Значи така, аз съм на 16 години, а една от най-добрите ми приятелки е на 13. Тя беше супер сладко детенце, наистина не се занимаваше много с учене, не беше отличничка, но беше чиста, невинна и добросърдечна.
От известно време обаче не е така. Тя се промени до неузнаваемост. От сладурчето с къдравата косичка се превърна в надута (ох, как не искам да я казвам тая дума, ама как да я премълча, като е истина...) ШМАТКА! Всичко започна с първово й гадже. Момчето беше 1 година по-голямо от нея и до колкото го познавах не беше много лошо, но те бяха прекалено малки и двамата (тя не беше навършила и 12) и разбира се не се бяха научили да правят компромиси и той я заряза, но по много цивилизован начин, останаха си приятели. Само че тя не можа да го понесе (или както мисля аз, реши да се направи на интересна) си преряза вените. Със сигурност обаче не е искала да се самоубива, защото само си преряза кожичката, не показваше никакви признаци да губи интерес към живота а и разправяше наляво и надясно как се е "опитала да се самоубие". От тогава започна да се напива безпаметно и да се ИЗЛАГА КАТО КИФЛАДЖИЙКА И то не се е изложила веднъж и два пъти, а почти всеки петък, когато ходим на дискотека! Последния път направи такива сцени, че просто на всички ви е бедна фантазията! Като за начало изпи почти половин литър водка (не забравяйте че е на 13!!!!!! ) след това отиде при момчето което другата ни най-добра приятелка харесва и му каза за чувствата й и за това как я било срам! От тогава другата ми приятелка няма никакви шансове с момчето, защото тя не се срамуваше а просто чакаше подходящия момент Естествено другата ни приятелка й се разсърди и не й говори от близо седмица!!!
На следващия ден сеста й, която е на 20 ми разказа какво е правила, когато се е прибрала! Ужасих се и се запитах това ли е момичето, което познавам от бебешката количка!!!
Но това не беше всичко-един мой съученик ми разказа, че я е бил видял същата вечер, била бяла като платно, две момичета я носели, тя повръщала, припдала! Най-лошото е, че тя изобщо не си дава сметка как си съсипва живота и дори е горда с това!
Преди два дни съваем случайно минавах покрай къщата й и я видях с цигара в ръка! Разкрещях й се, а тя само се разсмя, това ме ядоса още повече и когато посегнах да я шамаросам, тя избяга!
Не знам как да говоря с нея! Когато подхвана разговора, тя ми казва "Дай по-весела тема!" или "Защо си толкова скучна?". Дори и да продължа те или не ме слуша или започва да се надува и да се държи все едно морето й е до колене и е хванала бога за шлифера! Не си въобразявам, че мога да я превъзпитам по какъвто и да било начин, защото дори когато родителите й я накажат да не излиза тя бяга от вкъщи, прави номера....
И сестра й не мога да разбера.... Толкова ли не може да каже "Вижте й ръцете... Изчакайте я след дискотека... Пребъркайте й якето за цигари...". Знам че целия проблем е че родителите й са заети много с бизнеса си и нямат време да й обърнат достатъчно внимание, но аз не мога да променя това! Чудя се дали да продължавам да пред тях за това или да им кажа. Ако им кажа тя ще ми се разсърди, ако не им кажа тя ще си потроши главата!
Вече не знам какво да правя за това, моля дайте идея!
П.С.:Извинявайте за дългото писане ама така ми тече мисълта!