Цитирай Първоначално написано от Анонимко
Здравейте,момче съм на 17 години и имам кофти проблем Зъбите ми са много криви и въпреки,че удавна трябваше да си сложа брекети...аз така и не се реших Оправданията ми сигурно ги знаете...срам,страх,гаджета ала бала,ама както и да е не ги сложих.Сега се връщам от зъболекарката ми,която за пореден път ми прочете лекцията
и ми направи тест с лентичката.Указа се,че 9 зъба не са ми в контакт.Сега вече съм твърдо решен да си поставя и ви моля за малко инфо.Ще се радвам на хора,които имат или са имали да разкажат как е минало лечението им?Колко време са ги носили/трябва да ги носят?какви пари са дали и такива неща...изобщо всяка информация ще е полезна...да си полафиме И най-вече дали възрастта ми е проблем.Скоро ставам на 18 и
тва проблем ли ще е...смисал имали някви възрастови ограничения за корекцията на зъбките ми Колко горе-долу излиза цялата процедура?
[Виждам,4е са ти отговаряли доста из4ерпателно,но и аз бих ти казала не 4акай-колкото по-скоро се ре6и6,толкова по-добре.
1.От Плевен съм,лекувам се при д-р Караиванов,той работи ортодонтия и поставя брекети
2.Аз съм на цели 30год и си сложих брекети декември 2007.Абсолютно никакъв дискомфорт,слагах восък в/у тях първите дни и дотам с неудобствата.Мисля,4е болките до голяма степен зависят от плана на ле4ение-на мен ми сложиха в на4алото най-тънката дъга.Ако знае6 за тези няколко месеца как са ми се разместили!!!!!и то на мойта възраст!!!постоянно се зъбя пред огледалото и не мога да повярвам!
3.Относно тва,4е те е срам-стига бе,аз така се кефя на мойте-доктора ми сложи цветни лигатури -сама си избрах цветовете.Фукам се пред вси4ки,хлапетата и тийновете много ми се радват,усмихват ми се,майките им ме гледат малко странно,а бабета се пла6ат(кой знае каво си мислят).а и ве4е не ми викат лели4ка,а каки4каЦелувките и вси4ко останало-никакъв проблем.
4.Понеже си мом4е и може да не си въоду6евен от цветните лигатури,може да си сложи6 прозра4ни или лингвални брекети(зад зъбите).Мойте брекети ми излязоха 1700 лв за ДВЕТЕ 4елюсти,а най-скъпи са прозра4ните и самолигира6тите се.
5.Времето на ле4ение и цената изцяло зависят от сложността на слу4ая.Давам ти координатите на моя ортодонт (работи само с предварително записани 4асове)-той 6те ти обясни подробно абсолтно вси4ки варианти на ле4ение с брекети.
Д-р Караиванов-гр.Плевен,ул."Зай4ар"6-А,тел.:0887/199 143