На какво може да се дължи?
В едно списание четох, че болезнената менструация може да се дължи на неправилно разположение на матката, като болките по време на менструация спират чак след първото раждане. До тогава болките могат да се облекчат с употребата на противозачатъчни. Това така ли е?
Само не ми препоръчайте да пия Ношпа, Нурофен, Бусколизин, Спазмалгон, чайчета, да си взимам горещ душ и т.н. ВСИЧКО съм пробвала и НИЩО не помага. Даже ми направи впечатление, че два пъти пих Спазмалгон и май ми се засили течението от него, защото никога до тогава не ми се беше случвало да се "омажа" (превръзката ми да пропусне), а две поредни менструации вече пия Спазмалгон и двата пъти се омазвам. Незнам дали е от него, но е много неприятно.
Менструациите ми са много тежки...не се лигавя, мога да търпя на болка и самият факт, че търпя това вече повече от 4 години всеки месец го доказва, но...в последно време вече не издържам. Болките са все по-непоносими, а и както казах последните два пъти сякаш ми е малко по-силно течението от обикновенно (Незнам дали се дължи на това, че постоянно пия Спазмалгон.).
Някой знае ли защо се получава така и най-важното - какво да правя, как да облекча болките и да намаля течението, в случай че не се е засилило заради Спазмалгона (без простотии от рода на Витамин С), а от самосебе си?
Момиче съм на 17г. Водя полов живот, но няма вероятност да съм се заразила с нещо. Нямам други оплаквания освен болезнената менструация.
Благодаря предварително и моля хората, които не могат да помогнат да не пишат по темата!