Донеси ми кофата, аз нямам вкъщи
Второ, благодаря ти за достойният и напълно съответстващ на представите ми за умственият ти потенциал отговор

Драги ми смехурко,
макар да нямам твоят богат речник и да не боравя с дядо вазовите епитети и квалификации, няма нужда да го правя,защото всяка обида,която изричаш,ми помага да те закопая по-дълбоко в очите на хората,които четат тук. Благодаря,че ме улесняваш с безумната си ярост.
Това,че съм комунист,не ми забранява да използвам английски език. Или може би ще ми кажеш,че нещо висше ми забранява да знам и да употребявам английски? Как иначе ще кореспондирам с братята от английските комунистически движения в скайп листа ми? Може би те са длъжни да научат създаденият от самият Бог и върховен за човека БЪЛГАРСКИ език?
Патриотизмът е бил важен за всяка държава през 19 до средата на 20 век, когато единственият начин да се мобилизират хората е било да им се посочи външен или вътрешен враг - ааа,да - както и да отвлече общественият фокус от некомпетентността на лидерите. Но както всички цивилизовани народи казват, Балканите ще си останат поне с век назад.
Също бих желал да ми покажеш в кои държави не се чува гласът на малцинствата? Щателно прерових достъпните ми източници и бих могъл да кажа,че гласността по проблемите на малцинствата присъства във всяка развита държава.
Друго - наличието на малцинства или тяхното желание да се отделят етнически, верски или културологически от масата не е проблемът на България. Проблемът в действиетлност са такива хора като теб и малката ти неофициална клика от "запалянковци" и хулигани. Не,не приемай квалификацията ми като обида. Наистина, в идеите ви може да бъде открито само едно послание - УНИЩОЖАВАЙ. Естествено, тази "зла" думичка може да бъде прикривана зад паравана на всякакви прелестни идеи, като това да умреш за родината и т.н. Но докато издъхваш с куршум в корема, дали ще си зададеш въпроса - за какво си загинал - дали почвата на родината има нужда от твоята кръв или хората от твоите кости и плът, или с тях си нахранил една хитроумна и безжалостна бюрократична машина?
Друга голяма разлика помежду ни - докато ти знаеш само да скачаш и да лаеш като добре обучено куче срещу всичко, което ти посочат, аз съм готов да призная и други идеи, които са доказали своята ефективност. Например християнският реформизъм - ето как Франция, Германия, Австрия, Англия и Нидерландия са станали велики - а не чрез твоят прехвален "патриотизъм". Защото всеки човек се е научил,че няма нужда от тежките окови на канона - или политическият и ценностен режим - за да бъде НЯКОЙ. Ти също можеш да бъдеш НЯКОЙ, дори да изповядваш собствени идеи - но това, в което се опитваш да убедиш останалите, звучи фалшиво от устата ти, защото думите не са твои, не си стигнал сам до изводите, като изходиш от минимум фактите и затова никога няма да ме победиш. Не си размишлявал и 10 минути върху течението, което следваш, да не говорим за антиподите му. Не можеш да ме победиш с обиди и хулене,защото така ме правиш по-силен.

С уважение: ударен бригадир Куенч