.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16
    Супер фен Аватара на Angel_Girl
    Град
    Яхнала метлата..

Лична карта

Здравейте
    Искам да попитам мога ли да си извадя сама лична карта? На 16 години съм? Питам, защото наще неискат да ми вадят... Разбрах, че можело ама трябвало да си взема заявление от районното, други пък ми казват, че мога само с родител... та за това се обръщам към вас да ми кажете дали мога сама да си извадя лична карта и ако мога какво трябва да направя???
    Благодаря предварително

Град
    OUT OF SPACE
    za sajalenie p1rvata li4na karta se vadi s podpisa na ediniq roditel sama ne moje6 4ak sled kato navar6i6 18......ama k'vi sa tiq tvoi roditeli 6to ne iskat da ti izvadqt?

emi po zakon trqbva da si izkara6 li4na karta kogato si na 14 za6toto sled tova se pla6tat globi....
    a az kato hoih(bqh na 14 i bqh s ba6ta mi) i mi kazaha 4e deteto da 16 varvi s maikata...taka4e mislq 4e 6te moje6 da si izvadi6 sama no nz vse pak idi i popitai v raionoto,nevqrvam da ti otkajat info

**
    Guest
    ами аз до колкото съм чувала трябва на 14 да си извадиш лична карта, която ти е докато навършиш 18 и мисля, че ако нямаш лична карта има глоби някакви ..

До 18 годишна възраст трябва подпис на единия родител.А щом не си си извадила на 14 ще има глоби.

I'm like the ice that freezes in the rock and splits it apart.

Супер фен Аватара на Angel_Girl
    Град
    Яхнала метлата..
    В смисъл такъв трябва ми само подпис така ли? Защото аз си мислех, че ми трябва тяхна лична карта, нек`ви техни документи... само техен подпис ли ми трябва? Аз си зимам заявлението и единия от наще само се подписла или к`во?

За съжаление само с родител.Между другото и наще не искат да ми правят лична карта!

Голям фен Аватара на Alex_f
    Град
    PLEVEN
    az sa6to mislq 4e trqbva da samo podpis da ima.spored men ne e nujno da ima i roditel s teb.az mai sama si q podavax,no ni6to ne pre4i da popita6 samo za informaciq nqkoi tam ot raionnoto!

ina4e za6to neiskat da ti vadqt li4na karta?tova e protivozakonno,vse edno si nikoi!?
    Приятелят е човекът,с когото можеш да споделиш радостта от тъгата!!!

i az znam 4e se iska samo podpis.. no shto ne vi davat be.. ako nekoi policai te hvane i te hvane 4e si bez karta moe te globqt

Е как така няма да искат да ви изкарат лични карти? Нали те ще плащат глоби после...

I'm like the ice that freezes in the rock and splits it apart.

Супер фен Аватара на InitialD
    Град
    Източен Бейрут , Ливан
    ...освен че ще плащат глоби вашите ако те хванат ушевите вечер някъде на улицата и ти искат лична карта..какво правиш???Кофти е да не си я носиш и да ти я искат..почват да се заяждат ...и става една..ходене в районното!
    И тази година най - шумна бе групата на православните араби.Младежите с пълно гърло викаха "Иисус е наш Бог".Преди години било решено арабите да не бъдат допуснати в комплекса.Свещения огън обаче не паднал, докато прогонените не влезли.

Forslor
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Initial_D
    ...освен че ще плащат глоби вашите ако те хванат ушевите вечер някъде на улицата и ти искат лична карта..какво правиш???
    50 лева глоба. Ако пък са в видимо нетрезво или неадекватно състояние:
    - Мамо ,тате ъмм такоА ... ако имате път към районното минете д аме приберете

След като родителите ви са решили ,че не искат да ви дадът разрешението (подписа си) за да си направите лична карта, ще си плащат глобите и вкрайна сметка пак вие ще го отнесете така че не се притеснявайте.

Голям фен
    Град
    По света и у нас.
    Става само с родител не могат да ти забраняват ваще защото това е задалжително за всички деца навършили 14. Кажи им го. Те ще си патят като те хванат без лична карта така че трябва да ти извадят.

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    подписът се слага в паспортната служба, поне при мен беше така, ама аз вадех лична карта+международен паспорт

а защо не искат да ви вадят лични карти
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Голям фен Аватара на Iviqna
    Град
    Stranata na 4udesata :Pp
    трябва ти копие от акта на раждане,и става само с подпис на родител!носиш си снимки или там те снимат...само нз ваще за кво неискат да ти изкарват
    http://www.vbox7.com/play:6c61a679 БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!!!!!!!!!!!!!!

Град
    В най затънтената провинция София ;]кв.ЛюЛиН ;)
    Отиди с майка ти до районното и си извади лична карта побързай да я извадиш иначе ще ти натресът някоя глоба може и без майкати ма се попълват някакви документи за това ти препоръчвам да ходиш с нея!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си