Здравейте,момче съм на 17 години и имам кофти проблемЗъбите ми са много криви и въпреки,че удавна трябваше да си сложа брекети...аз така и не се реших
Оправданията ми сигурно ги знаете...срам,страх,гаджета ала бала,ама както и да е не ги сложих.Сега се връщам от зъболекарката ми,която за пореден път ми прочете лекцията
и ми направи тест с лентичката.Указа се,че 9 зъба не са ми в контакт.Сега вече съм твърдо решен да си поставя и ви моля за малко инфо.Ще се радвам на хора,които имат или са имали да разкажат как е минало лечението им?Колко време са ги носили/трябва да ги носят?какви пари са дали и такива неща...изобщо всяка информация ще е полезна...да си полафимеИ най-вече дали възрастта ми е проблем.Скоро ставам на 18 и
тва проблем ли ще е...смисал имали някви възрастови ограничения за корекцията на зъбките миКолко горе-долу излиза цялата процедура?
И знам,че има много подобни теми,но никаде не уткрих отговори точно на мойте въпроси.
Хора аре моляви помогнете ми...защото наистина ми е голям филм![]()
Даже приятелката ми с която сме от 1 година смята,че трябва да си сложа тия шибани железаДа добавя само,че съм от Плевен ако има някакво значение...
Аз съм носил 2 години.Якото при тях е че не фъфлиш кофти тръпката е като ти остава храна по тях или някой те удари в зъбите щото се нацепва устнатано е много по добре от ония шини с небцето.
Изобщо не му мисли ами върви да ти ги слагат по-добре 2 години със скоби от колкото цял живот с криви зъби.
They schools can't teach us shit My people NEED FREEDOM, we tryin to get all we can get All my high school teachers can SUCK MY DICK...!!!!
има и варянт ама е доста скъпичко ... изпилват се кривите и болните зъби и се слага металокерамика ...само че е около 100-150 лева на зъб доколкото знам
баща ми е мноо зле с зъбите но вече има 1 мост металокерамика и стоят много добре
Аз носих брекети 2 години - от 10 до 12 клас, не ми бяха крижи зъбите, изоб6то дори, просто контакта им бе6е ужасен и после 6те6е да доведе до сериозни проблеми с венците и т.н. Да ти кажа нямах никакви проблеми с гаджетата, нито ми е пре4ело при целуване! Изобто не се притеснявай! Гледай си здравето и така! По-добре късно отколкот никога! Слагай ги и не се притеснявай!НЕ , няма възрастови ограни4ения, моята зъболекарка сложи брекети на 32!!!
"Es gibt Risiken, die man nicht eingehen darf: Der Untergang der Menschheit ist ein solches."
Хм.. , незнам защо изобщо си се притеснявал.Аз нося брекети вече 1 година и малко и резултатите са доста добри.В началото докато свикнеш ще ти е доста неприятно, но после няма да имаш никави проблеми и ще бъдеш щастлив, че си се решил.
Моите излязоха около 2000 лв, въпреки че на места са доста по скъпи, зависи от брекетите които си избрал.Има мн видове-от титан ,порцеланови, diamond и какви ли още не...титан са обикновенните.Много зъболекари са ми препоръчвали титановите, защото са по-издържливи(смисъл по някои път се отлепват, нормално за брекетите, и тези уж най-малко не се...), затова и аз избрах тях.
На мен ми остават още около 8 месеца, докато свърши лечението.Най-често то продължава м/у 2 и 3 години, ако е нямало усложнения през този период.
В днешни дни брекетите се превръщат дори в мода.Много известни личности слагат брекети.Брекетите могат да се превърнат даже и в аксесоар към тоалета на човека.Ластичетата, които придържат дъгата към самите брекети вече могат да бъдат и цветни, не само сиви..Така че незнам какво чакаш.Погледни от хубавата страна на нещата и послушай приятелката ти =) Отивай при зъболекарката ти и не отлагай повече!
