.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8

Hybrid View

drunk
    Guest

Въпрос за противозачатъчните

Въпросът ми е прост, но отговора едва ли е толкова прост. Изчетох много, но така и не ми стана ясно възможно ли е противозачатъчните да доведат до стерилизация жената? Възможно ли е след продължително приемане на противозачатъчни таблетки жената да не може да забременее? Имало ли е такива случаи? Някой по-запознат?...

Супер фен Аватара на ABSOLUTme
    Град
    вввдотайемапигдотком
    аз лично никъде не съм чувала и чела(а съм чела много по темата),като остатъчен ефект да се появи стерилизация в по-късен етап.и все пак ако искаш да минеш на орални контрацептиви,мини първо през гинеколог.
    Feel my sin..Feel my sound..So baby,come on in...

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    И аз не съм чувала така. напротив-при продължителна невъзможност да се забременее без видима причина се изписват противозачатъчни, които се пият няколко месца и след това зачеването става мноооого по-лесно!

Въпреки всички уверения за безвредност, на много места може да се прочете за различни странични отражения, като затлъстяване, гадене, главоболие, загуба на полово влечение, окосмяване, депресия, задържане на течности в тялото. Тези странични ефекти се забелязват особено при жените, които взимат хапчета, съдържащи естроген. Но това не е всичко и не е най-страшното. При жените, взимащи противозачатъчни хапчета с високо ниво на естрогени се увеличава тенденцията към съсирване на кръвта, което води до увеличен риск от разширени вени, тромбоза и високо кръвно. Увеличеното кръвно налягане пък води до по-сериозна опасност от инфаркти и инсулти. Немалко специалисти свързват жените, приемащи дълго време противозачатъчни таблетки в млада възраст или преди първо раждане с по-висока честота на рак на гърдата и на маточната шийка.
    Към горното трябва да добавим, че противозачатъчни таблетки не трябва да се употребяват при сърдечни заболявания, при някои кръвни болести (не зная при кои точно) и при ракови образувания на маточната шийка. Противозачатъчните могат да влошат състоянието на страдащи от диабет и камъни в жлъчката.
    Разбира се има и хапчета с ниски дози естроген. Те имат далеч по-малко странични ефекти, но пък и са по-малко надеждни.
    Доброто, което може да се каже за противозачатъчните таблетки, освен тяхната висока надеждност, е че имат и положителни странични ефекти. Помагат при ревматизъм, при акне и при окосмяване на лицето. Дали това компенсира нежеланите странични ефекти, всяка жена ще прецени за себе си.

т'ва са може би почти всички положителни и отрицателни ефекти, които могат да имат противозачатъчните... но за стерилизация не намерих никъде. въпреки това... не трябва да използваш противозачатъчни на своя воля, а да се консултираш с гинеколог. той ще ти изпише подходящите за теб...така че да не останеш без деца един хубав слънчев ден
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    За 3 години нито 1 от горните не се е проявило, а съм жена със сърдечни проблеми. По-скоро описаните рискове са за жени над 35 години!

Супер фен Аватара на ABSOLUTme
    Град
    вввдотайемапигдотком
    аха,съгласна съм с krem4et0.освен това съм чела,че жените,приемащи орални контрацептиви за по-малко застрашени от рак на шийката на матката и рак на гърдата.
    Feel my sin..Feel my sound..So baby,come on in...

Може и да сте прави за противозачатъчните и на мен ми се стори малко крайно да има толкова мн противопоказания, а и да ги има сигурно повечето наистина са за вече жени над 35год. А и освен това цитираната информация я взех от http://www.bg-lesbian.com/temi/zdrave/kontratzeptzia.htm и на места явно ми се стори, че има преувеличени неща относно 'хетеросексуалния секс'. Но мисълта ми беше, че никъде не е написано, че противозачатъчните водят до стерилизация на жената.
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Най-добре е да отидеш на лекар!На гинеколог по-точно!Той ще ти каже,обясни и ще ти предпише съответните ,подходящи за теб!
    Който не пие на екс да не види секс!!!

http://s2.bg.bitefight.org/c.php?uid=23058

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си