Първоначално написано от
bai-brother

Първоначално написано от
Анонимко
По-опасно е да изпиеш полвин литър водка отколкото това.
Моляяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя !!!!!???????????????
Абе ти уред ли си или си за лудница а?
Пил съм и по литър водка и на другия ден само ме боли лавата примерно.
Ти или си много задръстен или много надрусан или просто незнаеш за какво става дума.
Ако е третото друг път не се изказвай така неподготвен.
А по темата :
Тоя може и да е останал жив което всъщност би било чист късмет при такава комбинация.
Но и да е останал жив повтори ли експеримента тоя път сигурно няма да прескочи трапа.
Аре преди да се опитваш да нареждаш да се поосведомиш малко, а не да говориш от незначителен пиянски опит. Първо не съм задръстен, второ не съм надрусан и трето перфектно знам за какво става дума. Даже така като гледам Много повече от теб (с главно М).
Първо бих препоръчал да огледаш токсикологията на тези вещества и да сравниш ЕД50 с ЛД50 -то на всяко от тях поотделно с това на алкохола. Даже ще ти направя тази услуга (но вместо ЕД50 ще пиша стандартно количество с изключение на кокаина, че после да не се оправдаваш, че това било, онова не било)...
THC (канабис) :
LD50 - 130g/kg (венозно)
Нужно количество, за да се напушиш: 300+ микрограма.
Извод: Приблизително 30 000 000 стандартни дози (взето венозно наведнъж) са нужни, за да умре 70кг човек от натравяне в 50% от случаите.
LSD-25
LD50 - 16.5 mg/kg (венознно)
Стандартна доза: 100-200 микрограма
Извод: 7700 стандарни дози (взети венозни) са нужни, за да умре 70кг човек в 50% от случаите.
MDMA
LD50 - 106 mg/kg (инжекитарани в муск. тъкан)
Стандартна доза: 100-150mg
Извод: 50 стандартни дози (инж. в муск. тъкан) са нужни, за да умре 70кг човек в 50% от случаите.
Кокаин
LD50 - 95.1 mg/kg (инжекитарани в муск. тъкан)
ED50 - 1,3mg/kg
Извод: 66 стандартни дози (инж. в муск. тъкан) са нужни, за да умре човек в 50% от случаите.
Такам както забелязваш статистиките са или при венозен прием, или при прием в муск. тъкан. Трябва да имаш впредвид, че при нормален прием (предполагам канабиса го е пушил човека, лсд-то и екстазито е взимал орално, а коката я е шмъркал) се намалява процента на абсорбация. Така че нужните дози за фатален изход са занижени. Сам можеш да си направиш извода, че дори да се акумулира токсичността ще е далече от летални равнища. Но да хвърлим и един поглед в/у алкохола. Като разгледаме случай с 500мл водка. Аз ще извърша сметките, за да не те затруднявам излишно.
Алкохол
LD50 - 7.06 g/kg (орално приети)
Водка - 40% съдържание на етилов алкохол. Количество 500мл. Проста сметка показва наличие на 200g чист 100% етанол.
Един 70кг човек ще умре в 50% от случаите (изключвам системно употебяващи имащи значителен толеранс) при 494.2g. Което е точно 2.471 пъти над количеството, което описвам.
Така че простия извод пределно ясно показва, от токсилогична гледна точка, кое е по-опасно. Надявам се да можеш да си го направиш и сам.
Но да не оставяме нещата само на токсикологията, защото обикновения човек имащ сума ти предрасъдици и грешни впечатления ще се опита да изкара следния аргумент:
Докато си на ЛСД можеш да се депресираш и да се самоубиеш или да решиш, че можеш да летиш и да се метнеш през прозореца... Реално погледнато шанса за това е минимален, а особено ако има хора около теб е логично, че ще те спрат да направиш глупост. Но да не говоря празни приказки ще попитам: Като се натряскаш, нима е по-безопасно. Имаше един случай в района... Едно момче се напи, реши да пикае през прозореца и падна от третия етаж... По някакво щастливо стечение на обстоятелствата оживя, но има значителни увреждания... Така че опасността от инцидент е най-малкото еквивалентна (въпреки, че по моите убеждения от алкохол е по-голяма.... особено като счетем любимите на всинца ни пияни шофьорчета, но това е друг въпрос)...
И последното, което ще разгледам е убеждението, че от ЛСД хващаш шизофрения... Това е медийна глупост. Хващаш, ако си предразположен, което преведено на прост език означава, че просто ще я хванеш с някои друг месец по-рано от колкото иначе. Сиреч ЛСД-то просто ускорява процеса, а не е първоизточник.
И хора четете, бре, мамка му. Не е нещо унизително както множество младежи имам чувството, че смятат...