.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16
    Wistful`Eyes
    Guest

Инфо за един комп..плсссссс

Значи искам един съвет..в момента моят комп е супер стар и супер бавен няам думи за него но сега искам да си взема един 2ра употреба и ако може някои от вас да ми каже дали е хубав и дали ше ми върши раота(информацията ми треа до понеделника най-късно шото ако ше го вземам ше е тогава):
    Celeron 1gHz
    256MB RAM
    20GB HDD
    DVD-ROM/FDD
    AUDIO/LAN
    и е за 190лева...плс дайте си мнението шото аз нищо не цепя от компютри и т.н.

Guest
    mi zavisi za kakva rabota 6te go polzva6 ... ako e za internet , filmi i tn si stava perfectno ... no za igri i po tejki 3d programi ta dori i poslednite versii na photoshop e pulen bokluk ... i osven tova ne spomenava6 za video kartata mu a tq e mn vajna

Guest
    i su6to mislq 4e 190 lv za tova sam mnogo ... 150 po dobre mi zvu4at

Са щи обясня. За 200 хилки май е множко.
    За какво точно ще го използваш?

256MB RAM - сносна скорост. Повечето програми ще му тръгват, но игрите след 2005-та най-рано ще секат на най-високи настройки. Както и програми като Photoshop, After Effects, 3DS Max, те ще зареждат бавно. А игри които евентуално ще секат са от сорта на GTA, NFS...

20GB HDD - значи като махнем 2 gb за Windows, остават ти 18, това са 20-тина филма, 15 големи игри (като Final Fantasy, GTA: San andreas)

DVD-ROM/FDD - DVD, тва ще ти е нужно, вече CD-та не се използват много, записващо ли е?

AUDIO/LAN - окс, това е нормално за един комп.
    est

Wistful`Eyes
    Guest
    axa em za interenet she e...az i bez tui ne si padam po igri i t.n..otnosno video kartata nikva info ne mi dadoha a i az izkluchih da popitam kvato sum zagubena :P dobre she e nqkoi da mi poqsni koi video karti sa hubavi smisul po kakvo se razbira..a otnosno cenata nqma kak da q namalq zashtoto e ot magazin..i nqma nachin da se spazarqam..

Guest
    moga da predpoloja 4e na tozi komp. video kartata mu ili e vgradena (vgradenete sa nai gadnite video karti koito moje6 da vzeme6) ili e G-force fx 5200 - koqto ve4e e slaba ... , no tui kato nqma da go pozva6 za igri i tn . i tazi video karta te ustroiva ...
    malko info za video kartite - mi na pazara v momenta ima 2 proizvoditelq za video karti koito si zaslujavat - Radeon i G-force... sami po sebe se video kartite se razlizavat po svoita proizvoditelnost - kolkoto e po golqma tolkova e po hubava i skupa kartata, su6to taka te imat i svoq operativna pamet i 4estota na izobrajenieto - bitobe i baiti naprimer 64bita/128Mb(megabaita) - kolkoto pove4e se te tolkova po dobre.
    ob6to vzeto tva e nai lesno kazano.

Forslor
    Guest

Re: Инфо за един комп..плсссссс

Цитирай Първоначално написано от Wistful`Eyes
    Значи искам един съвет..в момента моят комп е супер стар и супер бавен няам думи за него но сега искам да си взема един 2ра употреба и ако може някои от вас да ми каже дали е хубав и дали ше ми върши раота(информацията ми треа до понеделника най-късно шото ако ше го вземам ше е тогава):
    Celeron 1gHz
    256MB RAM
    20GB HDD
    DVD-ROM/FDD
    AUDIO/LAN
    и е за 190лева...плс дайте си мнението шото аз нищо не цепя от компютри и т.н.
    Процесора е не ми харесва, особено щом е CELERON , евтина и орязана алтернатива на един пълноценен Pentium .
    256MB RAM - малко, но достатъчно .
    20GB HDD - малко
    DVD-ROM - ми то хубаво ама комби ли е или само DVD
    FDD - пхах, още ли го ползва някой.
    Motherboard - ????? Не си писал.

Oт съществено значение е марката и модела на видео картата.

