- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Ако вашите се разведат/разделят, при кой ще останете?
Здравейте на всички.
Искам да ви споделя, че в момента се колебая между парите на баща ми и разбирателството (споделянето) и любовта на мама. Буквално съм раздвоена и се двоумя.
Онзи ден се бяхме събрали десетина момичета в кафето и аз измеждудругото ги попитах кой биха избрали между майка им и баща им.
Половината бяха категорични за майка си.
Една каза "зависи от много неща. След като ми обесни от какво зависи, като заключение каза "Майка ми!"
Друга каза, че има брат и, тъй като, единия ще е при майката, а другия при бащата (родителя няма да остане сам нали), би избрала майка й.
Днес пък едно друго момиче каза, че каквото и да става, майка й не може да остави баща й, защото имат фирма и фирмата е на името на бащата, и ако майката напусне бащата, тя няма да може да осигори бъдеще на децата си. (В този случаи майка й малко или много мисли за децата си и го търпи [ne samo izneverite mu, no i samiq nego] и така жертва себе си, заради децата си.
Направи ми впечатление, че който и да питам (момичета на възраст 13-18 ) всички избират майките си.
Главният ми въпрос към вас е, вие с кой ще останете. И ако може обеснете подробно защо.
А тези, които вече са избирали, нека кажат и те.
Наистина много се двоумя за мен си, имам три дни да реша, и се надявам да не сбъркам!
С тати ще си имам всичко.. от материална гледна точка. С мама също ще си имам всичко, но няма да има глезотийки, въпреки всичко ще има с кой да споделям, кой да ми дава съвети и малко или много и двете сме жени (аз още момиче) и имаме що-годе сходно мислене.
(малко смешно -> но не мога да отида при баща ми и да му кажа "тате боли ме лявата гърда, я пипни виж твърдо ли е"........
Не искам да ме помислите за материалистка, но ако се замислете, ще разберете, че не само в днешно време, но и от дълги времена парите са въртяли, и продължават да въртят света!
--> За да си поддържан - трябват пари
--> За да ходиш на училище - трябват пари (учебници, помагала, тетрадки, химикали, храна)
--> За да излизаш с приятели - трябват пари (защото приятелството не е само седене на някоя пейка и обменяне на съвети и приказки за нещата от живота)
--> Та май тва е друга тема, но нека се върнем на въпроса ми.
Е, ще следя темата с голям интерес!!! Даноо да има и други като мен!
Айде, пожелавам ви лек ден, че стана голям роман.
Като заключение, ще добавя, че има един лаф -> Само майката знае кой е истинският баща!
На 16г. съм.
ми те са разведени и съм с майка ми \/
moite sa razvedeni ... pri mai4eto sum 4esno kazano tati naistina e mn`dobri4uk s men glezi me.. abe super tati .. no puk tam pri nego imam 2ma bratq.. i prosto hiii4 ne iskam da jiveq tam vupreki 4e e super ponqkoga pravi neshta koito ne mi haresvatposledniq put me kara da 4istq dokato te 4mata (toi 2mata mi bratq i jena mu) idat na lulkite da povozqt malkite
e ako tova mi se slu4vashe vseki den nz kak shtqh da reagiram.. a i sum si sviknala s maika kolkoto i da se karame
![]()
Значи... с майка ми.
Била съм много малка, когато са се развели, та не съм имала право на глас, но и да имах щях да кажа мама.
Значи в моят случай... просто баща ми го боли за мене! Защо да съм при човек, който изобщо няма да му мигне окото дори да трябва да живея на улицата?
I love you...
