- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Очила,или конкактни лещи?
Здравейте, днес ходих на очен лекар,защото много ми дразнят очите, зачервяват се,а и нещо ми се размазват буквите и недовиждам с едното око надалеч-късогледство.
Та...трябва да ми изпише очила,обаче аз мисля, че по-добре да нося лещи...
Единствено ме е страх, че няма да мога да им свикна да си ровя в очите да ги вадя,или да ги слагам...боли ли?!?
И още нещо, може ли ако си ги купувам да са например зелени,и пак да са с диоптър!?![]()
Не боли, но е гадно ежедневно да си бъркаш в очите. И представи си да падне едната - трябва да търсиш. И всяка вечер трябва да ги махаш...а ако не ги сложиш на другия ден, е много гадно. А ако си момиче, не е хубаво да слагаш грим на очите...
И аз мислех да си слагам лещи...но...се отказах.
Ами..нее..аз няма да си слагам грим, щот` съм момче
Но това ми е проблема,че никакви рамки не ми ходят, приличам на психопат, а ще си личи ли ако нося?И например,очите са ми пъстри,повече на зелено докарват,но искам направо да са си зелени, възможно ли е да са конкаткни и цветни?
И още нещо, на какви цени са?
Безцветните са 15-20 лева едната, а цветните са няколко пъти по-скъпи. Ако цветът е естествен, няма да личи, че носиш.
Ами неме интересува,и без това ми викат зубър,а аз не съм и ако ги сложа тия цайси съм загинал...а и не се харесвам, като психо съм![]()
Предпочитам лещите,обаче незнам те май са 3- месечни и едногодишни
caisite sa lo6i na van6en vid no poprincip sa po-dobri ot le6tite koito sa mnogo kaprizni da go nare4em!az noseh caisi za kratko i na men ne mi ti4aha ama napravih taka 4e da si hodq s tqh i da si se kefe 6tot az preli4ah na otka4en u4encenite na le6tite sa otvrat a pri tova trqbva i da se smenqt na nqkolko meseca!ako gi izpusne6 krai trqbvat ti novi.o4ilata sa dosta po evtino no vsi4ko zavisi ot markata.
ae uspeh =D>
I'm not afraid of death. I just don't want to be there when it happens.
caisite sa lo6i na van6en vid no poprincip sa po-dobri ot le6tite koito sa mnogo kaprizni da go nare4em!az noseh caisi za kratko i na men ne mi ti4aha ama napravih taka 4e da si hodq s tqh i da si se kefe 6tot az preli4ah na otka4en u4en cenite na le6tite sa otvrat a pri tova trqbva i da se smenqt na nqkolko meseca!ako gi izpusne6 krai trqbvat ti novi.o4ilata sa dosta po evtino no vsi4ko zavisi ot markata.
ae uspeh
Контактни лещи.![]()
I like to watch you sleep at night
To hear you breathe by my side..
Btw, очилата далеч не са евтини. 150-200 лева са.
Очила според мен
I edin hipnotiziran mir tlaska6t q kum dulbokata bezdna s anathema po zla ot bledo sunuva6toto i videniq,uspq da zapazi astralnoto i tqlo jivo...
Нося очила от 4-ти клас,а сега съм 3-ти курс студентка. Едва миналата седмица сложих контактни лещи и да ти кажа, че не съжалявам. като за начало си всех 3-месечни, за да видя дали мога да свикна. първите 2 дни слагането беше ужас, но на 3-тия ден стана от раз. махането е далеч по-просто и отнема секунди. наистина се чувствам по-комфортно особено, когато излизам на вън. беше ме срам да съм с очила, а без тях нищо не мога да видя на повече от 2 метра. Взех си 3-месечни с 38% съдържание на вода и струваха 12 лева едната, но имаше и по 9. С тях взех разтвор с кошничка, който струваше 17 лв. и ще ми стигне също за 3 месеца. и все пак,когато съм пред компютъра нося очилата, зашото с лешите окото по-лесно изсъхва. Свиква се и изобщо не се усеща,че имаш нещо. А проблем с гримирането нямам. Стига да се ползват по-меки моливи, по-гъста спирала и по-мазни сенки. Гримирам си се както и преди.
Мда, сега ще видя в понеделник какво ще стане...
Обаче аз не съм чак толкова зле, да немога да видя на два метра, просто ми се размазват буквите и е отвратително...
А как са по 12 лв, много са евтини?Едната разбира се.
Аз бих си взел някакви например сиви,или зелени..незнам
кажете, дали може да са едновременно цветни и контактни?И колко биха стрували![]()
Далекогледство...то е по-неприятно. Но ти казах, че доколкото знам, цветните са доста по-скъпи.
az nosq o4ila i se probvah predi edna godina s le6tite,no izdarjah edvam 2meseca bez problemi i togava se zapo4naha 4 meseca po mukite.za malko da stigna do operacionnata.ne gi preporu4vam na nikoi,a i s kontaktnite le6ti trqbva mn otgovornost.
Притискаш ме. Изтръгваш със страст ръцете ми разголени...
Защото са 3-месечни. При това са на най-добрата фирма в бранша. Освен това са с ниско водно съдържание и задължително се свалят всяка вечер. Имаше годишни със същото водно съдържание за 28 лева едната, а с най-високото водно съдържание за година са над 60 лева едната, но можеш да не ги махаш по цяла седмица.Първоначално написано от Анонимко
Значи, днес отидох в една оптика.Направиха ми преглед и остановиха че съм за очила или лещи...и аз естествено си избрах лещи![]()
Пробвах няколко вида докато си избера най-подходящия цвят и си избрах синьо-зелени, контактни.
Много им се радвам,обаче докато ми ги сложат беше голяма мъка...
сега вече съм по-добре,а дано да се науча и лесно да ги свалям![]()
Най-лесното е така: Слагаш лещата на показалеца на съответната ръка-за лявата леща-лявата, за дясната-дясната ръка. Поставяш я на меката част, така че да придобие формата на купа. Отваряш леко окото с другата ръка и я поставяш. не трябва обаче пръстиа ти да е много мокър, защото залепва на него. Махането е лесно. С пръст или клечка за уши я придърпваш към някои от ъглите на окото си и тя се сгъва малко и става като найлонка. След това я вземаш с пръсти, почистваш я и я слагаш в разтвора, който току-що си сменил. Айде и аз отивам да слагам моите за даскало![]()
АЗ нося лещи от почти две години и мога да ти кажа , че не гадно ти не си пипаш окото а лещата и е много по добре от очилаи хич не дразнят освен ако не спиш с тях
Да,аз вече свикнах, много е удобно![]()