Като цяло на тази конфигурация, слепешката давам не повече от 140 лева.

Guest
    Цитирай Първоначално написано от fak_you_maafaka
    Са щи обясня. За 200 хилки май е множко.
    За какво точно ще го използваш?

256MB RAM - сносна скорост. Повечето програми ще му тръгват, но игрите след 2005-та най-рано ще секат на най-високи настройки. Както и програми като Photoshop, After Effects, 3DS Max, те ще зареждат бавно. А игри които евентуално ще секат са от сорта на GTA, NFS...

20GB HDD - значи като махнем 2 gb за Windows, остават ти 18, това са 20-тина филма, 15 големи игри (като Final Fantasy, GTA: San andreas)

DVD-ROM/FDD - DVD, тва ще ти е нужно, вече CD-та не се използват много, записващо ли е?

AUDIO/LAN - окс, това е нормално за един комп.
    MI ne e to4no taka...
    Do skoro imah 256 RAM i moga ti kaja 4e vsi4ki igri si mi tr1gvaha kato izklu4im vistata rabira se, a i nai novata versiq na skype.
    Ina4e vsi4ko dr si v1rve6e. Oba4e mi be6e 2 GH

Тва е, херците доста подсилват нещата. По-често трябва да се увеличават от RAM-a. Херците са силата с която компа изпълнява задачите а RAM-a е физичното движение или нещо си там което работи с паметта.
    RAM - Random Access Memory

Компа ти няма да събира много работи, и за тежки програми много няма да става с 1ghz. За интернет обаче е екстра.

Между другото моя е 2,5ghz и 1025mb RAM и пак секва на NFS: Carbon. На другите джитки се движи плавно ама на тая...
    est

Много слаб бе брат за кво ти е???
    Vladoka rulzzz

Голям фен
    Тва е, херците доста подсилват нещата. По-често трябва да се увеличават от RAM-a. Херците са силата с която компа изпълнява задачите а RAM-a е физичното движение или нещо си там което работи с паметта.

1025mb RAM.
    Къде продават по 1 MB RAM, да си направя ключодържател?

Та, по темата: процесорът е бая слаб, вземи си и поне 80 GB хард, аз имам 2 по 150 GB и не ми стигат, тия 20 GB кво ще ги правиш не знам, след като аз например имам 40 GB само музика...
    слизам от тавана, бейбе, слизам от тавана
    писна ми вече от тези беди

три коли мухи изяде и не се убеди,
    че горе, на тавана, има само греди...

Брао умнико наш, имах предвид GB което е ясно.

Тия емотикони символ на акъл ли са или и ти не знаеш
    est

Голям фен
    Брао умнико наш, имах предвид GB което е ясно.
    слизам от тавана, бейбе, слизам от тавана
    писна ми вече от тези беди

три коли мухи изяде и не се убеди,
    че горе, на тавана, има само греди...

за интернет става и музика ама за игри nope

Град
    www.flirt4i.com
    Ае ако нямаш вазможност за по мощен взимай го
    CS-a 6те ти бачка
    за Internet 6и ти е идялен
    за филми също е перфектен има си записвачка ще си записваш филмите на дискове за да не ти заемат място на 20гб хард
    а за игри ще играеш по старите версии до 2004 год. 90% от игрите ще ти тръгнат
    абе по-добре изчакай някой промоцийка в технополис или метро, имаше наскоро за 500кинта мега маняшки комп и с монитор и бюро
    ако изкараш 6 за годината има една фирма дето прави намаление от 15% на отличници при показване на бележника ще отидеш там да ти сглобят нещичко ама ся не се сещам за фирмата...

аиди успех

ся като гледах пише двд-ром => няма записвачка... мега гадно.. отказвай се

БАГОДАРЯ НА www.teenproblem.net!!!

Wistful`Eyes
    Guest
    Em to nqame golqma finansova vuzmojnost..i za tva she go zemem toz komp a puk ponattuka shy slojim zapisvachka shoto mn raoti kupihme naskoro i t.n...sichkite mi priqteli smqtat che she mi e dostatuchen..shoto me znaqt che samo muzika durpam i razni kartinki..puk za filmite ako she drupna, kato go izlegdam i po princip sled tui triq..:P

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си