сСамо да спомена и това, че често ортодонтите лъжат, че ще е само една година, а се оказват 2-3.
Абсолютно съм съграсна с пилето миииПървоначално написано от sum`
!Тя е дала много иэчерпвателен отговор...мисля ,че просто няма какво да се допълни!ДЕЙСТВАЙ,няма от какво да се притесняваш !
![]()
[size=7][b][u]fosse cos
Ами не е така?повечето эъболекари каэват горе-долу,эащото все пак по време на лечението биха могли да се появат усложнения...!Първоначално написано от shadow4e
Например лечението на долната челюст продължава около 2-3 години,а на горната 1-2 ....но това е най-общо каэано-эависи от проблема!![]()
[size=7][b][u]fosse cos
Аз съдя по моите приятели...
Но колкото и дълго да е, за мен кривите зъби за много грозно нещо.
Еми да съгласна съм!Эа това момчето да се эима в ръце... или в кракаПървоначално написано от shadow4e
и да действа
[size=7][b][u]fosse cos
az imah problem s retiniral zab.zabat be6e 3ti a raste6e zad 6ti.slojih breketi gore,posle i dolu,zaradi zahapkata.posle prejivqh malko operacii pokraq toq zab i taka gi nosih 4 godini.ina4e izpravqneto na zabite,namestvaneto im stava mn barzo.o6te sled mesec se zabelqzva efekt,a za 1 godini se izpravqt,no se nosqt pove4e obiknoveno.struva6e 1800lv,no zavisi kade 6et otide6.
no nqma kvo d amu misli6 i az se izzorih 4 godini no sega imam pravi zabi i ne me e stram da se usmihna.6te gi iztrae6 nai-mn 2 godini i posle cql jivot 6te se kefi6 \/
gadjetata ne sa problem spokoino.a kolkoto do godinite kolkoto po-malak si po-dobre.po-lesno se izpravqt.moqt savet e ako imate vazmojnost da si sloji6!!!
When you want it the most there's no easy way out
When you're ready to go
and your heart's left in doubt
Don't give up on your faith
Love comes to those who believe it
And that's the way it is!!!
I Love Nick
...hvjlkcgkiyjighxutrljkgpwetmkljw
er[kemjhyjeroyktophjuetojkehiyioerhtioqey4896tygureth ioerhtuiowerhtuerhtiouheruthjrehtjkerhjkt
spored men e trqbvalo ot po rano da po4ne6 6tot taka po lesno i burzo 6ti se opraviq 6tot nali e o6te v na4aloto i ne se e razrastil problemaq no ti si iz4akal i sa 6te si pati6... mai-si napravil golqmi4ka gre6ka...![]()
Bring it on baby.. I taste good!
Препоръчвам Ви консултация с д-р Мирослава Динкова (специалист-ортодонт).Ако искате координатите и -пишете.Говоря от личен опит.Ще останете доволни.
хах те сички ортодонти са добри стига да имаш 1к евро...![]()
ami az nosih edna godina breketi,deveti i deseti klas,proletta gi mahnah,strashno sum dovolna zashtoto gi nosih samo edna godina,a sega trqbva da nosq samo prez noshtta za da ne se razmestwat.struvaha mi okolo 900 evro,+ pregledi,materiali i taka natatuk no naisitna te suvetvam da si slojish,problemi s gadjetata nqma da imash,breketite samo pridawat char![]()
![]()
da iskam kordinatite na tazi ortodontka
razbrah 4e si dovolna ot tezi breketi az 6te si slagam no mn se pritesnqqm 6ot mai 6i mi slagat sa sapfiren svetni kama4eta moje6 li da mi prati 6 snimka sas breketite ti i snimka ve4e kato si gi mahnala PLS
prati gi n ae-mail diljna@abv.bg
КАРЕ - цени на брекети и шини
Метални брекети за една челюст 900 - 1300 лв.
Метални брекети за две челюсти 1800 - 2300 лв.
