Първоначално написано от
sum`
Хм.. , незнам защо изобщо си се притеснявал.Аз нося брекети вече 1 година и малко и резултатите са доста добри.В началото докато свикнеш ще ти е доста неприятно, но после няма да имаш никави проблеми и ще бъдеш щастлив, че си се решил.
Моите излязоха около 2000 лв, въпреки че на места са доста по скъпи, зависи от брекетите които си избрал.Има мн видове-от титан ,порцеланови, diamond и какви ли още не...титан са обикновенните.Много зъболекари са ми препоръчвали титановите, защото са по-издържливи(смисъл по някои път се отлепват, нормално за брекетите, и тези уж най-малко не се...), затова и аз избрах тях.
На мен ми остават още около 8 месеца, докато свърши лечението.Най-често то продължава м/у 2 и 3 години, ако е нямало усложнения през този период.
В днешни дни брекетите се превръщат дори в мода.Много известни личности слагат брекети.Брекетите могат да се превърнат даже и в аксесоар към тоалета на човека.Ластичетата, които придържат дъгата към самите брекети вече могат да бъдат и цветни, не само сиви..Така че незнам какво чакаш.Погледни от хубавата страна на нещата и послушай приятелката ти =) Отивай при зъболекарката ти и не отлагай повече!