куренч,въобще не ми се занимава да ти отговарям,но все пак ще се опитам да спра бурния смях,породен от последното ти мнение и ще драсна няколко реда,щото нема кво да правя друго...
След,като прочетох изцепката ти относно езика,на който си говорите вие комунистите,веднага ми светна в главата една картинка-как група нацисти играят дрейдъл ли как му се викаше....Тва си е ваша работа,но все пак човек би си помислил,че Ленин(да не говорим за Сталин) би се обърнал у гроба си,ако разбере,че "последователите" му си говорят на английски....
За другото,което си написал..Всъщност какво е то?Успях от този психологически анализ,който ми направи да разбера само,че в много държави се обсъждали проблемите на малцинствата...На това ще отвърна,че едно е да се обсъжда нещо,а съвсем друго е да се прави нещо реално по въпроса...
За "отживелият" патриотизъм-жих могъл да дам за пример сащ...Уж най-толерантната страна-значи преди седмица мексиканците правиха нещо подобно на митинг(казвам нещо подобно,щото митингът в ограмната си част беше на тротоарите) за некви си техни глупости.Та лично аз(не,че е кой знае какво,но все пак съм присъствал на задоволяващ брой мелета) досега не бях виждал такъв побой на полицаи над цивилни граждани.Ритаха ги,скачаха върху тях,биха г ис палки и тн. и най-интересното е,че никой не разбра защо беше целото това нещо.Но пък и никой не пита.Друг пример-има едно момче(българин) от Ню Йорк май беше,вече излежава три годишна присъда за тва,че присъства на антивоенен митинг...
И ти май не си си задавал въпроса защо примерно всичките шведи изглеждат,като близнаци,а?Не ми казвай,че тва е щото немат малцинства..Сеш се пиле,един-два по пресни пример на Балканите-Хърватия-една от най-шовинистичните страни въобще-средна заплата над 500 евро въпреки войните!Гърция-пенсии от порядъка на 1000 евро-единствената страна,която не признава национални малцинства!Турция-80 000 000 човека-от тях половината турци-най-могъщата армия в Европа(като махнем Русия и ядрените оръжия)..Просто ме мързи да се замисля в момента,иначе има мноого примери.Целата работа е,че се правят достатъчно елегантно тия неща за да може да се замажат очите на такива лумпени..
Сега ще ми е интересно да чуя три примера за успели "непатриотични" страни....