Естетични брекети за една челюст 1300 - 1700 лв.
Естетични брекети за две челюсти 2500 - 3500 лв.
Шина за една челюст 250 - 350 лв.
Шина за две челюсти 440 - 500 лв.
[Виждам,4е са ти отговаряли доста из4ерпателно,но и аз бих ти казала не 4акай-колкото по-скоро се ре6и6,толкова по-добре.Първоначално написано от Анонимко
1.От Плевен съм,лекувам се при д-р Караиванов,той работи ортодонтия и поставя брекети
2.Аз съм на цели30год и си сложих брекети декември 2007.Абсолютно никакъв дискомфорт,слагах восък в/у тях първите дни и дотам с неудобствата.Мисля,4е болките до голяма степен зависят от плана на ле4ение-на мен ми сложиха в на4алото най-тънката дъга.Ако знае6 за тези няколко месеца как са ми се разместили!!!!!и то на мойта възраст!!!постоянно се зъбя пред огледалото и не мога да повярвам!
3.Относно тва,4е те е срам-стига бе,аз така се кефя на мойте-доктора ми сложи цветни лигатури -сама си избрах цветовете.Фукам се пред вси4ки,хлапетата и тийновете много ми се радват,усмихват ми се,майките им ме гледат малко странно,а бабета се пла6ат(кой знае каво си мислят).а и ве4е не ми викат лели4ка,а каки4каЦелувките и вси4ко останало-никакъв проблем.
4.Понеже си мом4е и може да не си въоду6евен от цветните лигатури,може да си сложи6 прозра4ни или лингвални брекети(зад зъбите).Мойте брекети ми излязоха 1700 лв за ДВЕТЕ 4елюсти,а най-скъпи са прозра4ните и самолигира6тите се.
5.Времето на ле4ение и цената изцяло зависят от сложността на слу4ая.Давам ти координатите на моя ортодонт (работи само с предварително записани 4асове)-той 6те ти обясни подробно абсолтно вси4ки варианти на ле4ение с брекети.
Д-р Караиванов-гр.Плевен,ул."Зай4ар"6-А,тел.:0887/199 143
Az sym nosila breketi 2 godini i polovina. Slojih gi v 10 klas i predi zavyrshvaneto na 12 klas gi svalih. Struvaha mi 2000 lv samo breketite + dopylnitelnite neshta, koito se nalaga da si kupuvam po vreme na lechenieto - lastici za zybi, novi dygichki, snimki, koito si praveh i t.n... Mnogo sym dovolna ot tqh, zashtoto zybite mi bqha v okaqno systoqnie, bqha ujasno krivi, cheliusta mi e malka i ne mojeha da se syberat vsichkite mi zybi v ustata, beshe ujasno, a sega zybkite mi taka se narediha che s radost se usmihvam do ushiNe mislq che e ot golqmo znachenie na kolko si godini, zashtoto breketi si slagat i mnogo po golemi ot teb hora, razlikata e edinstveno v tova che, kogato si po-malak zybite ti po-lesno si smenqt polojenieto i mogat da gi opravqt po-byrzo. Uspeh s breketite!
Аз нямах брекети имах апарат във 2 клас но то е за по-малки и щом имаш нужда трябва да сложиш важното е че след 1-2 годинки ше си по-хубава![]()
На мен сега на 10-ти март ще ми слагат .. толкова съм щастлива,защото имам страшно криви зъби. Не знам защо не си ги сложих по-рано просто. Това ми е мечта и често се базикам с една приятелка,която има също,че дори като ме ядосват ще се усмихвам.Аз съм 10 ти клас и дано до бала да ги махнаа) Успех ти желая. Предполагам отначало ще се чувстваш кофти,но по думите на аверката ми толкова е свикнала с тях,че не иска да ги махне.
La dicha de la vida consiste en tener siempre algo que hacer,alguien a quien amar y alguna cosa que esperar!