- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Вашата обща култура
Не знам дали имам висока обща култура, не съм много сигурна...Но определено обичам да гледам Animal Planet,Discovery,National Geografic и още.
Някак много странно как на бърз поглед не видях да има хора с ниска култура.Как всички имате по-висока култура от останалите? И къде са останалите и защо (не) пишат в темата?
![]()
бтв нарочно не искам да определям общата си култура, защото вече взе да става тъпо. Всички много четат и имат много висока култура. Аз доста често чета статии в Уикипедия, ако ми се наложи чета англииските статии (въпреки че си превеждам доста бавно). Навремето гледах дискавъри, но вече не гледам такива канали, защото филмите общо взето ми са безинтересни.
хаха,малко повече са от 16 вида...Примерно Випера включва само европейските и малка част от азиатските и африкански(май) отровници.Тя е част от Виперидае,което е част от Виперинае,което е част от Серпентес...Първоначално написано от Аз съм БЪЛГАРЧЕ
По принцип уча микробиология и ще правя магистър херпетология и общо взето бая се интересувам от това...Имаше един много добър сайт,на който бяха класифицирани всичките влечуги и земноводни ама го махнаха...
Тоя:http://calphotos.berkeley.edu/fauna/sci-Reptile.html също е добър,ама не обхваща всичките...
А за пластмасите-гледал съм филми как ги правят,ама не ме влече особено...
2, 3 и 13 т. системно / неподходящ подпис/ !
Концентрирал съм си знанията и интереса само в сфери, които са ще са ми полезни сред време. Страничните теми само съм ги облизал по повърхността.![]()
Имам богата обща култура, но просто има теми, които ме вълнуват доста слабо и не просто не се интересувам от тях. сега трябва да се прави резлика между умен човек и човек с богата обща култура. Познавам хора, кото са страшно умни(по мое вижданегениални), ама грам нищо странично не ги интересува. Общата култура зависи от това колко четеш, слушаш или проучваш за дадени проблами и въпроси. Иначе без дае знам абсолютно всичко за българската политика мога да изкажа някакво мноние(и защо за Бога все съм права), но като цяло не чета вестници и рядко гледам новини. Иначе познавам доста не особено умни същества, които 2 приказки не могат да вържат и нямат грам мнение по никой въпрос. на фона им просто аз блестя![]()
Абе кАто за момиче на 16 знам доста неща...според мен си имам нужната обща култура![]()
Авторе, кога ще разкриеш скрития замисъл на темата?![]()
Зависи. Понякога се чувствам по - умна от другите(четейки някакви безсмислици в тоя форум примерно), чувствам се по - интелигентна и когато говорим за нещо в училище. Но всичко зависи от предмета на дискусия. Може да имам богата обща култура, но тя да е ограничена до някои параметри. Може да знам много за историята, философията, литературата, биологията, но да съм зле с географията и политиката примерно.Всеки човек си има силни и слаби страни. Все пак, вглеждайки се в по - голямата част от заобикалящите ме хора, смея да твърдя, че съм добре за възрастта си. На 18 съм.
Ако ме прогониш, ще изгасна.
Ала доближиш ли се, ще се стопя.
Да те имам е така опасно!
(Да те нямам значи да умра.)
Любознателна съм и се интересувам, да. Но не смятам, че на този етап общата ми култура е достатъчно висока, даже и за възрастта ми. Но имам амбиция да стана интелигиентен човек. След един месец навършвам 14.
Ами...знам от тук от там някои работи... ;>
Над 16 съм.
Брех...още не съм свикнал да казвам, че не съм на 16.
Никой днес не е невинен
избрахме бъдеще сами
това, което ни очаква
мъчително-жестоки дни
Мисля, че общата ми култура е на достатъчно високо ниво (на 17 съм). Незнам дали съм по-интелигентна от връстниците ми, тъй като всичко е относително - например в класа ми има наистина доста умни и начетени хора, някои от тях са по и от мен, но пък познавам и много други, които са толкова ограничени и елементарни, че няма на къде..
Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.
Само времето доказва силата на Любовта.
За възрастта си съм ходила на достатъчно места,видяла съм достатъчно,общувала съм с достатъчно различни хора,чела съм много,гледала съм достатъчно Дискавъри(),за да смея да твърдя,че за възрастта ми съм си напълно нормална
Може би малко над нивото на някои мои връстници,но все пак съм в началото на живота си и имам още твърде много да уча
![]()
На 14 съм![]()
mm iam tam nekfa ob6ta kultura ama ne sum ОНТЕЛЕГЕНТЕН
мисля че да,но нека другите преценят
Ами подържам добро ниво, но аз не се чувствам удовлетворена от него. Знам повечко неща в областта, която ми е интересна, но винаги има какво повече да се научи. Работя по въпроса за увеличаване на общата култура и доста често завиждам (не с лоши помисли, разбира се) на хората, които знаят повече от мен, та дори им завиждам. Не говоря за специалисти по нещо, а за едно прилично ниво на знание в много направления. Защото все пак в различен период от живота помага малко или много, а като си имаш и малко понятие друго си еХубаво е да не се чувстваш тъп
![]()
Интересувам се от много и различни неща и мисля, че имам доста богата обща култура![]()
Под 16 съм ...
За съжаление знам прекалено много, и се надявам да спра да се информирам. Примерно вече не чета вестници и не гледам новини. Така ми е по-добре.
И аз съм на 18, но в моето даскало е различно - само малка част (и то аутсайдерите) се интересуват от философията, литературата и политиката примерно. Даже има едно момиче, което не чете книги и четенето за нея е мъка.Първоначално написано от sherry
Все пак вече знам, че за да си хванеш гадже не е необходимо много акъл, даже напротив...
А това лошо ли е? Не е ли по-добре да не се разпиляваш. Защото като знаеш по малко от всичко никога не знаеш достатъчно от нещо.Първоначално написано от ATAKABG
Концентрирал съм си знанията и интереса само в сфери, които са ще са ми полезни сред време. Страничните теми само съм ги облизал по повърхността. Аз само в училище научавам нещата, защото разбрах, че животът е не за да го мислиш, а за да го живееш.
Да ви кажа право до 12 години включително бях много фокусиран върху едно (може да кажете ограничен, но какво от това?), като общия фон. Но от 13 дръпнах. Обаче, като станах на 17 разбрах защо бях станал сдухан хетър аутсайдер - защото съм бил твърде културен за възрастта си. И много задълбавах... Но вече няма да правя това! Никога! Защото видях че ми е по-приятно да съм част от общото ниво, тоест да се интересувам от това в училище, аз не съм за политика примерно. А и на хората не им харесваше да им дърдоря за политика и, че от 1996 до 1998 еди кое си поколение на Форд Фиеста се произвеждало, и биографиите на известните личности. Видях, че това не бях аз. Ето сега аз вече отново не чета вестници и не гледам новините по телевизията и резултатът е, че пак съм себе си, пак съм необременен и чист от информация. Може да ме помислите за ограничен, ноистината е, че какъвто бях до 6 клас ме харесваха, харесват ме и сега. Явно хората които срещам харесват повече хора, които не се разпиляват и не задълбават по разни теми.
Ами спрямо "децата" в училище (повечето , не всички естествено) се чувствам по-умна......може би защото изкарвам по-високи оценки и защото при разговори в междучасията не се ограничавам с една или две теми ......
Ама тука се чувствам доста проста,особено след като прочетох какви сте се изкарали всички![]()
Е то е хубаво да знаеш, ама повече от 2-3 теми на междучасие не те ли прави дърдорко и дървен философ?
Опа да........под 16 съм![]()