Ostani s ba6ta si az bix ostanala s nego.Maika si i po telefona moje6 da q 4uva6 moje6 da i xodi6 na gosti subota ili nedelq.Az su6to ne sum materqlistka ,no mnogo 4esto sa mi lipsva li parite i znam 4e e mnogo tejko .Vuprosa e tam 4e nemoje6 pri maika si da jivee6 a da xodi6 pri ba6ta si na gosti 6toto seki put 6ti trqbvat pari za ne6to i 6te mu iska6 a toi 6te si misli 4e go izpolzva6.Vse pak ti re6i.Mnogo sa kofti tiq razvodi be...neznam kakto re6i6 dano da si 6tastliva kakvoto i da izbere6![]()
Не искам да ми давате съвети, а искам да знам ВИЕ от форума кой ще изберете!!Първоначално написано от djeini
И кво като. Той като не може да ми даде друго, пари ще дава. Каквото ще да си мисли.Първоначално написано от djeini
Е това, че си с майка ти кво пречи да ползваш парите на баща ти? Ти имаш задължителна месечна издръжка, а и не ми се вярва кат го помолиш за нещо да ти откаже (ще иска да се прави надобър баща)
It's not the age that matters - it's the life in your years...
При мен няма "АКО", защото родителите ми са разведени от 13 години. Аз и сестра ми сме били много малки и не сме имали право на избор къде да останем, но по принцип децата остават при майката. Адски благодарна съм, че е станало така. С баща ми не съм се виждала от 5-6 години...
Не ми и трябва![]()
Бих останала при мама, защото съм момиче и ще има с кого да споделям. Според мен не е нужно да избереш баща си, за да разчиташ на подкрепата му(паричната). По-добре избери майка си. Баща ти ти е баща и надали ще има нещо против да ти дава пари и да ти купува всичко необходимо дори и да избереш да живееш при майка си.
Охх мн труден въпрос. Като начало мойте родители са мн човечни, в смисъл дори и да остана с баща ми, ще знам, че и той ще ме разбере, в някои ситуации както майка ми.. По принцип бих избрава 4 дена да съм с майка ми и 3 с баща ми, понеже не искам да съм само с 1... дори и да трябва да се местя постоянно..![]()
Когато идва любовта, сърцето ти се пълни, а мозъка изпразва. Но когато замине си тя, сърцето те боли, а мозъка трепти...
Бих предпочела при майка ми.Дано не се разведат, но все пак...С майка ми споределям повече, говорим си за женски неща, докато с баща ми всичко го обръщаме на бъзици.
Нашите са се развели преди да навърша годинка, а преди 4 баща ми починаПри мама съм от бебенце, тя винаги ми е била и майка, и баща. Знам, че не е хубаво да се говори така, но от баща ми почти нищо не съм видяла. И при мен цял живот са били парите на тате или обичта на мама и винаги обичта на мама е била водеща
![]()
ayy tova se kazva slojnost!Na6te ne sa razvedeni,ama vse pak bih dala mnenie..ba6tata,pari ,svoboda na deistviqta...a mam4eto ,zagrijenost,obich,saveti,podkrepa,nasar4enie..Tai 4e zavisi kaf 4ovek si.A i kakvi hora sa roditelite ti...zaloji pove4e na obichtta,materialnoto edin den sama moje6 da go izgredi6,no s obich,trydno nqkoi bi te daril...
Az mai shte sum nai golemiq egoist w tozi forum.I taka ... supostawqm se na twoe mqsto i izbiram bashta ti.Lipsata na pari ogranichawa deistwiqta.Kato se zamislish toi bi trqbwalo da plashta izdrujka,koqto wsushtnost e minimalna i realno poglednato nqma da q usetish,eh ako razbira se ne reshi da uwelichi dobrowolno izdrujkata i da ti dawa poweche ot kolkoto trqbwa.Trudno shte e da jiweesh samo s 1 roditel,no tei li inache jiwota e izpulnen s trydnosti,ima mn prechki da se razwiwash,edna ot tqh e parite ... Neznam kakwi sa wzaimotnosheniqta s bashta ti,w smisul rabzirate li se ili ne,no za men toi e po-udachniq wariqnt.Wse pak ti ne obryshtash gryb na maika si,i towa che nqma da jiweesh s neq ne oznachawa che e zatworena stranica ...
