- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Мислите ли, че, ако опознаете себе си, ще се намразите?
Не намирам много връзка с опознаването на себе си и трите вида хора...
!. Мисля, че ако се позная ще се намразя много или малко, но не заради характера и нещо пряко свързано с мен. Както знаем никой не е съвършен,всеки си има свойте недостатъци и колкото повече се опознаваш толкова повече недостатъци намираш и по пътя на преодоляването и премахването на тези недостатъци срещаш трудности. Понеже "вълк козината си мени,но нравът не" ние се опитваме да се променим и настъпва омраза насочени към самите нас, понеже не можем да се променим иси седим същите - недодялани. И все пак мисля, че няма начин да се опозная, защото опзнаването на себе си е един от най-трудните пътища на познанието... дори си мисля, че е невъзможно... няма как да се погледнеш отстрани... При общуването си с другите те разбират за недостатъците ти и погрешното ти мислене,защото имат различна гледна точка към нещата,докато ти си имашедна основна точка откоято гледаш и не разбираш за правотата на другите, за теб има една основна теза, която е най-истинната защото все пак сам си стигнал до този извод.
2. Иначе съм от втория тип - "посрещат по дрехите, но изпращат по ума"... винаги първото ми впечатление се съди относно дрехите... и затова много често е грешно, въпреки че всички казват,чето е най-важно. Все пак дрехите говорят много за човека, но не всичко. Амааа "изпращам по ума"...за който съответно трябва повечко време да опознаеш човека