- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Хитлер? ..
Слушам, татко орел!
Радвам се,че си намерил някъде в необятната си душа сила да спреш истеричният си смях,за да можеш да ми отговориш. Както и търпение да разясняваш на мен, необразования и незапознатия - което ти прави чест, защото знаем как вашата клика "разяснява" на несъгласните положението - с ритници и тупалки.
Какво ли би казал Хитлер,ако разбере,че идеята му бива следвана от славянин? Впрочем, комунистите никога не са имали проблеми с разноезичността, направи справка и виж,че Коминтерна е имал силно присъствие в множество разноезични държави, като никъде руските другари не са въвеждали като задължителен език руският или друг славянски. Изобщо искаме мир и благоденствие за всеки в обществото, докато вашата върховна идея е да разрушите всичко и после да изпълзявате 5 хилядолетия до това ниво от калта.
Нека да те светна - военната мощ и гоелмината на територията не те правят велика държава, която ще остави следа в историята на цивилизацията. Краткотрайното господство - най-много 3 века - на САЩ в крайна сметка ще я доведат до класическото разпадане и ще станем свидетели поне на жестока гражданска война. Турция пък е използвана за произвоствен комплекс - защото никога няма да бъде допусната напълно в нито една среда на общуване, докато не извърши някаква цивилизационна реформа - братята турци си мислят,че революцията на Ататюрк им стига до края на света. Гигантската им армия е просто отчаян опит за защита срещу международното мнение и право - на нещо, което съществува само като идея, не можеш да му опреш пистолет в главата и да го заставиш да работи за теб. Изобщо, цялата тази идея за Турция и армията ми изглежда все едно малко момченце заплашва другите деца с татко си,ако не престанат да му се подиграват.
Друго - наистина в момента на власт са твоите приятели-нацисти - Буш, Путин, Саркюзи... За колко мандата още? 1-2,не повече. Лошото е,че такива хора ще се сгромолясат отвисоко, когато опозицията им дойде на власт, защото ще разкрие всичките им гадни игрички, а те не се харесват на хората.
Правата на малцинствата се зачитат във всяка една развита държава - дколкото закона може да го позволи - никой не може да те застави по закон да прегърнеш арабин, ако ги мразиш до дъното на душата си. САЩ е типичен пример за това - малките сблъсъци между "агитки" на негри и ККК, между които има и полицаине означава,че има правителствена политика срещу тях,хаха - което се опитваш да ме убедиш. Дела за десетки милиони долари се печелят всяка година само по дела за дискриминация. Ако имаше държаван политика,за кавато ти си МЕЧТАЕШ, това нямаше да се случи - просто съдът щеше да си измисли прецедент, защото това съществува винаги като опция.
Това,което каза за САЩ и патриотизма веднага потвърждава казаното от Експлойтедтийн - "Колко престъпления са извършени в името на родината". Властта не е родината - но тя може да проведе такава политика, таква пропганда, че да заприлича на родината в мисловният образ на хората - а следващото нещо, което следва е - тоталитаризъм, полицейска държава, незачитане на права, концентрационни лагери... - СССР, Ирак, цяла Латинска Америка, Германия на Третия райх и САЩ. Би ми било интересно, ти таква държава ли искаш да живееш? Странно...
Накрая,няма да чуеш пример за 3 успели непатриотични страни,защото няма такива страни - никоя не е проявявала антипатриотична политика,защото това ще отнеме на правителството й важният коз,че могат да тъпчат хората и да им обясняват,че това е в името на Родината и на Народа. Кое обаче те кара да си сигурен,че ХОРАТА имат нужда от патриотизъм? Няма държава, която да не е била жестока спрямо собствените си граждани - дали чрез репресии или като ги е пращала на войни - заради патриотизма. На обикновения гражданин му трябва сигурност,а не жалко извинение за престъпление - така де, патриотизъм.
И така, може би ваша милост е разбрал, че изобщо не ме е еня за държавата - важното е хората да се чувстват добре, в свои води и да могат да живеят. Всички каузи, които ми натикваш в очите, не са нужни на никому, освен на една малка групичка жадни за власт луди, които се опитват да създадат подобна изкуствена необходимост на хората.