EMmm ... az tova go prejivqh kogaot bqh na 6 (sega sym na 14) ama kakvo da se pravi .. abs syshtoto .. izbrah maika mi .. makar sega da ne sme v izqshtni otnosheniq ... za men trqbva da poslushash surceto ti..neka to da izbere .. spored men trqbva da ostanesh pri maika ti .. zashtoto tam shte imash i ot dvete po malko ... a za parite i tezi neshta .. ne ti prechi da se wijdash s bashta ti i toi da te glezi ..az pone taka pravq
![]()
a be hora..kakvo gledate parite?...ne e li po dobre otno6enieto kam vas kakvo 6te e?az bih izbrala maika si za6toto tq po se interesuva ot men vapreki 4e mn se karame...a do ba6ta mi nikoga ne bih iskala da ostana pri nego...
taka .. ne sam chela mnogo mneniq no shte kaja moeto :
Shte izbera maika si zashtoto na neq moga da spodelq vsichko i t.n ..
A za parite ne mislq che bashta ti shte te ostavi makar i da ne jiveesh pri nego .. Toi pak shte te glezi kakto predi,makar che ne si pri nego.. ne e li taka?![]()
Music is a higher revelation than all wisdom and philosophy
Майката...все пак тя се грижи за детето най-добре. И наистина баща ти пак ще помага с парички...но това не е най-важнотоАз бих избрала разбирателство,подкрепа и любов,защото парите не могат да ги заменят!
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
забелязах че доста хора са избрали майките си... ми...наште не са разведени /слава богу и дано не се разведат че не знам как ще го понеса/ .. но ако стане нещо подобно, недай си боже, аз избирам баща си поради няколко причини:
- обичам си го
- с баща ми се разбираме много по-добре, на един ъкъл сме
- ще има много повече облаги за мене : ще седя до по-късно навън, няма да ми мрънкат на главата постоянно, че са ми слаби оценките /под слаби майка ми има предвид 4 и 5/
- много ме поощрява и ме е възпитал много добре
- колкото и странно да звучи на баща ми съм признавала някои неща по-лесно отколкото на майка ми
бих избрала майка ми защото:
- все пак с нея споделям по-лесно
- обичам си я
- дава ми доста парички / да излизам по кафета, за джобни и храна и т.н./
- и най-вече защото не искам тя да е сама понеже все пак е жена и трудно ще се оправи сама
- проявява загриженост към мен, която понякога е доста натрапчива, но все пак се радвам, защото трябва всяка майка да я има...
ми...не знам... може би бих избрала баща си май...
ух..добре че не са се развели![]()
...Its just one of those days
Feelin' like a freight train
First one to complain
Leaves with a blood stain
Damn right I'm a maniac
You better watch your back
Cuz I'm fuckin' up your program...
moite sa si zaedno..no ako bqha razvedeni ne bih izbrala nito ediniq..po skoro 6tqh da iam kaja da si gledat rabotata i 4e ne iskam da jiveq s tqh..a po hubavo da mi naemat kvartira tai i tai sa se zagrijili za men!
Ако изпадна реално в тази ситуация може би ще трябва да помисля повече,но щшм прочетох темата и веднага си казах - тати.По няколко причини :
-С тати се разбирам много по добре.За него все още съм малкото му детенце обръща ми внимание...говорим си как е минал деня ми тва онова.Докато с майка ми...с нея почти не си говорим.Или ако рещи да ми каже нещо то ще е за нещо да ми се развика.
-Отностно споделянето...нямам такива проблеми с никой от наще не споделям нищо така че и в този случай не се нуйдая от майка ми...
-Материално...и двамата си искарват добри пари,но пак при тати е по добре.Харесам ли си нещо той веднага е готов да ми го купи,докато майка ми харчи всичко за себе си и когато и поискам нещо тя винаги казва "оо ми нямам пари".
Но това не значи,че майка ми няма да ми липсва и че няма да искам да съм и до нея.
Не са разведени , но при НИКОЙ![]()
Все си мисля, че ако наще се разведът татко ще ме подпомага финансово.Сигурно в по-голямата част от времето ще живея с майка ми, но никога не бих се отказала от татко и често ще ходя при него.Тва е ...
Ми наще са разделени и аз живея при майка миИзбрах да съм при нея, защото като родител тя ми харесва повече, с нея мога да споделям да си говоря за почти всичко пък и повече ме глези и ме е разпуснала много яко напоследък...пък баща ми само се заяжда с мен и много се караме по принцип с него..като характери и двамата сме инати и винаги отстояваме позициите си до последно и все се караме
![]()