.
Отговор в тема
Страница 4 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 103
    Фен
    Град
    София
    Общата ми култура е доста по...обширна от тази на моите(повечето) съученици.Не искам да се сръвнявам с другите ми приятели и познати,защото извън даскало повечето хора, които познавам са всестранно развити.

Супер фен Аватара на _donna_
    айде като се научиш как се пише срАвнявам пак ела да ми говориш за всестранно развитата си обща култура хахах..

Ми това не мога да го кажа аз.Трябва другите да преценят,но горе долу на всяка една тема знам по нещо.

Искам да мога всичко да върна както тогава...с теб да бъдем пак

Мега фен Аватара на quench
    Цитирай Първоначално написано от love in the darkness
    Ми това не мога да го кажа аз.Трябва другите да преценят,но горе долу на всяка една тема знам по нещо.
    недей толкова дефанзивно да се държиш, дори така можем да те осмеем - всеки има своята самооценка, покажи ни твоята
    Be proud in your arrogance

http://vbox7.com/play:eca29fe0

Фен
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от _donna_
    айде като се научиш как се пише срАвнявам пак ела да ми говориш за всестранно развитата си обща култура хахах..
    Знаеш ли колко ми пука как се пише.
    Пиша на клавиатура,на машина и изобщо вниманието ми не е в тва дали е а или ъ, р или л
    Всестранна култура не значи "колко си грамотен"

Guest
    Първо, над 16 съм, даже съм и над 18, ама карай...
    "Обща култура" е обширно понятие. Това как се самоопределяш, зависи от средата, в която се движиш. Имало е моменти, в които съм се чувствала пълна глупачка и невежа, било ме е срам от оскъдните си познания по някои теми, случвало се е да се окажа съвсем неподготвена и да се изложа... От друга страна, сега работя в колектив /изцяло женски/, чиито основен интерес се свежда до сериалите, разсада от домати/пиперки/краставици и фуража за козата/овцата/кравата. Някак ми е неудобно- по тези теми съм некомпетентна, признавам си, просто не мога да започна някакъв интересен разговор с тия жени... Била съм сред хора, които пардират с гордост, че не са прочели и една книга през живота си, била съм и сред хора, които са изчели цялата библиотека /образно казано/, но не се правят на всезнаещи... Като ученичка съм имала отлични оценки без да полагам особени усилия /което е просто заради добра памет/ и съм била вечен обект на подигравки /естествено/. Нещата, които знам, не са от училище, интересувала съм се и съм ги запомнила за себе си, а не по задължение. Как ме определят? За едни съм "читанка", за други- пълна некадърница. Така или иначе знанията и по-точно интересите ми са ми спечелили предимно негативно отношение. Все не съм на място, все не съм на общото ниво, когато подхвана интересна за мен тема или ме обявяват за ненормална, или за повърхностна. Не знам по-добре ли съм или по-зле, обаче... определено се различавам.
    Мога да кажа, че имам акъл в тиквата, но познанията ми са ограничени в доста насоки...
    Искам да кажа нещо за общата култура, как аз възприемам понятието. Смятам, че това включва не само "знаенето" на факти, четенето на книги, владеенето на правописа... Включва според мен и познаване на някои основни правила при общуване, да знаеш към кого и как да се обърнеш, как да използваш приборите /даже и ако са повече от вилица и нож/, как да съчетаваш подходящо облекло и аксесоари / например че не си подхожда анцуг с официална обувка с ток, макар че сигурно днес и това е модерно.../ Тези наглед банални, простички неща, свързани със /само/възпитанието, също говорят за обща култура. То затова е "култура", а не "познания"... Поне така смятам аз, може би греша. Освен това включва и умение да се изразяваш ясно, по възможност не така многословно като моя милост, да можеш да обясниш нещо с няколко смислени свързани изречения. Не твърдя, че аз го правя винаги, ама има хора, дето две думи на кръст не могат да вържат като хората, а после се сърдят, че не си ги разбрал или че е станало недоразумение... Не че мен много ме разбират, явно грешката си е само моя... Абе хора, всички се пишат много интелигентни, много културни, много способни и развити, толерантни и възпитани в нета, обаче като изляза навън нещо не ги виждам... Къде се крият не мога да разбера... Всеки се възмущава "Другите са тъпи, другите не ме разбират" , ама аз явно все на Другите попадам... Вярно, че ми е ограничена средата напоследък, ама все пак съм имала възможност да общувам с хора от различни, как да се изразя... прослойки /макар че е силно казано/. Ако всички са срещу теб, замисли се дали не си минал в насрещното, казват хората... Явно проблема си е лично мой. /Което не ми пречи да занимавам форума с безполезната си, приказлива особа и да съм "на всяка манджа мерудия"/

права си, общата култура не е равна на общи познания

Супер фен Аватара на InitialD
    Град
    Източен Бейрут , Ливан
    Според хората около мен съм доста умен..но разбирате ли това ми носи само подигравки от другите!Все пак съм добър по история на 20 век..и по специално войни и локални конфликти през втората половина на века!Също така съм добър познавач на автомобили! Учил съм се от Дискавъри,Хистори Ченъл и още много документални филми..но не и от книги!!!

Над 16 съм...
    И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.

