тая "национална гордост" ми изглежда като тупането в гърдите на червей,защото е горд с това,че се рови в калта

"Трябва да си горд, защото си българин!" "Ураааа,за родину!"

Нали?

Значи,да съм горд,защото сме най-бедната страна в Европа,с прогресивно остаряващо общество,в интелектуална стагнация на населението и т.н.?!

Не ми навирайте разни глупости за "славното" ни минало - нали знаете,само губещите се хващат за миналото?
Честно,не ми пука дали ме управлява немец или турчин или марсианец,важното е да ме управалява качествено. Не ми пука дали пра-пра-пра-дядо ми е бил градският ибрикчия или е бил горд войвода.

Изобщо, това, че някога сме били нещо, с какво ни помага сега? Освен че някой копелдак ви използва подсъзнателните слабости и комплекси и от екрана или страниците на някой вестник ви ЛАЕ как трябва да го издигнете на власт - и ако сега е Волен или Каракачанов, то утре може да е някой с по-страшни мрачни идейки, а хората ще го последват, защото "сме патриоти" и т.н.

Изобщо, темата за Хитлер я обърнахте на някакъв безсмислен спор. Хитлер е бил психически болен, с ниско самочувствие, неамбициозен, макар и харизматичен и талантлив. Единствените му мотиви са били насажданото му отвън "трябва да успееш" и мрачните му комплекси - които,знаем,са винаги най-мощните мотивационни подбуди, които винаги, за нещастие, водят до отрицатлени резултати.

С уважение: Куенч