Цитирай Първоначално написано от cherinka
Предни два поста не ми се струват много добре.
На мен пък ми се струва ,че твоя пост не е много добър. Нямаш си и понятие какво правят наркотиците. Как ти промиват мозъка. Нямаш идея какво значи да се събудиш сутринта и първата ти работа да е телефонното обаждане на кварталното дилърче.След време човек се пристрастява дотолкова,че наркотиците(ако са от по-твърдите де) стават неговия живот. Няма любов,няма омраза,няма памет. Има само инстинкт за търсене на пари и за смъркане/пушене.

Всички ПАВ (психо-активни вещества) водят до абстиненция - тва е общо понятие за състоянието след преминаването на ефекта от надрусването (например абстиненция при алкохола е махмурлука). Тва те кара да търсиш още!

След тия думи се надявам ,че всеки който ги прочете ще знае наркотиците какво труднопреодолимо нещо са. Надявам се ,че всеки е съгласен с идеята,че не може повече да се седи и да се чака. С думи не става. Трябват действия. Много рядко приятел/гадже може да спре приятелчето си да тръгне по този стръмен наклон.

Всичко ,което можеш да направиш ,е да кажеш на техните.Трябва да покрепяш приятеля си,защото той може лесно да изгуби доверието ти. Ако съзнава какво прави,то тогава ще имаш по-сериозни шансове да му помогнеш.

Трябва да се обърнеш към здравните органи(лекари,психоаналити ци),защото процесът на излекуване е наистина сложен и немислим без професионална намеса.