с назъбени скали...
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

Супер фен Аватара на rosskata
    Град
    Варна, Морето, Сините Вълни...
    За мен няма никаква връзка между опознаването на себе си и тези типове хора, но както и да е, не знам от кои съм, може би от вторите...

КОлкото до опознаването на себе си- колкото повече се опознавам, толкова повече се мразя... КОфти е да осъзнаеш, че всъщност единственото специално нещо в теб е факта, че си "аз" и мислиш... Оттам нанатък- панаир на лошите качества...

Много пъти съм си мислила, че ако срещна някой 100% като мен, ще го мразя от дъното на душата си... А не съм злобен човек по принцип... Никога не съм мразила нещо освен себе си, и то не е постоянно чувство...
    1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
    2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
    3. Работата е свещена. Не я докосвай!
    4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.

Супер фен
    Да, определено!

Супер фен
    Град
    МОНПРЪЧОН (Ориндж Княжево)

Аз живея с мисълта че се познавам.

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Е, всички се познаваме повече, отколкото си мислим, но не си признаваме всичко пред себе си по една или друга причина....
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

аз пък мисля че ще се намразя
    пък и имам много черти за доискусуряване
    поне си признавам и не съм лицемерка \/

Адски относително е....
    Light The Universe

По принцип съм от 2рите хора-По дрехите посрещат,по ума изпращат.
    Аз мисля,че се познавам достатъчно добре,но все пак не бих се намразила.

Мега фен Аватара на koalka
    Еми мисля, че към третите.

Guest
    Защо не всички отговарят на първия въпрос...

Повече от фен
    Град
    Ниее сме на всекии километъъър... хлъц ! :D
    От вторите съм......или от третите.....

e kak kato se opoznaq shte se namrazq... poznavam se dostatu4no dobre.. moje da se bazikam kato si pisha na nika v skaip 4e se mrazq ama tva ne e tai... ti ako sebe si mrazish kak se o4akva da obi4ash drugite?!?!...........

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Цитирай Първоначално написано от [B
    a[N]D[i]T[k]a]e kak kato se opoznaq shte se namrazq... poznavam se dostatu4no dobre.. moje da se bazikam kato si pisha na nika v skaip 4e se mrazq ama tva ne e tai... ti ako sebe si mrazish kak se o4akva da obi4ash drugite?!?!...........
    Егати логиката

Мега фен
    Град
    София, Лозенец
    Нека хората, които ме познават лично да кажат към кой тип хора спадам.

Сега си се познавам достатъчно добре и се понасям.

Повече от фен
    Аз съм от хората ,които не съдят по външния вид!Винаги първо опознавам човека и после съдя за него!Аз гласувах за "Да, определено",защото имам висока самооценка с покритие.Много хора са ми го казвали .

Супер фен
    от вторите..
    как ще се намразя е хаахха за нещо което сама съм създала.. ахах хубаво или лошо аз съм си аз и не мога да бъда друга.. има моменти когато се мразя.. има и такива в които се обичам.. за виси кфа глупост съм направила хахаах ама в общи линии сме в добри взаимоотношения с другото ми аз хахахах даже си споделяме доста аахха

Само след като изгубим всичко сме свободни да направим каквото и да е.

Голям фен
    За какво ми е да се опознавам и да се задълбочавам в личността си, при условие, че не съм по-различна от другите? Наблюдавам хората, откривам някои сходни черти и стигам дотук.

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    мда, на моменти ми се е случвало да се мразя

пхаххаа, а никой не каза да е от първият вид, каквито са повечето хора, уйърд
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си