- Форум
- По малко от всичко
- Лично творчество
- Нощта е моя...
Нощта е моя, времето е спряло
и светлините са отдавна изгасени,
град угаснал е във сенките на мрака,
нощта е тук, единствена за мене.
Вратата на сърцето още зее,
тъма горчива спомени преглъща,
единствен въглен в ъгъла догаря
и сива пепел в блясък той превръща.
Вратата се притваря все по-бавно
да заличи последните блуждаещи искри,
лек полъх всяко пламъче докосва,
но въгленът не спира да гори.
Нощта е тук, часовникът тиктака,
отмерва времето на тлеещата жар,
за силен огън в мен копнеж бушува,
нощта е моя, нека е пожар!
sux
180- бан на профил 2 т.
sux
180- бан на профил 2 т.
ми нека си бъде по-добро, за мен си остаа чалга текст.
Хъх, и на мен ми се види симпатично. Аве, не мога да ви разбера, леят се наляво-надясно неземни хвалби, а в момента, в който се появи нещо по-стойностно, най-малкото с издържан ритъм и поетична форма (пък и е любовна лирика...какво очаквате?!) и изведнъж - не ви харесва.
Към авторката -
в първата строфа можеш да смениш "град" с "градът", за да падне ударението на втората сричка и да се запази стъпката
В третата строфа, вторият ред, дори чисто визуално си личи, малко затруднява. Можеш да ги махнеш тия "блуждаещи". И като цяло, пишеш малко разтеглено (така де, аз имам същия проблем - малко претрупан изказ). Принципно е много по-голямо майсторство с по-малко думички да изразяваш повече мисъл. Съветът ми е да четеш повече съвременна поезия, изказът ти е някак архаичен, някои образи са малко...банални
Но като цяло ми допада. Не коментирам толкова съдържанието, защото това е много персонално, в крайна сметка изразяваш чувства и аз нямам право да ти давам акъл.Поздрав!
Barbie благодаря за съветите![]()
Слушай Барби! Ако има изобщо някой в този форум който дава реални оценки, а не празни хвалби това е тя, както и Анито.сл и Дет Хор (както и да се пишеПървоначално написано от Barbie
извинявай, че не се сещам точно)
Добрее? Аз нищо не съм казала по тоя въпрос. Казах, че ми допада стихотворението...най-малкото доста повече от голяма част от останалите неща, които чета тук. И съвсем добронамерено се опитах да дам малко градивна критика, тъй като смятам, че така бих била по-полезна от колкото просто да кажа дали ми харесва или не. В крайна сметка, човек публикува такива неща по форумите като очаква мнения, които ще му помогнат да стане по-добър.(Поне би трябвало да е така, иначе естествено, че всеки обича да се прехласват по творенията му, но конструктивната критика е далеч по-полезна.) Каква е файдата да кажа просто "Допада ми" или пък "Кофти е"? Опитвам се да обосновавам мненията си.Първоначално написано от Disorder
(Съгласна съм, че Death Whore дава доста обективни оценки)
Първоначално написано от Disorder
Не ми обръщайте внимание днес. Уча за изпит - това извинява всички щуротии, които пиша!!!
![]()
любовната тематика съкс дикс, мейти
Не е особено обективно да критикуваш "тематиката". Това е любовна лирика. Сърдечни трепети я вълнуват девойката, за тях пише. В това, че може би не обичаш любовни излеяния в стихотворна форма, нищо лошо няма, но пък и не значи, че стихотворението не е симпатично. От чисто техническа гледна точка е по-добро от доста от нещата. (Не смятам за правилно да коментирам темата - прекалено субективно и индивидуално е.)Първоначално написано от Ctrl+Alt+Del
Слушай Барби! Ако има изобщо някой в този форум който дава реални оценки, а не празни хвалби това е тя, както и Анито.сл и Дет Хор (както и да се пишеизвинявай, че не се сещам точно)[/quote]
anito.sl вече е _[LiFe-StiLe]_Fайде моля ви се, не го забравяйте
по темата: на мен лично доста ми допадна. не мога да съдя за строгите норми, които трябва да притежава един стих, именно поради факта, че и аз пиша от малко време само от 2 години, но има нещо в това стихотворение, което много ми допада. обичам подобни преплетени фрази, които са написани по начин, който сам те приканва да вникнеш в тях и да искаш наистина да осмислиш кое какво е за теб! мисля, че има силен финал:
"Нощта е тук, часовникът тиктака,
отмерва времето на тлеещата жар,
за силен огън в мен копнеж бушува,
нощта е моя, нека е пожар!"
определено е добро... нощта е моя, нека е пожар... само тези думи те карат да настръхнеш![]()
In black and white I read the screen, all your lines and in-between.
Then your message on the phone, I save to hear when I'm all alone...
http://pics.perfekten.com/pics/494/8...6aa6ed4d05.jpg