Повече от фен
    Град
    Ямайка
    Аз съм ПОД 16 години...Мисля,че за възрастта си,имам достатъчно развита обща култура...Интересувам се,питам.Старая се да имам мнение по всяка тема!
    Мир \\//

Мега фен Аватара на bungle
    Град
    при чичо Страх
    Initial_D, да не би да те мързи да четеш ?
    Или пък е прекалено изостанало да хванеш някоя книжка в ръка ?
    I am the lover in your bed and i control you
    I am the sex that you provide and i control you
    I am the hate you try to hide and i control you
    I take you where you want to go
    I give you all you need to know
    I drag you down i use you up

Цитирай Първоначално написано от Initial_D
    Според хората около мен съм доста умен..но разбирате ли това ми носи само подигравки от другите!Все пак съм добър по история на 20 век..и по специално войни и локални конфликти през втората половина на века!Също така съм добър познавач на автомобили! Учил съм се от Дискавъри,Хистори Ченъл и още много документални филми..но не и от книги!!!

Над 16 съм...
    тогава хвани и се поинтересувай за войните преди 1940-та

например, как можеш да учиш тактика и стратегия от Втората световна, без да си научил за Пуниеските войни или Гласко-римските войни?

ето ти линкове:
    http://zamunda.net/details.php?id=84635
    http://zamunda.net/details.php?id=84636

не бъди мързел - прочети ги, ще разбереш защо еди-кой си генерал е действал така или защо тази война се води по този начин, те познанията се натрупват

Град
    Източен Бейрут , Ливан
    Абе не може ли веднъж да си оставя мнението без вие двамата да ме нарежете а?
    Exploited,quench що не си гледате собствения кеф и престанете да спамите по темите като критикувате вечно другите...не ме кефят книгите и толкова..родил съм се в ерата на телевизията...телевизия гледам!
    И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.

Exploited,quench що не си гледате собствения кеф и престанете да спамите по темите като критикувате вечно другите...не ме кефят книгите и толкова..родил съм се в ерата на телевизията...телевизия гледам!
    ние нямаме кеф, не изпитваме тва чувство :P

готовите знания са манипулативни

мдам, и отговорите ни са по темата

Град
    при чичо Страх
    Всъщност, АЗ те изкритикувах..

Guest
    Цитирай Първоначално написано от exploitedteen
    родил съм се в ерата на телевизията...телевизия гледам!
    то сега е и ерата на педерастите и СПИН..
    да разбирам ли, че си спинозен гей??
    Сега е ерата на СПИН-а и гейовете... значи е ИЗРАСТНАЛ в 'ерата на педерастите и СПИН', а не е роден :P

значи, предполагам не е....

но само той може да си потвърди

цигу-мигу..

просто е много готЯно,секси и супер-дупер-мега-яко,братле,да се чете Ницше или там каквото го правите и всякакви други философии,които ви насаждат необходимостта да разсъждавате над безинтересни и не толкова важни неща.в това да драскате,драскате и драскате без никаква връзка с главния мозък сте ненадминати! (:

Град
    Източен Бейрут , Ливан
    Първо:
    Не съм гей!
    Второ:
    Не съм се родил 90те!
    Трето:
    Като гледам тоя форум в момента е модерно да се правиш на анархистче както преди 10 години на скинар!

И като за финал...вземете се в ръце и си намерете някакво хоби вместо само да плюете на посоки из форума!

Град
    Източен Бейрут , Ливан
    Е да ма поне да не дразнеше хората ебаси!Зачитай малко и чуждото мнение..

az li ne sum nared ili vie neshto burkate obshtata kultura s drugi znaniq? 4oveka pita kak vi e obshtata kultura ne kak sa vi vsi4ki znaniq ..imam predvid 4e tva neshto predstavlqva da znaesh 4e praviq ugul e 90 gradusa 4e v godinata ima 12 meseca.. 4e edin 4as e 60 minuti.. mislq 4e imam dobra obsshta kultura a ostanaloto... estt` 4e ne se int`ot vsi4ko imam si silni strani i slabi no ne mislq 4e e tuk mqstoto da obsujdame tva

бтв ще си чета и Ницше, Бодлер и Камю, и Сер,и Борхес, и Троки и каквото искам...
    ооо,браво,браво,много си умен!
    имаш висока обща култура и знанията ти са доста обширни!
    вижте какво добро и умно момче!има бъдеще ..

чудя се,готино ли е да изреждаш имената на всички автори и книги,които четеш?че и аз да пробвам да се саморекламирам малко..
    хахаха,баси жалката история.

Град
    при чичо Страх
    Първо:
    Не съм гей!
    Второ:
    Не съм се родил 90те!
    Трето:
    Като гледам тоя форум в момента е модерно да се правиш на анархистче както преди 10 години на скинар!

И като за финал...вземете се в ръце и си намерете някакво хоби вместо само да плюете на посоки из форума!
    Хм.
    Първо : аватарът ти е грозен.
    Второ : подписът ти е грозен.
    И трето : мислиш се за много умен, обаче си посредствен. ( което е ДАЖЕ по-лошо и от това да си ТЪП. )

Мрън , мрън. Обичам да се заяжам с такива като теб. И взели сме се в ръце - за разлика от теб - дете на ТВ бълвоча.

Guest
    бтв ще си чета и Ницше, Бодлер и Камю, и Сер,и Борхес, и Троки и каквото искам...

чудя се,готино ли е да изреждаш имената на всички автори и книги,които четеш?че и аз да пробвам да се саморекламирам малко..
    Едно от най - жалките неща на които се натъквам в последно време в този форум са съвършено еднообразните ти коментари...

Седиш!
    четеш!
    и ти се вдига самочувствието!!!
    Light The Universe

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.

Ще ме извиниш, ама кой ти каза, че разсъждаващите и начетените "имат бъдеще"?
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

Супер фен
    извънобща култура..

Само след като изгубим всичко сме свободни да направим каквото и да е.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си